MENU

«Πάει ο παλιός ο χρόνος»… Τι θα φέρει ο νέος; Είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να γνωρίζει. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι το τι άφησε το 2016 για τον μπασκετικό Αρη.

Το SDNA συγκέντρωσε τα δέκα γεγονότα που ξεχώρισαν και σας τα παραθέτει ένα-ένα.

Η ανασκόπηση μόλις ξεκινά…

1.Η ανανέωση του Πρίφτη

Ηταν 4 Ιουλίου όταν η ΚΑΕ Αρης γνωστοποιούσε την παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη στο «τιμόνι» της ομάδας για δύο ακόμα χρόνια. «Η Άρης ΚΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Πρίφτη για τα επόμενα δύο χρόνια». Λίγες ημέρες νωρίτερα ο κόουτς του Αρη, είχε πει «όχι» στην δελεαστική πρόταση της Μπάνβιτ, με τον 48χρονο τεχνικό να μένει στους «κίτρινους» και να «χτίζει» το νέο πλάνο του συλλόγου.

2. Ο διπλασιασμός του μπάτζετ με απόφαση της οικογένειας Λάσκαρη

Ο Νίκος Λάσκαρης, ήρθε στον Αρη και πολύ γρήγορα κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του. Τόσο μέσα από τις κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ, όσο και από το συμμάζεμα στα οικονομικά, αλλά και την οργάνωση της ΚΑΕ Αρης.

Τη φετινή χρονιά η οικογένεια Λάσκαρη, πήρε μία γενναία απόφαση να διπλασιάσει το μπάτζετ του συλλόγου. Ετσι το μπάτζετ από τις 750.000 ευρώ που ήταν πέρυσι εκτοξεύθηκε στο 1.500.000 ευρώ.

3. Η απόφαση της ΚΑΕ Αρης να «κλείσει» το «Nick Galis Hall»

Στις 23 Μαίου η ΚΑΕ Αρης έλαβε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα είχαν γίνει στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του μικρού τελικού με την ΑΕΚ, αποφάσισε να «κλειδώσει» το «Nick Galis Hall».

Μάλιστα μεταξύ άλλων η τότε ανακοίνωση της ΚΑΕ ανέφερε: «Πολλοί θα αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Άρης δεν υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για όσα τραγικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη διάρκειά του. Γιατί δεν ξεκίνησε ένα δικαστικό αγώνα αποκατάστασης της «αγωνιστικής τάξης». Η απάντηση είναι απλή, όσο και αναγκαία. Ο αγώνας αυτός πρέπει να μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως η τελευταία πράξη ενός δράματος που κατέληξε σε τραγωδία».

4. H επίθεση του Λάσκαρη στην ΚΕΔ

Ηταν στις 25 Μαίου όταν λίγο πριν τον κεκλεισμένων των θυρών μικρό τελικό (στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας) με την ΑΕΚ, ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων» ζητούσε την παραίτηση των μελών της ΚΕΔ.

«Θέλαμε να γίνει μια γιορτή του μπάσκετ, αλλά δεν θέλουν να μας πάνε εκεί. Στο θέαμα και το fair play. Η ΚΕΔ δεν μπορεί να μας το δώσει αυτό. Zηταμε και εμείς την παραίτηση της ΚΕΔ. Δεν πάει άλλο, ως εδώ. Θέλουμε ένα νέο πλαίσιο που θα μπορεί να λειτουργήσει επαγγελματικά. Να έχουμε επαγγελματίες διαιτητές που θα σφυρίζουν επαγγελματικές ομάδες. Γι' αυτό ακριβώς ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία και, τυχαία ή όχι, ακολούθησαν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είπε επίσημα ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και τους χειρισμούς της».

5. Η επιστροφή του κόσμου

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Νίκου Λάσκαρη ήταν να δει και πάλι τον κόσμο του Αρη να επιστρέφει στο γήπεδο. Το στοίχημα αυτό το κέρδισε από νωρίς, αφού το «Nick Galis» ανεξαρτήτως αντιπάλου ήταν συνεχώς γεμάτο, με τους οπαδούς των «κιτρίνων» να δημιουργούν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα.

6. Η αποχώρηση των τεσσάρων Αμερικανών

Δεν επιλέξαμε τυχαία το γεγονός αυτό. Κατά πως φαίνεται από τη φετινή πορεία της ομάδας του Αρη, το γεγονός πως έχασε και τους τέσσερις αμερικανούς του κοστίζει τόσο βαθμολογικά, όσο και ομαδικά, αφού ουδέποτε οι παίκτες που αποκτήθηκαν κατάφεραν να μπουν στα… παπούτσια των Μακ Νιλ, Ουότες, Ουάιτ και Χάγκινς. Η αλήθεια είναι πως σε όλους προτάθηκαν νέα συμβόλαια, ωστόσο λίγο οι επιλογές των παικτών, λίγο τα συμβόλαια που ζητούσαν τους οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου και τον Αρη στην αγορά για την εύρεση των παικτών που θα τους αντικαταστήσουν.

7. Η έλευση των Καββαδά-Γιάνκοβιτς

Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ο Αρης πρόσθεσε στο ρόστερ του Ελληνες διεθνείς, καθώς αμφότεροι βρίσκονται στις προεπιλογές του Φώτη Κατσικάρη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Βασίλης Καββαδάς, αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ενώ ο Γιάνκοβιτς ήρθε ως δανεικός από τη Βαλένθια για έξι μήνες προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Βίκτορ Σανικίτζε.

8. Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Σανικίτζε

Ο Air Georgia, αποτέλεσε την πιο hot καλοκαιρινή μεταγραφή του μπασκετικού Αρη. Η μοίρα όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Γεωργιανό, καθώς στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Αρη, είχε έναν σοκαριστικό τραυματισμό, ο οποίος θα του στοιχίσει το υπόλοιπο της σεζόν.

«Όταν κοίταξα, όμως, το γόνατό μου αμέσως κατάλαβα ότι κάτι έσπασε. Είναι ο χειρότερος τραυματισμός στην καριέρα μου, δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα επιστροφής: «Θα το παλέψω και ελπίζω σύντομα η θέση μου να είναι ξανά στον αγωνιστικό χώρο!».

9. Η αποχώρηση Μάρμπλ

Ο Ντέβιν Μάρμπλ ήρθε με περγαμηνές, ουδέποτε ωστόσο κατάφερε να στεριώσει στον Αρη. Ο Αμερικανός κινήθηκε σε ρηχά νερά απογοητεύοντας τις προσδοκίες με τις οποίες είχε έρθει στην ομάδα και μάλιστα προ λίγων ημερών αποχώρησε από την ομάδα κάνοντας προσφυγή. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά από δύο χρόνια ο Αρης απομάκρυνε Αμερικανό παίκτη μεσούσης της σεζόν.

10. Ο εκνευρισμός και οι «βόμβες» του Λάσκαρη

Για το τέλος αφήσαμε την τελευταία χρονικά συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης, Νίκος Λάσκαρης. Ηταν στις 24 Νοεμβρίου, όταν το «αφεντικό» της «κίτρινης» ΚΑΕ, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, μίλησε στην αίθουσα τύπου του Αλεξανδρείου και μεταξύ άλλων είχε πει: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Με τέτοιο αίσχος πως θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη πως να αντέξεις; Ο κύριος Μελλής θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν ξέρω ποια είναι τα δικαιώματα μας. Σίγουρα κάποια πράγματα ξέρω και θα τα ζητήσω. Μία επιλογή είναι να πούμε δεν συμμετάσχουμε. Θέλουμε να αποχωρήσει ο Άρης από το ελληνικό πρωτάθλημα; Η άλλη επιλογή είναι να βλέπεις τέτοια αίσχη. Έχουμε δει και χειρότερα, έβλεπα τους παίκτες να μην τους επιτρέπουν να διεκδικήσουν τον αγώνα».

Άρης: Το 2016 μέσα από 10 «κιτρινόμαυρες» στιγμές