Οι «γλάροι» ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με τους Πειραιώτες για την απόκτηση του Κοστίνια με συμβόλαιο πέντε ετών που θα έχει και οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα έτος.
Η Μπράιτον θα πληρώσει στον Ολυμπιακό ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ +1 ακόμα με τη μορφή μπόνους. Αυτή θα είναι η δεύτερη μετακίνηση παίκτη των «ερυθρόλευκων» στην αγγλική ομάδα, μετά το «αστρονομικό» ποσό που δαπάτησε για την απόκτηση του Μπάμπη Κωστούλα το προηγούμενο καλοκαίρι (35+ εκατ. ευρώ).
Οι ετήσιες απολαβές του στην Μπρίατον αναμένεται να είναι υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με αυτές που είχε στην ομάδα του Πειραιά.
Το 2024 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει τον Πορτογάλο μπακ από τη Ρίο Άβε και την τελευταία διετία έχει καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετρά συνολικά 74 ματς, έχοντας τέσσερις ασίστ και ένα γκολ.