MENU

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έπαιζε ακόμα μπάλα. Ήταν βασικός στον τελικό κυπέλλου της 12η Σεπτεμβρίου, στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν σχεδόν συγκινητικός, δεν καταλάβαινες ότι πρόκειται για το κύκνειο άσμα του στην ενεργό δράση.

Ο Βασίλης Τοροσίδης έκλεισε την καριέρα του με τον τρόπο που ονειρεύεται κάθε ποδοσφαιριστής. Με ένα τρόπαιο. Με τους συμπαίκτες του να τον σηκώνουν στον αέρα. Με αφιερώματα από τα Μέσα και με δάκρυα χαράς και συγκίνησης στα μάτια. Με αναγνώριση για την καριέρα του.

Τα τελευταία του χρόνια στον Ολυμπιακό ήταν… φρόνιμα. Η Ιταλία και η ξενιτιά (υποτίθεται ότι) τον ηρέμησαν. Τον έκανε να δει το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι. Καμία σχέση με τον εριστικό Βασίλη Τοροσίδη της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό, όπου ο οπαδός έμπαινε πολύ συχνά μπροστά από τον παίκτη.

Αρκούσε λοιπόν ένας μήνας σε διοικητικό πόστο στον Ολυμπιακό, ώστε να ξυπνήσει κάτι που έμοιαζε να είναι καλά κρυμμένο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί και όχι, το μέλλον θα δείξει.

Ο νέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν από τους βασικούς μάρτυρες υπεράσπισης του Κώστα Καραπαπά στην απολογία του για την φραστική επίθεση στον διαιτητή της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννενα - Ολυμπιακός.

Αναφέρουμε επί λέξει τα όσα κατέθεσε ο Βασίλης Τοροσίδης: «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, ήμουν σε όλη τη διάρκεια, όλα αυτά έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έβρισε τον διαιτητή, ξέφυγε, όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε κι εγώ έχω ξεφύγει, ήμουν κάτω από ένταση, δεν θυμάμαι πως ακριβώς τον έβρισε. Είχαμε όλοι νεύρα και πάνω απ’ όλα ο Κώστας. Τον ρωτούσε γιατί δεν πήγε στο Var να δει το γκολ, δεν είχαμε απάντηση. Ο Κώστας στην πορεία τον εξύβρισε αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τον απείλησε, ούτε το έχει κάνει παλιότερα αυτό. Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι θα μπορούσαμε να το  κάνουμε στη φυσούνα, ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν οι κάμερες...

Πρόεδρος: Η φράση «θα γαμ…» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Δεν τον απείλησε

Πρόεδρος: Η φράση «θα δείτε τι θα πάθετε» δεν το είπε;

Τοροσίδης: Όχι δεν τον απείλησε ποτέ.

Κάπου εδώ προκύπτουν μερικά ερωτήματα.

Αφού ο Βασίλης Τοροσίδης είδε τον Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να ξεφεύγει, να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να βρίζει τον διαιτητή, γιατί δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να τον ηρεμήσει;

Γιατί δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να προστατέψει τον διαιτητή;

Γιατί έμεινε να παρακολουθεί αμέτοχος (;) όλο αυτό το bullying που δεχόταν ο διαιτητής Καραντώνης; 

Τι δουλειά είχε εκεί ο Τοροσίδης; 

Πήγε για ταχύρρυθμα μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς; 

Γιατί δίστασε με το ειδικό βάρος που διαθέτει ως προσωπικότητα να ηρεμήσει τα πνεύματα και να επιβάλλει την τάξη; 

Μήπως φοβήθηκε τον… ανώτερο του σε θεσμικό επίπεδο Κώστα Καραπαπά; 

Μήπως όλο αυτό ήταν ένα τεστ που χρειαζόταν να περάσει, ώστε να καθιερωθεί στην θέση του; 

Και τέλος πάντων για ποιο λόγο είπε την φράση: «Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι θα μπορούσαμε να το  κάνουμε στη φυσούνα, ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν οι κάμερες»; 

Τι είδους σκεπτικό είναι αυτό; 

Άντε τώρα να μην ξυπνήσουν συνειρμοί από ένα άλλο «πέσιμο» στην φυσούνα (όπου πίστευαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες) ανθρώπων του Ολυμπιακού προς τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Ξάνθη (Φεβρουάριος του 2012) Πέτρου Κωνσταντινέα, στην γενέτειρα πόλη του Βασίλη Τοροσίδη…

Τότε το βίντεο είχε δείξει τα... έντονα παράπονα του Τοροσίδη προς τον διαιτητή. Από αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, όχι από αυτά που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα και ακολούθησαν των παραπόνων.

Αν ισχύει πάντως, αυτό που λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε για τη νέα, παραγοντική καριέρα του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή ένα θα σημείωνε κάθε ουδέτερος παρατηρητής: 

Βασίλη Τοροσίδη, δεν μας τα λες καλά. Καθόλου καλά...

Τοροσίδης: Ένας μήνας δίπλα στους «καλύτερους» ήταν αρκετός...