MENU

Ο Κρίστο Σέχου είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί από την Μπολόνια με τη μορφή του δανεισμού από τον Παναθηναϊκό και οι Ιταλοί έκαναν... σκάουτινγκ στον 19χρονο επιθετικό και ανέφεραν τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτηριστικά. 


Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:  «Από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να βλέπει το φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον της Μπολόνια για τον 19χρονο Κρίστο Σέχου που ανήκει στον Παναθηναϊκό. 

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήρθε στην Μπολόνια, ωστόσο τις τελευταίες ώρες υπάρχει μία καθυστέρηση λόγω αμφιβολιών της ομάδας σχετικά με τη σωματική του δύναμη.

Ο Σέχου γεννήθηκε στην Ερέτρια την 1η Μαρτίου 2000. Εχει ύψος 1.89 και ζυγίζει μόλις 71 κιλά. 

Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας του θα εναλλάσσεται μεταξύ της πρώτης ομάδας και της ομάδας Νέων. Μέχρι σήμερα έχει δύο εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο, καθώς και δεκάδες εμφανίσεις στις μικρότερες ηλικιακές βαθμίδες. Επιπλέον, έλαβε πολλές κλήσεις από τις εθνικές ομάδες. Εχοντας διπλό διαβατήριο, ελληνικό και αλβανικό, δέχτηκε αρχικά κλήση στην U17 της Αλβανίας, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στην U19 της Ελλάδας. Συνολικά έπαιξε 5 διεθνή ματς, 2 με την U17 και 3 με την U19.

Μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, εξαιτίας της εξαιρετικής προστασίας της μπάλας και την υπέροχη αντίληψη του γηπέδου, που του επιτρέπουν να τροφοδοτεί τους πίσω παίκτες ή αυτούς στα πλάγια. 

Στη συνέχεια κινείται με  στόχο να ξαναπάρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.  Το ύψος του του επιτρέπει να είναι απειλητικός σε σέντρες από τα πλάγια, σκοράροντας όχι μόνο με το κεφάλι, αλλά, αρκετά συχνά, και με θεαματικό τρόπο και ψαλίδια. Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι η προνοητικότητα, καθώς αρκετά συχνά καταφέρνει να ανακτά τις «χαμένες» και τις δεύτερες μπάλες. 

Αυτή η ικανότητα του έδωσε αρκετές φορές εύκολα γκολ, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του. 

Παρά τη σωματοδομή του διαθέτει εξαιρετική ταχύτητα, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο ακόμη και σε τρανζίσιον καταστάσεις (αντεπίθεσης).

Το δεξί του πόδι είναι εξαιρετικό και μπορεί να σκοράρει τόσο έξω από την περιοχή όσο και μέσα απ’ αυτήν, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τη χρήση του αριστερού ποδιού, το οποίο συχνά διστάζει να χρησιμοποιεί.

Χάρη στο ύψος του καταφέρνει να καταστεί χρήσιμος ακόμη και σε αμυντική φάση, ειδικά στις στατικές φάσεις.

Η συμφωνία μεταξύ της Μπολόνια και του Παναθηναϊκού έχει ήδη συναφθεί, με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς (σ.σ. 1.7 εκατ. ευρώ). 

Τις τελευταίες ώρες, όπως προαναφέρθηκε, η διαπραγμάτευση έχει σταματήσει λόγω πιθανών φυσικών προβλημάτων του παίκτη. 

Με τη μεταγραφική αγορά να κλείνει απόψε στις 20.00 και μετά τις δηλώσεις του Σαμπατίνι, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να δει άμεσα τον νεαρό Κρίστο Σέχου με τα κόκκινα και μπλε».

Παρά τη συγκεκριμένη επισήμανση, δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι υπάρχει πρόβλημα στην τυπική ολοκλήρωση της μετακίνησης του Σέχου στον Μπολόνια και η συμφωνία των δύο πλευρών είναι απλώς θέμα χρόνου να ανακοινωθεί. 

Παναθηναϊκός: Το σκάουτινγκ του Κρίστο Σέχου από τους Ιταλούς
EVENTS