MENU

Κρίσιμες στιγμές για την Λίγκα που κλυδωνίζεται συθέμελα μετά την απόφαση Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη να μην παραστούν στο σχέδιο «επαγγελματικής διαιτησίας» που ήταν έτοιμος να παρουσιάσει σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κι όλα αυτά παρότι και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είχαν δηλώσει εξ αρχής πρόθεση να παραστούν (ο Αλαφούζος μάλιστα αυτοπροσώπως) στην συνάντηση Λίγκας-ΕΠΟ στο Γουδή για την επαγγελματική διαιτησία. 

Μόνο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεώρησε ότι ως πρόεδρος της Λίγκας θα παρουσιάσει όποιο σχέδιο θεωρεί εκείνος σωστό χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού και χωρίς μάλιστα να πάρει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι παράγοντες των τριών μεγάλων ομάδων έψαχναν ποιο είναι το πλάνο, πότε πέρασε από το ΔΣ ώστε να ενημερωθούν όλοι και απάντηση δεν έπαιρναν. 

Παράλληλα μάλιστα ενημερώθηκαν ότι ο άνθρωπος που θα παρουσιάσει το σχέδιο είναι ο… Μαρκ Κλάτενμπεργκ, χωρίς πάλι να το γνωρίζουν. Κι αν ο Παναθηναϊκός κινείται πια στη ζώνη της ουδετερότητας για τον Άγγλο πρώην αρχιδιαιτητή, ο ΠΑΟΚ έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του ενώ η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει άτι δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό, πόσο μάλλον να νομιμοποιήσει με την παρουσία της στη συνάντηση τον άγνωστο ρόλο του Κλάτενμπεργκ. 

Πως ενημερώθηκαν για όλα τα παραπάνω; Διαβάζοντας στα mail τους (!) ότι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με την ΕΠΟ ήταν η παρουσιαση του πλάνου επαγγελματικής διαιτησίας κι ότι θα την έκανε ο Κλάτενμπεργκ! 

Η συνάντηση που θα διεξαγόταν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ και τινάζεται στον αέρα καθώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι η απουσία των τριών «μεγάλων» Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ καθιστά αδύναμη οποιαδήποτε συζήτηση. 

Οι τρεις ΠΑΕ ήταν ανάμεσα στις 9 που είχαν δηλώσει επίσημα πρόθεση να παραστούν, αλλά το πιθανότερο πλέον είναι ότι από τη Λίγκα στη συνάντηση θα είναι σίγουρα 3: Ολυμπιακός, Άρης και Ιωνικός που έχει προσεταιριστεί ανοιχτά πια την πλευρά των ερυθρολεύκων. 

Η νέα μονομερής απόφαση του προέδρου της Super League να αγνοήσει τους υπόλοιπους και να παρουσιάσει ένα σχέδιο επαγγελματικής διαιτησίας που δεν εκφράζει κανέναν ή δεν έχει τη συναίνεση κανενός (δεν το έχει δει άλλωστε κάποια ΠΑΕ), οδηγεί στα άκρα την κατάσταση. 

Η πλέον εκκωφαντική απόφαση είναι αυτή του Παναθηναϊκού που επανειλλημένα έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ της ενότητας (έχοντας συμμαχήσει σε ψηφοφορίες και με τον Ολυμπιακό) αλλά θα αποφασίζει κατά περίπτωση και κρίνοντας τι είναι προς το γενικό συμφέρον κάθε φορά. 

Οι πράσινοι αποφάσισαν να απέχουν, ενώ το ίδιο θα πράξουν και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Θεωρητικά  μπορεί να φαίνεται ως σχηματισμός μπλοκ, ωστόσο η απόφαση δεν πάρθηκε από κοινού. Δημιουργεί όμως μια δυναμική που στρέφεται πια ξεκάθαρα απέναντι στον Μαρινάκη και κυρίως τις πρακτικές του και τον τρόπο που διοικεί τη Λίγκα αγνοώντας την έννοια του συνεταιρισμού. Η Super League χωρίς να συναποφασίζουν όλοι δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται. 

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 το μεσημέρι, όμως μετά από αυτή την εξέλιξη τα πάντα είναι στον αέρα. Το άδειασμα των μεγάλων στον Μαρινάκη δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει κι άλλες, απρόβλεπτες, εξελίξεις. 

Βόμβα στη Λίγκα: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αδειάζουν Μαρινάκη!