MENU

Καμιά φορά χρειάζεται το έξτρα κίνητρο. Ακόμη κι όταν έρχεται με βρώμικο τρόπο, χυδαίο, σιχαμένο, όπως και οι εμπνευστές του. Πέρασαν μέρες δύσκολες για ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη ελπίδα του ποδοσφαίρου της Ελλάδας, προσπάθησαν να την «δολοφονήσουν» χωρίς κανένα λόγο. Ο «ντοπαρισμένος» Φώτης Ιωαννίδης βέβαια, δεν «απαντά» μόνο στα δικαστήρια. Εκεί που επιβάλλεται να τους εξαφανίσει.

Η εμφάνισή του στη Λαμία, ήταν σα να βάζεις ταύρο σε υαλοπωλείο. Απλά προσεύχονταν οι αντίπαλοι κάποια στιγμή να βαρεθεί. Τόσο μεγάλη ανημποριά για να αντιμετωπιστεί ποδοσφαιριστής, έχουμε χρόνια να τη δούμε, τουλάχιστον από Έλληνα παίκτη.

Ο καλύτερος συμπαραστάτης του ήταν ο Μπακασέτας. Καθόλου τυχαίο πως πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή επίσης. Αυτοί ξέρουν την ανθρωποφαγία της χώρας τους, αντιλαμβάνονται το κλίμα στο σύνολό του, αισθάνονται πως μπορεί να αισθάνεται ο συμπαίκτης τους. Οπότε οι… μύθοι των μυστήριων που κυλιούνται στη λάσπη τους, τους γυρίζουν μπούμερανγκ. Ακριβώς όπως πρέπει.

Δε μιλάμε απλά για καλή απόδοση, αλλά για παράσταση στη Λαμία. Παρότι ήρθε η ατυχία με τον τραυματισμό του Μπερνάρ. Κάπως έτσι βλέπουμε και το γιατί δεν πρέπει να στεκόμαστε τόσο φοβικά στον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων αντιπάλων. Θα βάλουν πούλμαν, θα προσπαθήσουν να τσατίσουν, να κλωτσήσουν, να κάνουν καθυστέρηση. Μα όταν μιλάμε για τέτοια ποιοτική διαφορά, αρκεί απλά ένα… φύσημα για να σκορπίσουν στους 5 ανέμους. Έτσι κι έγινε.

Θετικό πως η επικράτηση ήρθε τόσο απλά, τόσο εμφατικά, για να μην χρειαστούν εντάσεις και πίεση μέχρι το τέλος του ματς. Βγήκε τελείως το άγχος και από ένα σημείο και μετά έβλεπες παιδιά που χαίρονται το ποδόσφαιρο, το διασκεδάζουν, γουστάρουν το απόγευμά τους. Βλέποντας και μια εξέδρα εκπληκτική. Η οποία επίσης δείχνει το γιατί αυτή η ομάδα είναι μακράν της δεύτερης η πιο «διψασμένη» για τίτλο.

Αυτό δεν αρκεί βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε, τα είδαμε και πάλι. Πλέον είναι απλά για να γελάς, έστω και με πίκρα. Αν είναι για να έρθει ο τίτλος να πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα χνάρια που επί δεκαετίες κορόιδευες και κατέστρεφαν τα πάντα, χίλιες φορές άλλα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Θα είναι κρίμα φυσικά αυτή η ομάδα με όσα έχει τραβήξει, να μην επιβραβευτεί. Ακόμη και με τα τελευταία παραδείγματα. Περιμένουμε και τη συνέχεια, καθώς κάτι νέο θα βγάλουν για τον Φώτη ειδικά. Μπορεί ξαφνικά να μάθουμε πως ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Να φέρουν μέχρι και την κοπελίτσα απ’ τη Σουηδία να τον στοχοποιήσει για τους πάγους που λιώνουν.

Ας μείνουμε για τώρα στο τι ακολουθεί. Το 5-0 της Λαμίας πέρασε, ήταν ικανοποιητικό, αν και πάντα απέναντι σε εκείνους που έφτασαν να βγάζουν μέχρι και ανακοινώσεις για διαιτησία, να στέλνουν επιστολές, μαζί με όλα τα γεγονότα που ζούμε στην Ελλάδα, το έλεος δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιό σου.

Έρχεται γρήγορα ματς με την ΑΕΚ. Παιχνίδι που δεδομένα θα χαρακτηριστεί ως «τελικός», αλλά είναι ένα σημαντικό ντέρμπι που όμως δεν καθορίζει τον τίτλο. Εκτός αν υπάρχει η αίσθηση πως η μοναδική αντίσταση θα είναι αυτή των Πράσινων, οπότε εκεί δεν έχεις τι να πεις.

Το μομέντουμ για τον Παναθηναϊκό είναι καλό. Αγωνιστικά και πνευματικά Ας δούμε βέβαια πως θα πάνε οι ομάδες στο ματς. Το θέμα του Μπερνάρ για παράδειγμα είναι σημαντικό. Τις ατυχίες τις έχουν συνηθίσει στο Τριφύλλι πάντως. Τις αδικίες είναι δύσκολο να διαχειριστείς.

Υ.Γ. Έχουν γίνει πάρα πολλά αυτή τη σεζόν. Ξεπερνούν τα όρια της χυδαιότητας. Καλή στιγμή για να «μιλήσει» το κάρμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μυθομανείς που τους έκαναν έξαλλους