MENU

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης και το χτύπημά του θα είναι αυτό που θα κρατήσουμε από το σημερινό παιχνίδι. Δεν λογιζόταν παίκτης πρώτης ομάδας μέχρι τη στιγμή που αυτοί του άνοιξαν τον δρόμο. Πόσο χειρότερος να ήταν; Τελικά αποδεικνύεται καλύτερος.

Είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο που τους παίκτες του ΟΦΗ τους μάρκαραν κώνοι. Τέτοια βαρεμάρα δεν είχα ούτε μετά από hang over Κυριακή πρωί. Οι του ΟΦΗ δεν το πίστευαν πως οι τύποι απέναντί τους μάρκαραν με τα μάτια. Έβγαλαν έξι επτά συνδυασμούς που μπορεί να μην τους βγήκαν σε αριθμό σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφς.

Και στα δύο γκολ η εικόνα του Μαουρίτσιο να μπαίνει στο πλάνο αφού ο αντίπαλός του έχει δώσει την τελική πάσα ή την πάσα κλειδί, είναι όλη η εικόνα του ΠΑΟΚ γενικά.

Προσπαθούσα κάνοντας το εικοστό τσιγάρο κάπου στο 85΄, να θυμηθώ αν ο Σφιντέρσκι έδωσε μία φορά τη μπάλα σε συμπαίκτη του, αν ολοκλήρωσε ενέργεια. Το ίδιο και ο Άκπομ που μπήκε ένα ημίωρο. Τα δύο φορ του ΠΑΟΚ, στη ροή του αγώνα, δεν κατάφεραν να δώσουν πάσα.

Και αυτή η ΦΙΦΑ, έδωσε εντολή να γίνουν πέντε οι αλλαγές για να προστατευτούν οι παίκτες μετά τη μεγάλη διακοπή. Σήμερα, πρέπει να κάναμε παγκόσμιο ρεκόρ στο να τις κάνουμε, κάπου στο 65΄. Στο πνευματικό κομμάτι, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα του προπονητή προς τους παίκτες που παίζουν. «Δεν μπορούν τα βόδια, ας αλλάξω όσα μπορώ».

Κάποιος μου σιγοψιθύρισε εχθές πως στις σκέψεις του ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει τον Φερέιρα. Κανένα πρόβλημα, ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει, απλά πείτε μου να πάρω μία άδεια ενός χρόνου.

Δεν μπορεί ο Αμπέλ να εμπνεύσει. Η εικόνα της ομάδας είναι θλιβερή ξέχωρα από τα ελαφρυντικά που έχει. Ότι και να λέμε, αυτό δεν γυρίζει. Εγώ πάντα – σχεδόν – είμαι υπέρ των προπονητών, όμως αυτή τη φορά δεν μπορώ να πιστέψω πως γυρίζει. Δεν γυρίζει παιδιά, πάμε παρακάτω.

Ξέχωρα από το πόσο τραγικός είναι ο ΠΑΟΚ, σήμερα είχαμε και αυτόν τον αστείο τον Κουμπαράκη. Αφού χαρίζει την κόκκινη στον Κουτρουμπή – θυμήθηκα τελικά τη μοναδική θετική ενέργεια του Σφιντέρσκι – όταν του βγάζει την δεύτερη στο επικίνδυνο παίξιμο στον Μαουρίτσιο, ο παίκτης τον ξεφτιλίζει. Του τραβάει την κάρτα, τον σπρώχνει, τον πάει καροτσάκι, κάθεται μέσα στο γήπεδο. Μάλλον θα του έριξε και κανά μπινελίκι έτσι όπως έκοψα τα μούτρα του. Και εννοείται βέβαια ο Έλληνας ρέφερι, ο λυράτος, βγάζει δεύτερη κίτρινη στον Εσίτι για μαρκάρισμα στη μπάλα.

Άντε στις κανονικές σας δουλειές να μας παίζουν μόνο ξένοι. Ένα – δύο παιδιά αξίζουν, αυτά να μείνουν. Οι άλλοι σπίτια σας.

Ο Κουτρουμπής, ο αδερφός Γιαννούλη και ο Μαρινάκης, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Κάνει μία προσπάθεια ο ΟΦΗ να λειτουργήσει μόνο ποδοσφαιρικά και αυτοί οι τρεις σήμερα σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε -τσε.

Μάλιστα, έκαναν και πολύ έντονες προσπάθειες για καθυστέρηση, ειδικά ο Μαρινάκης, κάτι που για τον φετινό ΟΦΗ δεν είναι απλά ασυνήθιστο, είναι ανύπαρκτο.

Στα δικά μας πάλι λοιπόν. Παιδιά η βιτρίνα είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ότι και να κάνετε στη ΠΑΕ, όσο και να παλεύετε για όλα τα άλλα, όσα χρήματα και αν ξοδεύονται στα πέριξ, αυτό που πάντα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι πως η βιτρίνα είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τα έφερε έτσι η ζωή, που αυτό το αγωνιστικό τμήμα, σας έχει δώσει την ευκαιρία να το στήσετε από το μηδέν. Όχι να φύγουν όλοι και σκούπες και βλακείες που διαβάζω μετά από κάθε στραβή, αλλά να συμβεί ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συνέβη πέρυσι.

Τότε που το νταμπλ έκρυψε αδυναμίες και οδήγησε σε αποφάσεις συναισθηματισμού. Πλέον, δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πλην της ουσίας.

 

Εικόνα σήψης
EVENTS