MENU

Πλήρης αναφορά στα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, κάνει στην έκθεση του ο παρατηρητής αγώνα της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Τζοβάρας και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ήδη επιβαρυμένη θέση του Ολυμπιακού,

Μετά την αστυνομία, την έκθεση της οποίας αποκάλυψε νωρίτερα το SDNA, και η έκθεση του παρατηρητή της Λίγκας, την οποία αποκαλύπτουν οι «Δικογραφίες» κάνει αναφορά στα επεισόδια προς την αποστολή του ΠΑΟΚ από άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού, αλλά και με την Αστυνμία και στον τραυματισμό του αστυνομικού.

Έτσι, τηρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικές (ποινή που ο Ολυμπιακός θα εκτίσει εφόσον του επιβληθεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και πρόστιμο 50.000 - 250.000 ευρώ.

Επίσης, εκθέτει τον Ολυμπιακό καθώς αναφέρει ότι τόσο ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, αλλά και ο Κώστας Καραπαπάς του δήλωσαν ότι η πόρτα που οδηγεί προς τον δρόμο για τα αποδυτήρια, θα παραμείνει κλειστή, παρά τα όσα αντίθετα, είχαν συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη.

Αναλυτικά η έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ.

Ωρα 17.10

Με τη συνοδεία του βοηθού παρατηρητή πήγα να ελέγξω τη συρομενη πόρτα εισόδου του ειδικού χώρου στάθμευσης των λεωφορείων μεταφοράς αθλητικών αποστολών.

Διαπίστωσα ότι ήταν κλειστή.

Μετ' ολίγου εμφανίστηκε ο υπεύθυνος εγκατάστασης Βασιλειάδης Βασ. ο οποίος μας δήλωσε ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή. Την ίδια απάντηση πήραμε και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Καραπαπά.

Κάλεσα τον Ταξίαρχο κ. Γεωργόπουλο  Παν., τους υπεύθυνους ασφαλείας των δύο ομάδων, και τον εκπρόσωπο της Σούπερ Λιγκ κ. Άκη Τάκη και τους ενημέρωσα για το γεγονός της μη τήρησης των συμφωνηθέντων στην πρωινή σύσκεψη.

Έθεσα θέμα ασφάλειας της μετακίνησης των αποστολών μέχρι τα αποδυτήρια (100 μ.) διότι υπήρχαν στη μικρή παράπλευρη πόρτα εισόδου που υποδείχθηκε ως η μόνη είσοδος, αρκετά άτομα καθώς και εντός αυτού σε όλη τη διαδρομή προς τα αποδυτήρια.

Αν και έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθούν εντελώς δεν κατέστη δυνατόν.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ τοποθετήθηκαν δύο διμοιρίες εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση της αποστολή του ΠΑΟΚ μέχρι τα αποδυτήρια.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ περιφρουρούμενη από τις δύο διμοιρίες (δεξιά - αριστερά) κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.

Μετά την πορεία 30 μ. περίπου δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις «θα σας γαμ...» «πουτ...» κλπ. από 15-20 άτομα φέροντα διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς και ρίψη ενός μπουκαλιού νερού προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ευρίσκοντο στο εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης, στο ύψος της εισόδου «διοίκησης - δημοσιογράφοι», χωρίς να πετύχει κάποιον.

Απευθύνθηκαν από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να απομακρυνθούν τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ, με τη χρήση ασπίδων και των γκλομπς.

Μετά το συμβάν, με κάλεσε ο επικεφαλής μέτρων τάξης και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωση του.

Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου

Με την είσοδο των ομάδων και των διαιτητών στα αποδυτήρια, η πόρτα που οδηγεί προς τα αποδυτήρια των διαιτητών, του Ολυμπιακού, είχε κλείσει κατά το ήμισυ (αποτελείται από δύο φύλα).

Ο εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης ομάδας κ. Σαραϊδάρης Δημήτριος δηλωμένος στο φύλο αγώνα ως γενικός αρχηγός αποπειράθηκε να ανοίξει και το έτερο κλειστό φύλο της πόρτας.

Ο ευρισκόμενος εκεί Κρητικός Σταύρος, αν. υπεύθυνος ασφαλείας είχε μαζί του φραστικό επεισόδιο.

Ταυτόχρονα, εντός του χώρου των αποδυτηρίων είχαν εισέλθει παράτυπα επιπλέον 8 άτομα με διαπιστεύσεις της γηπεδούχου τα οποία απωθήθηκαν από τις παρευρισκόμενες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ».

Τι είχε συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη και δεν τηρήθηκε

Ιδιαίτερη μνεία στα όσα είχαν συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη και δεν τηρήθηκαν από τον Ολυμπιακό, γίνεται στις γενικές παρατηρήσεις:

«Στην πρωινή σύσκεψη είχε γίνει κοινά αποδεκτό σε ότι αφορά την οργάνωση του αγώνα.

1. Θα υπάρχουν κενά καθίσματα πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων πράγμα που δεν έγινε πλήρη μορφή.

2. Τα λεωφορεία μεταφοράς αθλητικών αποστολών θα σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης προ των αποδυτηρίων. Αντ' αυτού η πόρτα εισόδου στον ειδικό χώρο στάθμευσης ήταν κλειστή.

3. Ο χώρος αυτός θα είναι "καθαρός" από πρόσωπα μη διαπιστευμένα. Παρ' όλα αυτά εντός του χώρου αυτού υπήρχαν άτομα χ χωρις γιλέκα και άτομα με διαπιστεύσεις της γηπεδούχου (περίπου 20)».

 

«Φωτιά» και η έκθεση του παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ για το ντέρμπι
EVENTS