MENU

Το χειρότερο είναι πως η προπαγάνδα που διαχρονικά χρησιμοποιούν για να πείσουν πως είναι… τρελοί όσοι επισημαίνουν πως ο βασιλιάς είναι γυμνός, τους έχει κάνει να πιστεύουν πως φοράει ρούχα. Όχι απλά μέσα τους, το εξωτερικεύουν κιόλας. Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη στους «Betarades»

Το παλιό κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γιος του τέως ισχυρού άνδρα της, Σωκράτη, μίλησε για όσα αναφέρει όλη η Ελλάδα. Γύρω απ’ τις εποχές της «παράγκας», τις διαιτησίες που γράφτηκαν στην ιστορία και τις στιγμές που ακόμη έχουν αφήσει πληγές στο «κορμί» του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Δεν περίμενε κανείς κάποιου είδους παραδοχή, αλλά η αναφορά ανακρίβειας ως βασικό επιχείρημα υπεράσπισης της τότε κυριαρχίας του Ολυμπιακού, έρχεται να «κουμπώσει» στο μυαλό και στη συνείδηση όλων για το τι πραγματικά συνέβαινε. Και πως ακριβώς κατακτούσε ασταμάτητα τους τίτλους το σωματείο του λιμανιού. 

Ο Πέτρος Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με 15 βαθμούς διαφορά, δεν αμφισβητούνται…». 

Εννοούσε φυσικά την εποχή Κόκκαλη. 

Ας δούμε χαρακτηριστικά τις διαφορές των… 15 βαθμών απ’ τον δεύτερο που είχε ο Ολυμπιακός εκείνος: 

Το 1997-98 ο Ολυμπιακός είχε 88 βαθμούς και ο δεύτερος Παναθηναϊκός 85. 

 

Το 1999-00 ο Ολυμπιακός τερμάτισε με 92 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με 88.

Πρωτάθλημα που κρίθηκε κυριολεκτικά τελευταίες αγωνιστικές, όπως κρίθηκε. Σε μια εποχή που όλη η Ελλάδα παραδεχόταν πως το καλύτερο σύνολο ήταν εκείνο του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Οι 4 δεν γίνονται 15. 

 

Το 2001-02 ο Ολυμπιακός το πήρε με 58 βαθμούς, στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ. Ενώ ο τρίτος Παναθηναϊκός ήταν στους 55. Τίτλος που κρίθηκε σε ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ουσιαστικά. 

 

Το 2002-03 ο Ολυμπιακός το κατέκτησε και πάλι στην ισοβαθμία. 70 είχε, όσους και ο Παναθηναϊκός. Με 68 ακολουθούσε η ΑΕΚ. Που κρίθηκε ο τίτλος; Στο ντέρμπι της ντροπής στη Ριζούπολη.

 

 

Φτάνουμε στο 2004-05. Ένα χρόνο μετά την πρώτη απώλεια. Ολυμπιακός πρώτος με 65, δεύτερος Παναθηναϊκός με 64 και η ΑΕΚ ακολουθεί με 62. Η περίφημη σεζόν που έγιναν σοβαρά επεισόδια στο ματς με τον Πανιώνιο, εφαρμόστηκε ο ΚΑΠ με αφαίρεση βαθμών στον υπαίτιο, αλλά κατέβηκαν βουλευτές του Πειραιά και απειλούσαν πως θα κλείσουν τα σχολεία. Με την εφέσεων να κρίνει τελικά πως δεν είναι… σίγουρο πως έκαναν επεισόδια Ολυμπιακοί, παρά τα διακριτικά που φορούσαν. 

Το 2005-06 η άνεση στην κατάκτηση για τον Ολυμπιακό ήταν… τρεις βαθμοί: 70 βαθμούς ο πρώτος και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό από 67. 

 

 

Καταλήγουμε στο αποκορύφωμα της άνεσης με την οποία κατακτούσε ο Ολυμπιακός. Το 2007-08 τερμάτισε στους 70 βαθμούς, με την ΑΕΚ να έχει 68 και τον Παναθηναϊκό 66. Στο χορτάρι είχε κατακτήσει 67 πόντους πάντως, οι τρεις ήταν χάρτινοι λόγω της υπόθεσης Βάλνερ. Άλλη μια περίπτωση που οι 15 ήταν μόνο στη σφαίρα της Ολυμπιακής φαντασίας. 

Υπήρξαν πράγματι και χρονιές που το πήρε με παραπάνω βαθμούς. Ποτέ όμως, ούτε μια φορά με διαφορά 15 βαθμών. Ποτέ! 

Μεγαλύτερη ανάλυση δε χρειάζεται. Ούτε για το πως μπορεί να δημιουργήθηκε κάποια διαφορά στα υπόλοιπα χρόνια, ούτε τίποτα. Άλλωστε ο Πέτρος Κόκκαλης και ο κάθε Ολυμπιακός, αυτά τα δεδομένα δεν τα δέχονται. Νομίζουν πως όντως ήταν 15 βαθμοί η διαφορά σε όλα τα πρωταθλήματα ενώ δεν ήταν σε ΚΑΝΕΝΑ! 

Αν έχεις παραχαράξει την ιστορία, ποιος θα καθίσει να ψάξει στο Google τις βαθμολογίες. Από το να πεις την αλήθεια, πέτα ένα αφήγημα και καθάρισες… 

Δώστε μια συνέντευξη όμως στο SDNA κύριε Κόκκαλη να «μετρήσουν» διπλά οι απαντήσεις σας. Τολμάτε; 

«Ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με 15β διαφορά»: Οι βαθμολογίες απαντούν στα αφηγήματα…
EVENTS