MENU

Σε αρκετό φίλαθλο κόσμο υπάρχει η αίσθηση πως όταν ένας αμυντικός πάρει πρώτα μπάλα σε ένα μαρκάρισμά του, στη συνέχεια μπορεί να... κόψει το πόδι του αντιπάλου του. Αυτό βέβαια δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό διαιτησίας και φυσικά δεν έχει απολύτως καμία ισχύ. 

Στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 9ο λεπτό, όταν μετά από διώξιμο της μπάλας, ο Καμαρά πάτησε με τις τάπες τον Μπουζούκη, με τον Γκεστράνιους να δίνει επιθετικό φάουλ. Μάλιστα ενώ ο Σιδηρόπουλος από το VAR κάλεσε ορθώς τον Φινλανδό για on field review, ο Γκεστράνιους δεν άλλαξε την απόφασή του. 

(Η φάση στο ξεκίνημα του βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=lbIZklPkMAI

Στο χθεσινό ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, υπήρξε μία φάση στο 91ο λεπτό, που θύμισε αρκετά εκείνη του Καραϊσκάκη. Ο Κρίστιτσιτς έπεσε πάνω στον Τσιμίκα κι ενώ διώχνει καθαρά τη μπάλα στη συνέχεια της φάσης πατάει τον αστράγαλό του. 

Φυσικά ο Ματέι Γιουγκ έδωσε το φάουλ δίχως δεύτερη σκέψη κι ας διαμαρτύρονταν -αδίκως- ο Σέρβος μέσος. Κι ας... αποθεώνεται -δικαιολογημένα- η διαιτησία του Σλοβένου σήμερα από τα "ερυθρόλευκα" ΜΜΕ, μιας κι ο Γιουγκ είχε πράγματι μία σχεδόν αψεγάδιαστη παρουσία. 

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή φάση: 

https://streamable.com/lc4xt?fbclid=IwAR3p44NqF4FfgUkuHSYxfkFV_utfHs-k2X_pEwDoUyQVtm85zvZ8KFO56jw
Ο Σλοβένος εξέθεσε τον Γκεστράνιους κι έδωσε δίκιο στον Σιδηρόπουλο που είχε καλέσει τον Φινλανδό στο VAR! (vid)