MENU

Τελικά επειδή δεν φαίνεται η πολυιδιοκτησία στη περίπτωση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, πιάσαμε άλλο παραμυθάκι. Αυτό της επιρροής.

Υπάρχει επιρροή λοιπόν σύμφωνα με τον Κούγια, άρα του γκρουπ του Ολυμπιακού, μέσα από την αγορά του ξενοδοχείου από τον ανηψιό του Σαββίδη στη ΠΑΕ Ξάνθη.

Όσο αυθαίρετο και νομικά αβάσιμο να είναι αυτό, φέρνει στη καθημερινότητά μας τη λέξη επιρροή. Η λέξη κλειδί για τα όσα βιώνει η υπόλοιπη Ελλάδα από το κέντρο και τα όσα αποφασίζονται στα καφέ του Κολωνακίου. Ας πιάσουμε το ποδόσφαιρο πάντως που μας απασχολεί εδώ. 

Επιρροή, υπάρχει όταν μία κυβέρνηση, τοποθετεί έναν αχυράνθρωπο κασκαντέρ να δημιουργήσει κλίμα υπέρ του χρηματοδότη της. Έναν τύπο που χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία του συγκεκριμένου τύπου και του κλαμπ του, που προετοιμάζει μέσα από στημένη επιτροπή το έδαφος για επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον του βασικού ανταγωνιστή. Επιρροή είναι όταν μία κυβέρνηση αφού καίει τον αχυράνθρωπο εμφανίζει ένα κανονικό στέλεχός της να προσπαθήσει να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο, το οποίο δεν ελέγχει ο βασικός χρηματοδότης και αυτό δεν το ανέχεται. Επιρροή είναι όταν μία κυβέρνηση περνάει το μήνυμα σε όλους, πως φέτος ένας πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα και αυτός είναι ο φίλος της.

Επιρροή υπάρχει όταν η κυβέρνηση την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει σπάει συμφωνίες της ΕΡΤ με ανταγωνιστές του φίλου της και δημιουργεί συνθήκες μονοπωλίου στα τηλεοπτικά που όλως τυχαίως θα ελεγχούν από αυτόν μέσα από γενναίο κούρεμα τον τραπεζών.

Επιρροή υπάρχει λοιπόν, όταν το τηλεοπτικό μονοπώλιο ελέγχεται από ιδιοκτήτη ΠΑΕ. Και την ίδια στιγμή η κόρη του νέου προέδρου του ΣτΕ είναι στην επιτροπή ανταγωνισμού. Κάτι που διασφαλίζει λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, την εξαγορά του συγκεκριμένου ομίλου. Με απλά μαθηματικά λοιπόν, η κάθε μικρομεσαία ομάδα της χώρας, θα περιμένει περίπου το 70% των εσόδων από ιδιοκτήτη ΠΑΕ και επειδή φέτος είχαμε ήδη μία καταγγελία για καθυστερημένες πληρωμές σε ομάδα που έκοψε βαθμούς, άντε να τολμήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο εσύ. Επιρροή κορίτσια… 

Επιρροή υπάρχει σίγουρα όταν είσαι ιδιοκτήτης ΠΑΕ και υπάλληλος κατά δήλωσή του άλλου προέδρου ΠΑΕ. Άντε μη γράψω υπάλληλος γιατί είναι λίγο άκομψο, αλλά να γράψω συνεργάτης. Υπάρχει οικονομική συνδιαλλαγή που μπορεί να σε οδηγήσει πχ να φας τέσσερα στο ημίχρονο. Μπορούμε να ξέρουμε σύντομα αν και άλλοι ιδιοκτήτες ΠΑΕ κάνουν δουλίτσα με άλλους εταίρους ή έστω κάποια συγγενικά τους πρόσωπα και μάλιστα πρώτου βαθμού.

Επιρροή είναι να μην υπάρχει κανένα όριο απόκτησης ΜΜΕ και να ζούμε καθημερινά μία πραγματικότητα που δημιουργείται τεχνητά απ΄έναν όμιλο. Και επιρροή είναι επίσης να μοιράζεται χρήμα σε διάφορους πειναλέους έτσι ώστε να γράψουν πως το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΛ είναι καθαρό. Διαφήμιση πήρε ακόμη και οπαδικό έντυπο της ΑΕΚ, κάτι που με όσα έχω δει τελευταία δεν μου φάνηκε και πολύ παράξενο.

Επιρροή υπάρχει όταν όλοι ξέρουν ποιος έκανε δολοφονική επίθεση σε έναν διαιτητή και άπαντες οι θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο Αλέξης Κούγιας θέλοντας να υποστηρίξει τις θέσεις του με μία λεκτική κωλοτούμπα, έφερε την κουβέντα εκεί που θέλαμε. Ας μιλήσουμε λοιπόν για επιρροή παιδιά, όποτε θέλετε, όπως θέλετε, όπου θέλετε.

Και επειδή τα παίζουμε και εμείς τα κουπονάκια μας, ας μου εξηγήσει κάποιος πόσο πιθανό είναι στους τρεις αγώνες του Ολυμπιακού στην έδρα του, με τις ομάδες που φωτογραφίζεται επιρροή μέσα από τη συμπεριφορά των στελεχών τους, να υπάρχουν τρία over 3,5 γκολ από το ημίχρονο; Ήρεμα ρωτάω. 

Πάμε στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που έρχεται λοιπόν. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα κάνει τίποτα γιατί έχει εκπαιδευτεί. Η ατζέντα – κουβέντα που πρέπει να ανοίξει δεν είναι τι θα κάνουν τα παιδιά μας, αλλά πως θα προκαλέσει η αποστολή του Ολυμπιακού. Να με συγχωρέσετε που δεν έχω καμία εμπιστοσύνη έναν οργανισμό που γελοιοποίησε έναν προπονητή και το δικαστικό σώμα για να κλέψει μία νίκη.

Και επειδή πρέπει να είμαι δίκαιος, στο Άρης – ΑΕΚ ο ρόλος του Κουμπαράκη στο VAR είναι οριακά ύποπτος. Εξέθεσε τον Καραντώνη, εξέθεσε τους συνεργάτες του και για ακόμη μία φορά πρωταγωνίστησε σε αλλοίωση αποτελέσματος στη φετινή σεζόν.

Αυτό το νέο αστεράκι που δίνει τον καλύτερό του εαυτό φέτος, εκτός του ότι λειτουργεί κόντρα στους κανονισμούς και στους συναδέλφους του, μου πήρε και 600 ευρώ από τη τσέπη γιατί έκλεινα δελτίο με το Χ.

Όσο για τους Αριανούς, ήρθε η ώρα να κατανοήσουν όσο και αν δεν μπορούν να το εμπεδώσουν, πως στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι ευνοημένοι. Αλλού τους περνάνε πριονοκορδέλα. Και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο. Εννοείται πως ο Κάρυ το πήρε χαμπάρι και ζητάει ξένους στα πλέι οφς και τα ημιτελικά.

Ας μιλήσουμε για επιρροή
EVENTS