MENU

Η ΑΕΚ γράφει Ιστορία. Δεν είναι υπερβολή. Όσοι ανέμεναν για χρόνια την κατασκευή του γηπέδου και δάκρυσαν αντικρίζοντας ξανά το «ναό» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, να ετοιμάσουν ηρεμιστικά και χαπάκια για την πίεση γι’ αυτό που έρχεται με το Μουσείο του συλλόγου. Εκεί θα στήνουν… αντίσκηνα για να απολαμβάνουν κάθε γωνιά, θα θέλουν να μπουν μέσα και να μείνουν εκεί για μέρες, ταξιδεύοντας στις θύμησες του καθενός. Μαγικά πράγματα, λίαν προσεχώς.

Πάμε στα πεζά της καθημερινότητας. Πέρασε λίγο στα χαμηλά, μάλλον ελέω των ανακατατάξεων στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν έγιναν και λίγα βλέπεις: είχαμε την άνοδο της ΑΕΚ στην κορυφή, το γκρέμισμα του ΠΑΟΚ που μέχρι πριν μια εβδομάδα έκανε πρόβες για το… τρεμπλ, το σόου των τοποθετήσεων του κ. Αλαφούζου για πράγματα που ψάχνεις και δεν τα βρίσκεις, τον Ολυμπιακό που βρήκε ξανά νόημα στη σεζόν. Πόσα να αντέξει κάποιος να διαχειριστεί. Κάπως έτσι, οι δηλώσεις του επανακάμψασα κ. Κούγια στη Θεσσαλονίκη, δεν είχαν τη δέουσα προβολή.

Τι είπε ο άνθρωπος!

Τις παραθέτω, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοσμογονικής αλλαγής που ζητείται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα γνωρίζαμε ως τα τώρα: «Ο εχθρός είναι ένας, ο οποίος το δηλητηριάζει και ο οποίος τροφοδοτεί την εγκληματική οργάνωση… Να κερδίζει ο καλύτερος. Είμαστε ευτυχισμένοι αλλά και προβληματισμένοι, γιατί βλέπουμε τι γίνεται σε άλλα παιχνίδια. Και επειδή δυστυχώς το πρωτάθλημα δεν καθορίζεται από τα μεγάλα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα καθορίζεται από τους επίορκους διαιτητές στα ματς με τις μεγάλες ομάδες, η με τους συλλόγους μεταξύ τους. Πρέπει ο κ. Σαββίδης και ο κ. Αλαφούζος να αντιληφθούν ότι αυτά που έλεγα πριν από λίγες ημέρες είναι η απτή πραγματικότητα. Να τελειώνουμε με την εγκληματική οργάνωση».

Λαμπρά. Ας δούμε τώρα, τι εξηγεί ο «ποιητής» που μας έλεγαν και στο μάθημα της γλώσσας. Ο θεσμικός παράγοντας του Ολυμπιακού, φίλα προσκείμενος στον Παναθηναϊκό, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού σε συστράτευση έναντι του ενός. Δεν τον κατονόμασε, αλλά όποιος δεν καταλαβαίνει πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο β και α, βα. Δεν θα μπλέξω με ατοπήματα, όπως αυτό για το να κερδίζει ο καλύτερος, γιατί θαρρώ αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και κάποιες φορές αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Ισως ο νυν αντιπρόεδρος τότε να βρισκόταν σε ένταση με τη νυν διοίκηση του Ολυμπιακού και να μην το εξέλαβε σωστά. 

Είπε επίσης για επίορκους διαιτητές. Αν θυμάμαι καλά, τα τελευταία χρόνια στα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος σφυρίζουν μόνο ξένοι. Αυτοί είναι επίορκοι; Ολοι; Και ποια είναι η λύση; Να σφυρίζουν οι Ελληνες; Να επιλέγει ο Κλάτενμπεργκ, που απέκτησε και επίσημα υπαλληλική σχέση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε να μη μένει καμιά αμφιβολία; Να κλωνοποιήσουμε τον Σπάθα και τα άλλα παιδιά του αμαρτωλού παρελθόντος, για να στηθεί η ίδια φάμπρικα;

Η ΑΕΚ ειδοποίησε

Προφανώς, τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα. Αλλά το δεδομένο είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά τουλάχιστον στα νεότερα χρόνια, όπου παράγοντας μεγάλης ομάδας βγαίνει με δημόσιο λόγο και απευθύνει κάλεσμα σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό και μαζί τον ΠΑΟΚ, για να συνασπιστούν απέναντι στην ΑΕΚ. Κάποιος θα πει, ότι έτσι κι αλλιώς, όποιος μπορούσε να βλέπει καθαρά, αντιλαμβανόταν πως για το σύστημα του Ολυμπιακού, η αντιπαλότητα δεν αφορά τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ, αλλά πάντα την ΑΕΚ. 

Το θέμα για όλο αυτό το εγχείρημα που επιχειρείται να «στηθεί» για να ανακοπεί η δυναμική της ΑΕΚ είναι πως εκείνο που περίμεναν κάποιοι για καιρό, έχει συμβεί. «Πριν δέκα χρόνια στο Τατόι ανέλαβα μια δέσμευση στον κόσμο της ΑΕΚ. Υπήρχαν τρία γράμματα. ΑΕΚ και η μεγάλη Ιστορία της. Σήμερα υπάρχει η ΑΕΚ της κανονικότητας. Η πραγματική ΑΕΚ που όλοι θέλουμε και σύντομα θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ιστορίας της. Με ρωτάτε αν έφτασε η ώρα να ειδοποιήσω. Η ειδοποίησή μου είναι το γήπεδο αυτό. Τώρα ειδοποιεί όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ. Ο προπονητής, οι παίκτες, ο κόσμος. Φέτος ήταν ένα συγκλονιστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο το έχει ανάγκη και μακάρι ο πρωταθλητής να κρίνεται στο τέλος».

Τάδε έφη, Δημήτρης Μελισσανίδης πέρυσι στις 14 Μαΐου κατά τον απολογισμό της χρονιάς. Στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί κανείς να κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αλλά η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να είναι μόνιμα σε υψηλό επίπεδο. Πρώτιστα με το γήπεδο της, έπειτα με την Ιστορία και την κουλτούρα της, με την προσωπικότητα του προπονητή και την ποιότητα των παικτών της. Και αφού ειδοποίησε, τώρα μόνο με παρά φύσιν προτάσεις επιχειρείται να ανακοπεί η πορεία της.

Η ΑΕΚ τους έχει ειδοποιήσει γι’ αυτό και... όλοι τους και μόνη της!