MENU

Η αξιοπιστία του NCAA έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους μήνες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε ο Λεμπρόν Τζέιμς να βγει και να δηλώσει ανοιχτά πως πρόκειται για μια διεφθαρμένη Λίγκα και τίποτα περισσότερο. Αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με τον παράνομο χρηματισμό παικτών από Κολέγια του NCAA. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν την αλλαγή του κανονισμού στο συγκεκριμένο θέμα.

Το ΝΒΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν μένει αμέτοχο στα πράγματα. Κάθε άλλο. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει το ESPN, ο κομισάριος της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, εξετάζει σχέδιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε απόφοιτους High Schools, που θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να αγωνίζονται στην G-League, ή να δοκιμάζονται από ομάδες της θυγατρικής Λίγκας του ΝΒΑ, παίρνοντας κανονικό μισθό.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, στο πλαίσιο αλλαγών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Υψηλόβαθμο στέλεχος ομάδας του ΝΒΑ μιλώντας στο ESPN τόνισε χαρακτηριστικά πως «σκεφτόμαστε να αλλάξουμε τη σχέση που έχουμε με τους παίκτες πριν αυτοί κάνουν το βήμα για το ΝΒΑ. Πρόκειται για μια πολύπλοκη πρόκληση και θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό».

Το ΝΒΑ αλλάζει τα δεδομένα για τον παράνομο χρηματισμό στο ΝCAA