MENU

Ο Γιώργος Καραμάνος έχει εμφανιστεί στην καθημερινότητα του μπασκετικού ΠΑΟΚ, έτσι ξαφνικά και από τη στιγμή που είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιο στοιχείο γι’ αυτόν, έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα καχυποψίας, γύρω από τις προθέσεις του, αλλά και την οικονομική του επιφάνεια.

Οι πληροφορίες μαζεύονται με το... σταγονόμετρο και όπως είπε και ο ίδιος στη γραπτή δήλωση που έκανε σήμερα «στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, είναι λογικό να υπάρχει άγχος, προβληματισμός και δυσπιστία. Είναι απλές ανθρώπινες αντιδράσεις για οτιδήποτε νέο, ενδεχομένως και άγνωστο».

Το συγκεκριμένο κομμάτι δε γράφτηκε τυχαία, προφανώς. Ο ίδιος ο Καραμάνος, αλλά και οι συνεργάτες του, έχουν αντιληφθεί τις διάφορες αντιδράσεις που υπάρχουν και θέλουν με αυτόν τον τρόπο, σε πρώτη φάση, να ηρεμήσουν κάπως την κατάσταση.

Το σκηνικό με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, για παράδειγμα, είναι δείγμα κακής αρχής, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Η συμπεριφορά απέναντι του, δεν ήταν η πρέπουσα για έναν άνθρωπο που τα τελευταία δύο χρόνια πέρασε πολλά, κρατώντας σε πολύ υψηλό επίπεδο την ομάδα. Επίσης, φάνηκε ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη και ανακοινώθηκε στη χθεσινή, κοινή παρουσία του Παπαθεοδώρου με τον Καραμάνο στο «PAOK Sports Arena». Και κανένας δεν είχε υπογράψει πουθενά, πριν τη «συνάντηση» της Τρίτης, όπως πήγε να διαρρεύσει...

Προσπαθώντας να μπει κάποιος στο μυαλό του συγκεκριμένου ανθρώπου, η λογική λέει ότι δε μπορεί να εμφανίστηκε από το πουθενά και να μην έχει κάποιο στόχο. Μιλάμε για έναν επιχειρηματία, για τον οποίο ο «ωκεανός» του διαδικτύου έχει ελάχιστες πληροφορίες, ακόμα πιο ελάχιστες φωτογραφίες και εδώ και δύο-τρεις εβδομάδες, βρίσκεται διαρκώς στη δημοσιότητα. Αν την ήθελε και πριν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΠΑΟΚ, μάλλον θα την είχε. Δεν την ήθελε, από ότι φαίνεται και τις τελευταίες μέρες, όλοι ασχολούνται μαζί του.

Έχει στη διάθεσή του τα πάντα από οικονομικά στοιχεία και τόσο στις πρώτες συζητήσεις με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, όσο και στις τελευταίες και με την παρουσία του Θανάση Κατσαρή, έχει τονίσει ότι είναι ποσά που μπορεί να καλύψει και με ένα πλάνο τριετίας, να φτάσει την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ στο σημείο που θέλει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Το τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα, το ξέρει ο ίδιος καλύτερα από όλους. Αν τελειώσει το γραφειοκρατικό κομμάτι με τον Α.Σ., μόνο το χρήμα μπορεί να διώξει τις διάφορες ανησυχίες. Όταν υπάρχει αυτό, εμφανίζεται, δίνει λύσεις και οι όποιες αντιδράσεις μειώνονται.

Ακούγεται ότι προς το τέλος του μήνα που αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, θα μπει σε πρώτη φάση ένα ποσό 300.000 ευρώ. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος γι’ αυτό. Μόνο ο ίδιος ο Καραμάνος το ξέρει...

Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι πιο κατανοητά και ξεκάθαρα, αν υπήρχε μια κοινή ανακοίνωση ΚΑΕ-Α.Σ. και από εκεί, να δίνεται και κατεύθυνση για την επόμενη μέρα. Αντίθετα, βγήκαν δύο ανακοινώσεις, με μίαμιση ώρα απόσταση η μία με την άλλη και μάλιστα, με διαφορετικό νόημα... Η μία πλευρά (Μπάνε Πρέλεβιτς) μπορεί να πιέζεται από την κατάσταση και αυτό, μπορεί να την κάνει επιρρεπή στο λάθος, αλλά με τις δύο διαφορετικές ανακοινώσεις, όχι μόνο άκρη δε βγήκε, αλλά το ήδη περίπλοκο σκηνικό, έγινε ακόμα πιο μπλεγμένο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν δε βρεθεί μια μόνιμη, κανονική λύση στην «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, η πορεία της οδεύει μαθηματικά προς την Α2. Μπορεί ακόμα να πιστεύουν πολλοί ότι η γνωστή «ομπρέλα» θα δώσει τη λύση και πάλι, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο, η «ομπρέλα» αυτή, έχει κλείσει. Και η βροχή είναι σχεδόν μόνιμη...

Υ.Γ.: Υπό καθεστώς πίεσης, παίρνονται συνήθως και οι χειρότερες αποφάσεις. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι υπό πίεση εδώ και καιρό. Επίσης, ως πρόεδρος ΌΛΗ η ευθύνη είναι επάνω του, κάτι που κάνει πιο... εύκολη τη ζωή όλων των άλλων και ακόμα πιο δύσκολη τη δική του. Δικές του επιλογές, όμως, έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αυτό εδώ το σημείο.

Show me the money
EVENTS