MENU

Πρόκειται φυσικά για τον γιο του παλιού παίκτη του Άρη, Μίροσλαβ Πετσάρσκι ο οποίος διατηρεί αρκετά φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του συλλόγου και ίσως να «παίξει» και σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.

Ο Μάρκο Πετσάρσκι (γεννημένος το 2000, με ύψος 2.09) έμεινε ελεύθερος από την Παρτιζάν στην οποία είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020, προφανώς λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής του, μία νέα απώλεια για την ομάδα του Βελιγραδίου που έχασε και τον Στέφαν Γιάνκοβιτς ο οποίος είναι στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Άρης είναι μία από τις ομάδες που έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Μάρκο Πετσάρσκι, κάτι που ξεκίνησε μέσω του πατέρα του Μίροσλαβ, μιας και οι «κίτρινοι» φαντάζουν μία καλή προοπτική προκειμένου ο νεαρός Σέρβος να βρει χρόνο συμμετοχής σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Πηγές από το Βελιγράδι επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον του Άρη, ενώ στο «παιχνίδι» βάζουν και την Μπάγερν Μονάχου, όμως το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες μιας και ο Μάρκο Πετσάρσκι είχε παίξει στους Βαυαρούς οι οποίοι όμως τον άφησαν ελεύθερο πριν μερικά χρόνια.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του Μάρκο Πετσάρσκι μιας και στον Άρη θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να συμφωνήσουν με ένα παίκτη που θεωρεί από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ευρωπαικού μπάσκετ.

Βέβαια όλα θα προχωρήσουν με δεδομένη την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών, μιας και διαφορετικά δεν μπορεί να κλείσει η συμφωνία αν υπάρχει «ban». Πάντως ο Πετσάρσκι, είναι και κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.

Ο Μάρκο Πετσάρσκι είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαικό Πρωταθλημα του 2018 με την U-18 Εθνική ομάδα της Σερβίας όπου είχε μέσο όρο 24,7 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ, 1,1 κλέψιμο, 0,7 μπλοκ και 1,6 λάθη σε μέσο χρόνο συμμετοχής 27,4 λεπτά ανά αγώνα και είχε κερδίσει τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης.

Φέτος στο Παγκόσμιο της Κρήτης με την U-19 Εθνική ομάδα της Σερβίας, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση, είχε 22.1 πόντους και 8.6 ριμπάουντ.

Συζητάει με Μάρκο Πετσάρσκι ο Άρης