MENU

Επαναλαμβάνω για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, πως ο καλοκαιρινός σχεδιασμός δεν ήταν επιτυχημένος ενώ και αστοχίες υπήρξαν στον τομέα της ενίσχυσης και ελλείψεις υπάρχουν στο ρόστερ, τις οποίες έχω επισημάνει πολλές φορές.

Ωστόσο αν καταφέρουν να ξαναγίνουν οικογένεια παίκτες και τεχνική ηγεσία, θα αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας. Είναι η μόνη λύση, απόπειρα να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο μέσα στα αποδυτήρια, για να αλλάξουν αγωνιστικό πρόσωπο πρόσωπο και να σώσουν ότι σώζεται μέχρι το τέλος της περιόδου.

Μόνο ως οικογένεια μπορεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αυτή την παιδική –άκρως εκνευριστική- αφέλεια που επέδειξε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Με 14 τελικές προσπάθειες ο Δικέφαλος έναντι 7 των γηπεδούχων, κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει το παιχνίδι. Αν μάλιστα δούμε την εικόνα των δυο ομάδων στο α΄ ημίχρονο, είναι να χτυπάμε το κεφάλι μας με δεδομένο ότι ο Παναθηναικός στη μια και μοναδική ευκαιρία (ας την πούμε ευκαιρία), σκόραρε ενώ είχαν προηγηθεί 7 αποτυχημένες απόπειρες από τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα και τώρα που όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Δεν πετάω στα σύννεφα. Αντίθετα μάλιστα, είμαι προσγειωμένος και απόλυτα ρεαλιστής. Οι επιδόσεις της ομάδας (τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και της τεχνικής ηγεσίας), μπορούν να βελτιωθούν θεαματικά αν το σύνολο όσων αποτελούν κομμάτι του αγωνιστικούς τμήματος, υιοθετήσουν το πάθος του Ισλανδού αμυντικού.

Αν ένας Ινγκανσον και ένας Βιειρίνια μπορούν να μετατρέψουν το 0-2 σε 2-2 στο παιχνίδι με τον Αρη σε διάστημα λίγων λεπτών, φανταστείτε τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα, αν ξαναγίνει οικογένεια με κοινό στόχο και η πλειοψηφία των παικτών, καταθέσουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Αν –επαναλαμβάνω- γίνουν οικογένεια και δεν κρύβονται πίσω από τα δάχτυλο τους. Και φυσικά δεν επιτρέπουν σε άτομα του περιβάλλοντος τους, όσοι αποτελούν μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, να προχωρούν σε δημόσιες τοποθετήσεις μέσω των social media που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τον Δικέφαλο. Μεγάλο θέμα που δεν είναι της ώρας του να το ανοίξω. Θα ανοίξει όμως αναγκαστικά το καλοκαίρι. Να προσθέσω μόνο πως, για την αναρχία που παρατηρείται στο συγκεκριμένο ζήτημα, ευθύνη φέρουν (ο καθένας με διαφορετικό ποσοστό φυσικά), οι Μπράνκο, Φερέιρα, Ρέμπε και Γκαρσία. Το μικρότερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον σημερινό προπονητή, με δεδομένο ότι «κληρονόμησε» μια κατάσταση που τόσο ο προκάτοχος του όσο και ο τεχνικός διευθυντής (όπως και ο προηγούμενος), δεν φρόντισαν να ελέγξουν, βάζοντας όρια.

Επιστρέφω στα ποδοσφαιρικά. Ρεαλιστικά μιλώντας, ο ΠΑΟΚ θα πορευτεί στα play off και στους δυο ημιτελικούς με την ΑΕΚ, τον Γκαρσία προπονητή και το υπάρχον ρόστερ. Σαφώς και δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος ούτε από την τεχνική ηγεσία ούτε και από τους παίκτες. Τα ελαφρυντικά για την τεχνική ηγεσία τα έχω αναφέρει πολλές φορές και δεν χρειάζεται να επανέλθω. 

Για τους παίκτες δεν βρίσκω ιδιαίτερα ελαφρυντικά αν αναλογιστώ τις αμοιβές τους και το επαγγελματικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως όσο εκνευρισμό κι αν δημιουργεί η εικόνα της ομάδας, η αφέλεια της, η έλλειψη πάθους και άλλα αρνητικά που βλέπουμε κάθε εβδομάδα μέσα στα γήπεδα, η απαξίωση των προσώπων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Οι εμφανίσεις δεν αφήνουν κανένα ικανοποιημένο όσο όμως η ομάδα έχει στόχους που μπορούν να υλοποιηθούν, η απαξίωση δεν μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της ομάδας. Δεν είμαι κατά της κριτικής που ασκείται. Αντίθετα μάλιστα. Κατά της απαξίωσης είμαι, όσο τουλάχιστον η ομάδα διεκδικεί στόχους.

Θεωρώ ότι ο εκνευρισμός και η απογοήτευση που προκαλεί ο ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του και την πορεία του, χρειάζεται διαχείριση όσο η ομάδα διεκδικεί στόχους. Αυτό τουλάχιστον υπαγορεύει η ποδοσφαιρική λογική.

Η απόδοση ευθυνών και τα συμπεράσματα που θα οδηγήσουν σε αποφάσεις (από τους καθ΄ ύλη αρμόδιους), θα συζητηθούν μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φαβορί για το ΟΣΚΑΡ αφέλειας ο ΠΑΟΚ
EVENTS