MENU

Η σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη λοιπόν. Κάμποσες εβδομάδες και μια οσφυαλγία μετά την αρχική καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το συγκεκριμένο ζήτημα, ένα κανάλι συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσίασε «αποκαλυπτικό ρεπορτάζ» σύμφωνα με το οποίο ένας ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη έχει αγοράσει το γνωστό Σαλέ του Πανόπουλου. 

Δεν έχω ουδεμία διάθεση να υπερασπιστώ τον ΠΑΟΚ – νομίζω ότι δεν το χρειάζεται κιόλας. Ο «Δικέφαλος» κινείται ήδη νομικά, από όσο μαθαίνω το ίδιο θα κάνει και η Ξάνθη, οπότε ό,τι είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί στα δικαστήρια. Είμαι βέβαιος πώς αν τελικά η υπόθεση φτάσει στις αίθουσες, οι μάρτυρες δεν πρόκειται να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο – τουλάχιστον οι μάρτυρες, εφόσον υπάρχουν, εις βάρος του ΠΑΟΚ. Για τους μάρτυρες υπέρ του δεν παίρνω και όρκο. 

Επίσης, δεν έχω ουδεμία διάθεση να επικαλεστώ το απάλευτο επιχείρημα: «Κοίτα ποιος μιλάει» ή το αντίστοιχο «ναι, αλλά κι εσείς τότε με την τάδε ομάδα».  Προσωπικά, έγραφα πάντα όσα πιστεύω, παρά τις συχνές και ευθείες απειλές, για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατούσε, όχι για να διαιωνιστεί με άλλα ρούχα. 

Υπό αυτήν την έννοια, επιθυμώ να λάμψει η αλήθεια, όποια κι αν είναι. 

Θα πω μονάχα ότι κατά τη γνώμη μου, παρά τα λάθη του, το ισοζύγιο της παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι θετικό. Χάρις, κυρίως, στις δικές του προσπάθειες βλέπουμε εδώ και τρεις σεζόν ένα πρωτάθλημα ανοιχτό προς διεκδίκηση από όλους, βλέπουμε ξένους διαιτητές, βλέπουμε VAR. 

Αν πάλι εσείς βλέπετε νέο «χαλίφη» στη θέση του παλιού,  βλέπετε ότι ο ΠΑΟΚ  πήρε το περυσινό πρωτάθλημα λόγω διαιτησίας, δανεικών, ιδιοκτησιακών σχέσεων με άλλες ΠΑΕ ή λόγω Πρεσπών,  βλέπετε την κατάντια για την οποία μιλά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με γειά σας, με χαρά σας. Δεν σκοπεύω να σας αλλάξω γνώμη – δεν μπορώ μάλλον και πια δεν θέλω κιόλας. 

Ωστόσο, συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω έχω αρχίσει να φοβάμαι. Όχι για τον εαυτό μου, αυτός είναι ένας φόβος με τον οποίο – δεν θα έπρεπε αλλά – έχω μάθει να ζω. Για την συνολική κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος φοβάμαι. Η κόντρα που έχει ανοίξει, είναι αγριότερη από ποτέ. 

Η λύσσα του Ολυμπιακού απέναντι στην ομάδα και τον άνθρωπο που ανέτρεψε το στάτους κβο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει ξεφύγει από τα όρια της επικράτησης με κάθε τρόπο, και πλησιάζει εκείνα της εξόντωσης. Όσο δεν καταφέρνουν να τον νικήσουν εντός αγωνιστικού χώρου, τόσο θα τρελαίνονται και θα μεγαλώνει το μίσος τους. 

Και τούτο, είναι πρακτικά αδύνατον να τελειώσει ομαλά. Δεν ξέρω καν αν θα τελειώσει. 

Μεταξύ μας,  με τα ποδηγετημένα ΜΜΕ να δημιουργούν κλίμα σύρραξης, με θλιβερά δημοσιογραφάκια που αναλόγως της περίστασης δεν θυμούνται, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν τίποτα, με εγκάθετους κονδυλοφόρους να σπέρνουν μίσος και προκάτ οργή, ανάλογα με τις εντολές του αφεντικού τους, με  οπαδούς έτοιμους να κατασπαράξουν τον αντίπαλο, με ξυλοκοπημένους διαιτητές να δέχονται μηνύσεις,, με κανάλια να  ξεχνούν να καλύψουν όσα θα όφειλαν να καλύπτουν, με ένα καθοδηγούμενο συρφετό να παρασύρει στην μισαλλόδοξη οπτική του την αιμοδιψή μάζα,  ίσως τελικά να ήταν και καλύτερο να μην τελειώσει! Να διαλυθεί η Σούπερ Λίγκα, να αναδειχθεί πρωταθλητής ο ΟΦΗ που μάλλον το αξίζει από κάθε άποψη και να ηρεμήσουμε όλοι. 

Έτσι ίσως και να γλιτώσουμε τα θύματα. Ειδάλλως, δεν είμαι και τόσο βέβαιος. 

Τα χειρότερα έρχονται
EVENTS