MENU

Όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της σεζόν (ένας μήνας και κάτι έμεινε), θα μπαίνουν πιο έντονα στην ατζέντα τα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό της σεζόν. Για όλες τις ομάδες, φυσικά και τον Άρη. Με μια αναγκαία υποσημείωση που έχει να κάνει με την εκκρεμότητα της απόφασης του CAS για τον Ντούρμισαϊ που θα καθορίσει και την δυνατότητα των κιτρινόμαυρων να… εκτελέσουν ανεπηρέαστα τον προγραμματισμό τους.

Εν αναμονή της απόφασης, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κινείται κλείνοντας ανοιχτά μέτωπα. Το έκανε επιτυχώς, επεκτείνοντας το συμβόλαιο με τον πολύτιμο Σάσα για άλλα τρία χρόνια, ετοιμάζεται το ίδιο να κάνει στα κοντά με τον αρχηγό Γιώργο Δεληζήση και σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει τι θα πράξει με τους δυο δανεικούς που διαθέτει, τον Σάντε Σίλβα και τον Νικόλα Ιωάννου. Διαφορετικές περιπτώσεις, σαφώς πιο δύσκολη του Πορτογάλου.

Ποια είναι τα δεδομένα όσον αφορά τον 24χρονο πορτογάλο με καταγωγή από την Αγκόλα; Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι ο παίκτης αγωνίζεται στον Άρη με την μορφή ετήσιου δανεισμού από την Γουέστ Χαμ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022. Για ένα ακόμη χρόνο δηλαδή. Επομένως είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει με το πέρας της σεζόν στο Λονδίνο όταν και θα αποφασιστεί η… τύχη του. Που μπαίνει τώρα ο Άρης στην εξίσωση και τι μπορεί να κάνει για να κρατήσει τον παίκτη στη Θεσσαλονίκη; Ο πιο απλός τρόπος αλλά συνάμα και πιο κοστοβόρος είναι να πληρώσει το buy out που έχει μπει και είναι 1,2εκ ευρώ. Εκεί το τοποθέτησαν οι Άγγλοι ώστε πάνω-κάτω να πάρουν πίσω το 1,4 που έδωσαν για να τον αποκτήσουν από την Γκιμαράες. Το ποσό δεν είναι μικρό και είναι αμφίβολο αν οι κιτρινόμαυροι θελήσουν να το καταβάλλουν. Μπορούν φυσικά να το διαπραγματευτούν σε χαμηλότερη βάση και εκεί θα φανούν οι προθέσεις της αγγλικής ομάδας για τον Σίλβα. Μπορούν επίσης, κι αυτό είναι κάτι που θα πέσει στο τραπέζι, να συζητήσουν την πιθανότητα συνιδιοκτησίας ή κάποιο ποσοστό μεταπώλησης.

Από την στιγμή που ο Σίλβα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, πρέπει πρώτα να αποφασίσει η Γουέστ Χαμ αν θα το ανανεώσει, ποντάροντας στην εξέλιξη και την γεμάτη χρονιά που κάνει με τον Άρη ο παίκτης. Εφόσον συμβεί αυτό, ίσως θα είναι πιο εύκολος ένας νέος δανεισμός. Εκεί έρχεται και η επιθυμία του παίκτη. Αν θα ανανεώσει με την Γουέστ Χαμ; Αν θελήσει να δοκιμάσει την τύχη του με την 1η ομάδα; Αν επιδιώξει ακόμη και να μείνει ελεύθερος και να μπει σε διαπραγμάτευση με τον Άρη σε μια εντελώς νέα βάση. Αλλά αυτό το σενάριο μάλλον δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Ο Άρης που βλέπει στον 24χρονο Πορτογάλο ένα παίκτη με απίστευτες ικανότητες, έναν game changer, είναι βέβαιο ότι θα κάνει την προσπάθεια να τον κρατήσει. Ήδη έχει ενημερώσει τον εκπρόσωπό του προφορικά για τις προθέσεις του χωρίς ακόμη να έχει μπει το θέμα σε πιο ουσιαστική βάση. Είναι δεδομένο όμως ότι όσο πάμε προς το τέλος της σεζόν θα γίνει για να γνωρίζει το club αν θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του…

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σίλβα: Δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο
EVENTS