MENU

Ο Άρης είχε εδώ και καιρό αποφασίσει ότι έπρεπε να βάλει ένα σέντερ φορ που να έχει… στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα αφού δεν του βγήκε η θερινή επιλογή του Λόπεθ και ο Μάνος, ούτως ή άλλως, είχε αποκτηθεί ως εναλλακτική λύση. Ο εκλεκτός, όπως διαβάσατε πρώτοι από το SDNA το βράδυ της Πέμπτης, είναι τελικά ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός δεν ήταν από την αρχή η πρώτη επιλογή. Προέκυψε στην πορεία και αφού δεν κατέστη εφικτό να έρθουν Γκερέρο και Πιέρος Σωτηρίου που ήταν οι διακαείς αλλά δύσκολοι πόθοι. Για τον Μήτρογλου μπορεί να πει και να γράψει κανείς πολλά πράγματα. Σε ένα θα υπάρξει ταύτιση απόψεων. Ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό σκόρερ που έχει… ερωτική επαφή με το δίχτυ. Αυτό που του έλλειψε και ψάχνει ο Άρης δηλαδή. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί που στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια. Σε σύνολο 476 αγώνων έχει σκοράρει 227 φορές. Σχεδόν ένα γκολ ανά δυο παιχνίδια. Μόνο στον Ολυμπιακό έχει βάλει 82 σε 186 αγώνες.

Αυτό το δολοφονικό του ένστικτο αναζητά ο Άκης Μάντζιος. Τον παίκτη που στις δυο ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, τη μια θα την κάνει γκολ και θα ξεκλειδώνει τα παιχνίδια στα οποία οι αντίπαλοι του Άρη παίζουν… ταμπούρι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο γάμος των δυο πλευρών μοιάζει απίστευτα ταιριαστός. Ο Άρης ζητάει σκοράρισμα και επενδύει στον παίκτη- γκολ. Ο Μήτρογλου από την άλλη θέλει να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Να αφήσει πίσω του τους άνυδρους τελευταίους μήνες και να αποδείξει στους κακεντρεχείς ότι όχι μόνο δεν είναι ξοφλημένος αλλά διψασμένος για νέους στόχους.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά στην παρούσα φάση. Άλλωστε και αρκετά έχει βγάλει και ο Άρης δεν θα μπορούσε να του δώσει τα 4εκ που έπαιρνε στη Μαρσέιγ. Άλλα τον ενδιαφέρουν πλέον και έριξε τις απαιτήσεις του για να γίνει αυτό το ντιλ. Να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Να αισθανθεί χρήσιμος. Σημαντικός ξανά. Να πάει κάπου που θα τον σέβονται και θα τον υπολογίζουν. Που θα του δώσουν τον χώρο που έχει ανάγκη και στερήθηκε σε μια win-win κατάσταση. Και ο Άρης να βρει λύση στην επιθετική λειψανδρία και ο Καβαλιώτης επιθετικός να… ξανανιώσει. 

Η περίπτωσή του έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του κάποτε συμπαίκτη του Γιάννη Φετφατζίδη. Και εκείνος όταν ήρθε προερχόταν από μια δύσκολη περίοδο στο λιμάνι που του είχε κοστίσει. Μετά από ένα εξάμηνο προσαρμογής έκανε πέρσι την καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του σκοράροντας και μοιράζοντας αφειδώς ασίστ. Επιδόσεις που του έδωσαν μια ακόμη μεταγραφή στα Εμιράτα.

Ο Άρης προσφέρει στον Μήτρογλου το ίδιο ασφαλές περιβάλλον για να επανασυστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό. Ελπίζοντας απλά ότι θα πάρει άμεσα μπρος και δεν θα χρειαστεί τον χρόνο του αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν και οι αγώνες συνεχίζονται με συχνότητα τριών ημερών. Σαφώς και δεν είναι στο επίπεδο ετοιμότητας του Μπαράλες αφού έχει να παίξει από τον περασμένο Μάρτιο αλλά καμία φορά η δίψα, η στέρηση και ο καλώς εννοούμενος εγωισμός δύναται να αντισταθμίσει την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Στα συν το γεγονός ότι γνωρίζει που έρχεται. Του είναι γνωστό το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, οι απαιτήσεις.

Υπάρχει και κάτι ακόμη σημαντικό και για μένα ελπιδοφόρο στην περίπτωσή του. Το ότι έχει ζητήσει να μπει όρος που θα του επιτρέπει αν φέρει χρήματα το καλοκαίρι να επιστρέψει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει στερέψει από κίνητρα και φιλοδοξίες. 

Ο Άρης κάνει την πιο ηχηρή και σίγουρα ενδιαφέρουσα προσθήκη στον εγχώριο στείρο μεταγραφικό χειμώνα ελπίζοντας ότι ο Μήτρογλου θα του φέρει ένα πρόωρο ελληνικό καλοκαίρι.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήτρογλου, όπως λέμε Φετφατζίδης
EVENTS