MENU

Δεν τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός, το γνωρίζουν και οι πέτρες. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε καν η αξιοπρέπεια του σωματείου τους. Η προσωπική τους δικό τους ζήτημα, δεν απασχολεί κανέναν. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για πολλοστή φορά κατέρριψε κάθε όριο χαμηλής ηθικής αντιμετώπισης καταστάσεων που αφορούν τον αθλητισμό. 

Λειτουργώντας σαν κοινή «ομάδα δράσης» μπούκαραν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας του Πινγκ Πονγκ. 

Το SDNA το αποκάλυψε, τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης κοιτούσαν τον ουρανό, φοβούμενοι προφανώς να μην πάνε και στα δικά τους γραφεία όπως έκαναν και στην Ομοσπονδία Πινγκ Πονγκ. «Μέλη του συλλόγου» εννοείται να «εκφράσουν απλά τη διαμαρτυρία τους», όπως ανέφερε στην ανακοίνωση που θα ζήλευε κι ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Η ανακοίνωσή του ήταν πιο αυτό-εξευτελιστική απ’ την ίδια την πράξη τους να κάνουν «ντου» στο ΣΕΦ κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Ήρθε όμως η στάση της Ομοσπονδίας που όπως αποδείχθηκε δεν μάσησαν τα μέλη της. Παραδέχτηκαν τα γεγονότα, τα ανέλυσαν και εκθέτουν σε βαθμό ντροπιαστικό τον Κουντούρη και τη… συνοδεία του. Αυτούς τους 25-30 που η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού ανέφερε πως ήταν κάποια μέλη της διοίκησης που ήταν στο ΣΕΦ για το μπάσκετ! 

Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στον εαυτό τους… 

Πλέον το θέμα δεν είναι για συζήτηση. Κατακρεουργούν κάθε έννοια ευ αγωνίζεσθαι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

Κάθε φίλαθλος, ο ίδιος ο αθλητισμός, απαιτούν συγγνώμες. Πραγματικές. Να έχουν νόημα, δηλαδή να τελειώσει εδώ το ρεσιτάλ ανήθικων πρακτικών και τραμπουκισμών. Από τον Ολυμπιακό, δηλαδή τον πρόεδρό του. Ο Κουντούρης οφείλει να απολογηθεί και με σκυμμένο κεφάλι να ζητήσει συγγνώμη. Αλλά αν έχεις εφεύρει κάποτε δικαιολογίες, θα βρεις τώρα τη μαγκιά να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσεις το χέρι να πεις «έσφαλα»; 

Μια πρώτη συγγνώμη θα μπορούσε να ζητήσει απ’ τις γυναίκες που τραμπούκισαν τα… μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού όπως είπαν. Εκείνες που άκουγαν τις χυδαιότητες και τις απειλές. Και στη συνέχεια, ντρέπονταν όπως ποστάρισαν στα social για την ομάδα που αγαπούν. Και σήμερα οι Κουντούρηδες τη ντροπιάζουν με ψευτομαγκιές… 

Ας πουν μια συγγνώμη στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας του Πινγκ Πονγκ. Εκείνα που ήταν και – παραλίγο – δαρμένα, αλλά και «κερατάδες» μετά την ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που επέρριπτε ευθύνες για την πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, στην ίδια την Ομοσπονδία! Κοινώς, έφταιγαν που πήγαν να φάνε και ξύλο, που τους έβρισαν, που έγινε ντου σε συνεδρίαση του Δ.Σ. 

Τη μεγαλύτερη συγγνώμη όμως την οφείλουν προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτόν τον απλό φίλαθλο που πληρώνει τις συνδρομές του, τις κάρτες μέλους. Διαλύοντας κάθε έννοια ηθικής υπόστασης του σωματείου. Λέγοντας ψέματα κατάμουτρα στον κόσμο, ο οποίος το έχει αντιληφθεί και μονίμως έχει γυρισμένη πλάτη στις… επιτυχίες τους. Όσοι απέμειναν ακόμη να τους πιστεύουν, ντρέπονται να λένε πως στηρίζουν αυτό το οικοδόμημα ανήθικων τακτικών και πρακτικών, προκειμένου να πανηγυρίσουν στο τέλος έναν… τίτλο στο Πινγκ Πονγκ. 

Και φυσικά ο Κουντούρης χρωστά συγγνώμη και στους αθλητές του Ολυμπιακού. Δε φταίνε σε τίποτα να ακυρώνονται οι προσπάθειές τους, να κονιορτοποιείται ο ιδρώτας τους μέσω τέτοιων πρακτικών. Αλλάζοντας την οπτική του κόσμου για τις δικές τους επιδόσεις, τα δικά τους επιτεύγματα. Όποια κι αν είναι αυτά. 

Απλά στο τέλος της ημέρας μένει πάντα η μαύρη κηλίδα των «τραμπούκων» που θριάμβευσαν. Δεν το αξίζουν αυτό αθλητές υψηλού επιπέδου που όντως υπάρχουν στα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού. Δεν τους αξίζει να υπηρετούν τέτοια «ιδεώδη». 

Σε εμάς δεν χρειάζεται καμία συγνώμη για τις γελοιότητες και τις συκοφαντίες που εκτόξευσαν μετά το πεντακάθαρο ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκε πλήρως. Αρκεί που το πορτοκαλί σάιτ έχει γίνει ο εφιάλτης τους. Αρκεί που ξεφτιλίστηκαν πλέον ακόμα και στον κόσμο τους. Σε μια άλλη εποχή ίσως οι τραμπουκισμοί να πέρναγαν στο ντούκου. Τώρα η μαχητική δημοσιογραφία δε μασάει. Τώρα κάθε τραμπούκος ανεξαρτήτως χρώματος ξεμπροστιάζεται. Να το πούμε όπως το λένε οι αναγνώστες στα σχόλια τους: Θα εύχεστε να μην υπήρχε SDNA… 

Κουντούρηδες ζητήστε μια συγγνώμη!