MENU

Ήταν ένα από κεντρικά πρόσωπα του περσινού πρωταθλήματος. Ως... rookie στην Stoiximan.gr Basket League, ο Άγγελος Τσαγκαράκης πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν στα Τρίκαλα (10 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ) και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, στη καλύτερη χρονιά του συλλόγου στα.... σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Λίγους μήνες μετά, ο Έλληνας τεχνικός... πήρε μαζί του τον πολύπειρο σουτέρ στην Κύμη, με τον Ελληνογάλλο γκαρντ να ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στις προσδοκίες και να αποτελεί έναν από τους ηγέτες των Ευβοιωτών, μετρώντας 8,4 πόντους και 1,7 ασίστ ανά παιχνίδι.

Βέβαια, ο Τσαγκαράκης -όπως και οι συμπαίκτες του- επηρεάστηκε από την κακή εκκίνηση της Κύμης στο πρωτάθλημα, όμως η πρόσφατη και... εμφατική νίκη επί του Άρη (94-69) καθώς και το σερί τριών νικών έχει ανεβάσει την διάθεση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, η οποία βλέπει με... άλλο μάτι την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο 33χρονος γκαρντ μιλώντας στο SDNA. Ο σταρ της Εθνικής Γαλλίας στο “3on3” αναφέρθηκε στο άσχημο ξεκίνημα της Κύμης στη Stoiximan,gr Basket League, στα στοιχεία που... άλλαξαν το “τσιπάκι” και έφεραν τις τρεις σερί νίκες αλλά και στην προσωπική του απόδοση, Παράλληλα, ο Άγγελος Τσαγκαράκης αναφέρεται στις ευθύνες του ηγέτη και στέκεται στη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος, που βρίσκεται “στο υψηλότερο επίπεδο”.

«Είμαστε άτυχοι, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά»

«Ήταν μία εξαιρετική νίκη για εμάς, για πολλούς λόγους. Πρώτα, φάνηκε η σκληρή δουλειά του τελευταίου ενάμιση μήνα και επιπλέον, έδωσε αξία στο διπλό που κάναμε στην έδρα των Τρικάλων. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου, γιατί κανένας από εμάς δεν χαλάρωσε παρά τις δύο σερί νίκες. Για να κερδίσεις μία ιστορική ομάδα όπως ο Άρης, πρέπει να είσαι πολύ προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος», ανέφερε αρχικά στο SDNA ο πολύπειρος γκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στα στοιχεία που αποτέλεσαν τα... κλειδιά στο τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα της Κύμης στη Stoiximan.gr Basket League:

«Το κλειδί για εμάς ήταν πως πλέον είμαστε μία γεμάτη ομάδα! Πιθανότατα είμαστε ο πιο άτυχος σύλλογος από την αρχή της σεζόν, γιατί δύο starter (Τζέικ Ο’ Μπράιεν, Τζαμάρι Τέιλορ) τραυματίστηκαν και έμειναν εκτός από νωρίς. Ήταν δύσκολο για εμάς να βρούμε χημεία και ρυθμό, όμως οι τελευταίες δύο εβδομάδες, που μπορέσαμε να προπονηθούμε όλοι μαζί χωρίς προβλήματα, μας βοήθησαν πολύ. Όταν πήραμε την πρώτη μας νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, αμέσως νιώσαμε καλύτερα. Χτίσαμε πάνω σε αυτό και τώρα οι τρεις νίκες στη σειρά μας έχουν ανεβάσει την ψυχολογία για την συνέχεια».

Η Κύμη ξεκίνησε την σεζόν με έξι σερί ήττες, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες βγάζει... αντίδραση και “πάτησε” στον δρόμο των επιτυχιών, με αποκορύφωμα την εμφατική νίκη επί του Άρη. Τι έφταιξε για την κακή εκκίνηση και τι άλλαξε στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Άγγελο Τσαγκαράκη;

«Στον κόσμο του μπάσκετ, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Πιστεύω πως δουλεύουμε πολύ σκληρά από την αρχή της σεζόν, αλλά οι τραυματισμοί και οι αλλαγές στο ρόστερ μας στοίχισαν σε ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Τώρα ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και όλη η δουλειά αποτυπώνεται στις τρεις σερί νίκες. Πιστεύω επίσης πως η αμυντική μας προσήλωση ήταν αυτή που... πιστώνεται την μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό το διάστημα».

Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, η Κύμη ανέβηκε βαθμολογικά και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία αλλά και για ένα... play-off run. Είναι η post season στο μυαλό των παικτών της Κύμης;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Πιστεύω πως τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και η μέχρι στιγμής εικόνα μας αντικατοπτρίζεται στην βαθμολογική μας θέση. Αλλά αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, σίγουρα μπορούμε να ελπίζουμε για ακόμα καλύτερα πράγματα. Η λίγκα είναι πολύ δυνατή, δεν υπάρχει κανένας εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό καθημερινά και να προετοιμάζεσαι χωρίς να σκέφτεσαι τα προηγούμενα παιχνίδια ή κάποιο σερί που μπορείς να έχεις. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει σημασία τι σκέφτομαι, αυτό που μετρά είναι να βγαίνω στο παρκέ και να κάνω την δουλειά μου, σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύω πως έχουμε το ταλέντο, κανείς δεν θα μας δώσει τις νίκες στο πιάτο, πρέπει να παλέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσαγκαράκης.

«Νιώθω φανταστικά στη Κύμη»

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης άλλαξε παραστάσεις το περσινό καλοκαίρι, αφήνοντας τα... κρύα Τρίκαλα για την πιο ηλιόλουστη Χαλκίδα, με τις πρώτες εμφανίσεις του με την φανέλα της Κύμης να δείχνουν πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις και τα δεδομένα της νέας του ομάδας.

«Νιώθω φανταστικά. Τώρα βρίσκομαι στην Χαλκίδα, που είναι πιο κοντά στην Αθήνα σε σχέση με τα Τρίκαλα, κάτι που με βοηθά να βλέπω περισσότερο την οικογένειά μου. Στο αγωνιστικό κομμάτι, προσπαθώ να είμαι πάντα προετοιμασμένος και έτοιμος, αλλά και να βοηθήσω τα παιδιά που είναι καινούρια στο πρωτάθλημα να καταλάβουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουμε ως ομάδα κάθε εβδομάδα. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών πάντως, που κάνει την ζωή μου πιο εύκολη!», ανέφερε σχετικά με τις πρώτες του εντυπώσεις από την Κύμη, προτού κάνει ένα πιο γενικό σχόλιο για την Stoiximan.gr Basket League, με αφορμή και την εξαιρετική εκκίνηση του Προμηθέα και του Λαυρίου:

«Η λίγκα είναι πολύ πιο δυνατή φέτος, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το Λαύριο και ο Προμηθέας είναι δύο φιλόδοξες ομάδες, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και αγωνίζονται εξαιρετικά. Η παρουσία τους κάνει καλύτερο όλο το πρωτάθλημα. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ και είναι πάντα τρομερό να αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο».

Τσαγκαράκης στο SDNA: «Πρέπει να παλέψουμε, είμαστε ικανοί για πολύ καλύτερα πράγματα»