MENU
MATCH REPORT LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Novasports 3
Βόλος Elabet
ΒΟΛΟΣ ELABET
0 0
Λαμία
ΛΑΜΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Διαιτητης
  • Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοι
  • Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)
  • Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)
Τεταρτος
  • Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Σκορερς
  • 49' Μάντζης
Κιτρινες καρτες
  • 29' Βάντερσον
  • 43' Ασίγκμπα

Με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, το «τρίποντο» ήταν ο αποκλειστικός στόχος τους προκειμένου να πάρουν τα…πάνω τους βαθμολογικά.

Οι δύο ομάδες έριξαν το μεγαλύτερο βάρος τους στην ανασταλτική λειτουργία τους και στο πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, με αποτέλεσμα οι αξιόλογες φάσεις να΄ναι ελάχιστες κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου που κινήθηκε σε άκρως χαμηλά επίπεδα από πλευράς ρυθμούς και γενικότερα θεάματος.

Ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας δυσκολευόταν όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των φάσεων.

Η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων ήταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μουνίθ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Κάχριμαν στο 44΄, ενώ στην αντίπερα όχθη, η Λαμία φάνηκε πιο απειλητική στο 38΄με ένα επικίνδυνο σουτ του Ρόμανιτς.

Ξεχωριστά αναφορά χρήζει η φάση του 16ου λεπτού με τον διαιτητή Γκορτσίλα να αποβάλλει αρχικά τον τερματοφύλακα του Βόλου, Γκαραβέλη για απομάκρυνση της μπάλας με τα χέρια εκτός περιοχής και τελικά να ανακαλεί (ορθώς) την απόφασή του με τη χρήση VAR!

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό στο β΄ημίχρονο και του γηπεδούχους αφού έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ζοαό (49΄) να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα με την συμπλήρωσε 50 λεπτών και σκόρερ τον Μάντζη (1-0) με το…μισό γκολ να ανήκει στον Μουνίθ που έβγαλε σέντρα «πάρε – βάλε» για γκολ.

Το παιχνίδι συνέχισε να΄χει καλό ρυθμό και μετά το γκολ των γηπεδούχων οι οποίοι λίγο έλειψε στο 69΄να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Ζοάο.

Από την πλευρά της η Λαμία από την στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ «ξεδίπλωσε» πιο έντονες επιθετικές διαθέσεις και… φλέρταρε με το γκολ με τον Βύντρα στο 71΄.

Στα εναπομείναντα λεπτά η θεσσαλική ομάδα διαχειρίστηκε το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς έπρεπε ούτως ώστε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους εκτός περιοχής και να «κλειδώσει» τη νίκη χωρίς καρδιοχτύπια.  

Με το «τρίποντο» που έριξε στο σακούλι η ομάδα του Βόλου έφτασε τους 25 βαθμούς και πήρε βαθιά ανάσα επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Η Λαμία παρέμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη, «κόλλησε» στους 24 βαθμούς και αντί για την εξάδα και τα πλέι οφ που έβλεπε μέχρι πρότινος, κάπου εδώ αρχίζουν τα πρώτα καρδιοχτύπια για την παραμονή στη κατηγορία.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ SDNA

ΒΟΛΟΣ ELABET

1 Γκαραβέλης 6/10
44 Τσίκα 6/10
33 Δημόπουλος 6/10
21 Οικονόμου 75’ 6/10
3 Φερράρι 5/10
8 Μουνίθ 7/10
6 Τσοκάνης 6/10
23 Ζοάο 83’ 7/10
2 Ντεντάκης 7/10
9 Μάντζης 75’ 7/10
10 Γκουαροτσένα 5/10
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
30 Μελίσσας
26 Γέντρισεκ 83’
99 Μπαλογιάννης
67 Διαμαντής
22 Λύρατζης 75’ 5/10
18 Τόρες 75’ 5/10
20 Τσαούσης

ΔΙΑΤΑΞΗ

  • 1
  • 44
  • 33
  • 21
  • 3
  • 8
  • 6
  • 23
  • 2
  • 9
  • 10

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Με τριάδα στην άμυνα (Διαμαντής, Οικονόμου, Δημόπουλος) και επιθετικό δίδυμο του Μάντζη – Γκουαροτσένα παρέταξε ο Αλμπέρτο Γκαγιέγκο το Βόλο σε διάταξη 3-5-2. Στο α΄ημίχρονο η ομάδα του είχε την εδαφική υπεροχή, ωστόσο τα βρήκε «μπαστούνια» στη…διάσπαση της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων και στην παραγωγή φάσεων. Στο β΄μέρος οι παίκτες του έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος για τη νίκη στο γήπεδο, δημιούργησαν φάσεις κι ένα γκολ ήταν αρκετό για να γείρουν υπέρ τους την πλάστιγγα της νίκης.

ΛΑΜΙΑ

13 Κάχριμαν 7/10
50 Ασίγκμπα 80’ 5/10
4 Αντέτζο 5/10
24 Βύντρα 5/10
27 Βάντερσον 5/10
6 Νιασέ 5/10
21 Δημούτσος 5/10
18 Ρόμανιτς 74’ 6/10
23 Σκόνδρας 63’ 5/10
11 Καραμάνος 5/10
9 Μπιανκόνι 4/10
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
30 Θεοδωρόπουλος
5 Τζανετόπουλος
10 Ντελ Πίνο 74’ 5/10
7 Βασιλόγιαννης 63’ 5/10
34 Σάλιακας
61 Μπουλούλης
77 Βιγιάλμπα 80’

ΔΙΑΤΑΞΗ

  • 13
  • 50
  • 4
  • 24
  • 27
  • 6
  • 21
  • 18
  • 23
  • 11
  • 9

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Με 3-5-2 κατέβασε ο Άκης Μάντζιος τη Λαμία. Στο α΄ημίχρονο το μυαλό των φιλοξενούμενων ήταν περισσότερο στην αμυντική λειτουργία τους με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στους Θεσσαλούς, παρά στο πως θα καταφέρουν να βρουν τους χώρους που θα τους βγάλουν σε θέσεις βολής προς την αντίπαλη εστία. Με την είσοδο του Βασιλόγιαννη στο ματς (63΄) άλλαξε την διάταξη σε 4-2-3-1 στην προσπάθειά του να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς ωστόσο οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν ιδιαίτερα και να φτάσουν στο γκολ.

HIGHLIGHTS

  • 4’

    Πρώτη καλή στιγμή για τον Βόλο. Ευθύβολο σουτ του Γκουαροτσένα η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

  • 5’

    Πρώτη τελική για τη Λαμία. Σέντρα του Σκόνδρα κεφαλιά του Καραμάνου στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα άουτ.

  • 29’

    Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μουνίθ από τα 40 μέτρα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

  • 38’

    Συρτό ευθύβολο σουτ του Ρόμανιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκαραβέλης πέφτει στην αριστερή γωνία και διώχνει σε κόρνερ.

  • 44’

    Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μουνίθ ο Κάχριμαν διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

  • 48’

    Ευκαιρία για τη Λαμία. Οι Δημόπουλος και Γκαραβέλης δεν συνεννοούνται καλά και ο πορτιέρο του Βόλου την τελευταία στιγμή απομακρύνει προ του Ρόμανιτς.

  • 49’

    Λάθος του Βύντρα ο Ζοαό κλέβει την μπάλα πιάνει το σκαφτό πλασέ και ο Ασίγκμπα απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

  • 50’

    ΓΚΟΛ! Σέντρα του Μουνίθ από τα δεξιά, ο Μάντζης με εξουδετερωμένο τον Κάχριμαν στέλνει την μπάλα με το στήθος στα δίχτυα(1-0).

  • 63’

    Φάουλ του Μουνίθ γυριστή κεφαλιά του Μάντζη η μπάλα άουτ.

  • 69’

    Καλή ευκαιρία για το Βόλο. Σέντρα ακριβείας του Ντεντάκη, «ζυγισμένη» κεφαλιά του Ζοάο η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

  • 71’

    Λανθασμένη έξοδος του Γκαραβέλη έπειτα από φάουλ - «γέμισμα» των φιλοξενούμενων, ο Βύντρα γίνεται αποδέκτης της μπάλας και πλασάρει σε κενή εστία με τον Δημόπουλο να διώχνει σωτήρια.

  • 88’

    Γυριστό σου του Καραμάνου μπλοκάρει ο Γκαραβέλης.

  • 89’

    Ευθύβολο σουτ του Γκουαροτσένα η μπάλα ελάχιστα άουτ.

1 ΕΙΚΟΝΑ - 1000 ΛΕΞΕΙΣ

Ο Μάντζης έχει…συνδεθεί με τα δίχτυα και «απογειώνεται» την ώρα που ο τερματοφύλακας της Λαμίας (Κάχριμαν) φωνάζει για χέρι του επιθετικού του Βόλου, έχοντας κάνει ωστόσο λανθασμένη εκτίμηση της φάσης. Ό,τι γράφει, δεν…ξεγράφει!

TA ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο MVP

8
Χουάν Μουνίθ
Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Από τα δικά του πόδια και σέντρα ακριβείς η μπάλα κατέληξε…συστημένη στον Μάντζη και εν συνεχεία στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Σε ένα ακόμα ματς του φετινού πρωταθλήματος υπήρξε ένας εκ των κινητήρων μοχλών της θεσσαλικής ομάδας δημιουργώντας μεγάλα ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας.

Ο Αδύναμος Κρίκος

9
Μιγκέλ Μπιανκόνι
Πέρασε και δεν…ακούμπησε ο Βραζιλιάνος επιθετικός από το Πανθεσσαλικό. Υπήρξε παντελώς ακίνδυνος επιθετικά χωρίς να καταφέρει να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Είναι άξιο απορίας πως κατάφερε να παίξει και στα 90 λεπτά χωρίς να γίνει αλλαγή.

Ο Αφανής Ήρωας

9
Βασίλης Μάντζης
Ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης για την ομάδα του Βόλου ενώ έψαξε την…σύνδεση με τα δίχτυα και σε άλλες φάσεις. Έδειξε μεγάλη διάθεση και με την γενικότερη εικόνα του στο γήπεδο δικαίωσε την απόφασή του προπονητή του να του δώσει φανέλα βασικού.

SDNA VAR

Ο διαιτητής Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έδειξε κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Βόλου (Γκαραβέλης) στο 16΄, έπειτα από έξοδο και απομάκρυνση της μπάλας με τα χέρια προ του Ρόμανιτς κρίνοντας πως είχε βγει εκτός εστίας. Κατόπιν επικοινωνίας με το VAR, ο διαιτητής πήρε την αποβολή πίσω και φάνηκε να αποφάσισε σωστά, αφού δεν φάνηκε από το ριπλέι να υπάρχει παράβαση. Στο 23΄οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, ωστόσο δεν είχαν δίκιο αφού ο Βύντρα είχε μαζεμένο το χέρι του έπειτα από τη σέντρα του Ντεντάκη. Σωστά κατακυρώθηκε (μέσω VAR) το γκολ των γηπεδούχων στο 50΄αφού δεν υπήρξε καμία απολύτως παράβαση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

READ MORE

ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ακάθεκτος και... μετά τον Ουναΐ ο Παναθηναϊκός - Αντέχει ο Ολυμπιακός»

0
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γκρίνια Μεξικανών για τον χρόνο του Γκονσάλες: «Άδικος ο Αλγκουαθίλ με τον Χορμίγκα»

0
«Βούλιαξε» τη Λαμία ο Βόλος στον Παγασητικό!