MENU

Καταιγιστική ήταν Λοκομοτίβ Κουμπάν απο το ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας παρουσιάστηκε εξαιρετικά νωθρή και βρέθηκε να χάνει με 10-0 με τον Βουγιούκα να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους πόντους και να μειώνει κάπως (10-4) ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και βρέθηκαν να προηγούνται με double score στο πρώτο δεκάλεπτο (28-14).

Με τον Βουγιούκα να σκοράρει ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στο ματς. Απο κει και πέρα η Ζαλγκίρις πέτυχε μόλις ένα (!!!) καλάθι στο δεκάλεπτο σκοράροντας συνολικά 3 πόντους στην 2η περίοδο συνεπώς δεν είχε τύχη στο ματς με το ημίχρονο να λήγει με το σκορ στο 53-17 και με σερί 25-1 για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, Ο Βουγιούκας πάλευε μόνος του έχοντας μια συμπαράσταση απο τον Γιανκούνας που προσπαθούσε με κάποια καλάθια όπως αυτό στα μέσα της τρίτης περιόδου (57-24) να σπάσει το ρυθμό των Ρώσων αλλά οι προσπάθειες τους έπεφταν στο κενό. Το δεκάλεπτο πάντως τελείωσε με ένα καλάθι του Βουγιούκα (65-27).

Το ματς είχε ήδη κριθεί πριν καν ξεκινήσει και στο τέταρτο, τελευταίο και διαδικαστικό δεκάλεπτο δεν συνέβη κάτι συνταρακτικό στο ματς πέραν του οτι η Ζαλγκίρις πέτυχε 23 πόντους έχοντας σημειώσει 27 σε όλα τα προηγούμενα δεκάλεπτα. Το ματς τελείωσε με το σκορ στο 80-50 και την Λοκομοτίβ να διαλύει με τριάντα πόντους διαφορά τη Ζαλγκίρις!

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Βουγιούκας ήταν ίσως ο μόνος που ξεχώρισε απο τους Λιθουανούς σκοράροντας 15 πόντους έχοντας 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 53,17, 65-27, 80-50

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ζαλγκίρις 80-50