MENU

Μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να μην κατέβει στο ματς του ΟΑΚΑ με την Κύμη, ύστερα από όσα έγιναν με τον διαιτητή Αναστόπουλο και το κώλυμα που δήλωσε, η «Ένωση» έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία να τερματίσει στην 1η θέση της regular season, αρκεί να κάνει διπλό στην έδρα του Κολοσσού Ρόδου!

Το «τριφύλλι» αυτή τη στιγμή έχει 49 βαθμούς, αλλά αναμένεται να τιμωρηθεί με -6, για την απόφασή του να μην κατέβει κόντρα στην ομάδα της Εύβοιας. Έτσι, θα πάει στους 43 βαθμούς. Παράλληλα, θα μηδενιστεί στο ματς με την Κύμη, άρα δεν θα πάρει ούτε τον βαθμό της ήττας. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως οι «πράσινοι» θα τελειώσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 43 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αυτή τη στιγμή 42 βαθμούς. Με διπλό στην έδρα του υποβιβασμένου Κολοσσού Ρόδου η ΑΕΚ θα πάει στους 44 βαθμούς και θα είναι μόνη πρώτη!

Το «αιώνιο ζευγάρωμα» στα πλέι οφ και το ορατό ντέρμπι μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Ταυτόχρονα, ύστερα από χρόνια πάμε για τελικούς χωρίς το... συνηθισμένο ζευγάρι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, καθώς οι «αιώνιοι» αναμένεται να συναντηθούν πιο νωρίς στα πλέι οφ, εφόσον κατέβουν βέβαια σε αυτά.

Οι «πράσινοι» θα τερματίσουν 2οι ή 3οι με τους 43β. και θα παίξουν στην Α' Φάση με τον 7ο ή 6ο (2-7, 3-6). Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Προμηθέα την τελευταία αγωνιστική και με δεδομένο το -8 που κουβαλάει, θα τερματίσει 6ος.

Αν το Περιστέρι νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα βγει 2ο, καθώς έχει την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Άρα, ο Παναθηναϊκός θα είναι 3ος με τους 43 βαθμούς του. Επομένως, βάσει λογικής, είναι πιθανό να έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Α' Φάση των πλέι οφ, σε μια απρόσμενη συνάντηση του 3ου με τον 6ο!

Επαναλαμβάνουμε: με -6 και μηδενισμό, ο Παναθηναϊκός έχει 43 βαθμούς. Αν το Περιστέρι κερδίσει τον ΠΑΟΚ πάει επίσης στους 43β. και έχει το «πάνω χέρι» σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τον Προμηθέα θα βγει 6ος. Άρα, το «τριφύλλι» ως 3ο παίζει με τον 6ο Ολυμπιακό στην Α' Φάση των πλέι οφ αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε άλλη περίπτωση, αν το Περιστέρι δεν κερδίσει, ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Α' Φάση με τον 3ο και στη Β' Φάση με τον Παναθηναϊκό (που θα τερματίσει 2ος), που θα έχει περάσει κατά πάσα πιθανότητα τον 7ο Ήφαιστο Λήμνου.

Πάντα, βέβαια, κάνουμε σενάρια με βάση τα λογικά αποτελέσματα (νίκη Ολυμπιακού επί Προμηθέα) και τις λογικές ποινές (-6 και μηδενισμός Παναθηναϊκού)...

Φυσικά, όλα αυτά θα συμβούν αν ο Παναθηναϊκός κατέβει στα πλέι οφ, αφού οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από το πρωτάθλημα μέχρι νεωτέρας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει προς το παρόν είναι πως η ΑΕΚ με διπλό στη Ρόδο «κλείνει» τη regular season στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Τερματίζει πρώτη η ΑΕΚ, νωρίτερα στα πλέι οφ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!