MENU

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν κοιτάζουν μόνο το παρόν, αλλά επενδύουν και στο μέλλον. Πλέον δίνουν τεράστια έμφαση και στα τμήματα υποδομής της ομάδας, στα οποία επικεφαλής είναι ο μετρ του είδους, ο πολύ έμπειρος, Νίκος Κεραμέας.

Και αν τα μάτια ήταν μέχρι πρότινος στραμμένα εντός συνόρων, έγινε το βήμα παραπάνω και οι «ερυθρόλευκοι» κοίταξαν και έξω από αυτά. Όπως σας αποκάλυψε το SDNA, o Ολυμπιακός απέκτησε τον 14χρονο, ύψους 2.00 μέτρων, Σέρβο πλέι μέικερ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του ανά τον κόσμο και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής της Βοϊβοντίνα.

To sdna.gr πήγε ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ του, βρέθηκε στο κλειστό της Αργυρούπολης και παρακολούθησε τον γεννημένο στις 26 Δεκεμβρίου 2001, Ποκουσέφσκι στον αγώνα παίδων της ΕΣΚΑΝΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΑΟΝΑ, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 58-53.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ποκουσέφσκι ηλικιακά ανήκει στην κατηγορία των Παμπαίδων, αλλά τα δείγματα γραφής που έδειξε απέναντι σε μεγαλύτερους κατά ένα-δύο χρόνια αθλητές ήταν εξαιρετικά, με το επιθετικό του χάρισμα να είναι έκδηλο.

Ο Σέρβος αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ και παρά τα 14 του χρόνια φαίνεται πως έχει υψηλό μπασκετικό IQ και εμπειρία στο να κρατά την μπάλα στα χέρια του και να δημιουργεί, βγάζοντας πάσες που δύσκολα «βλέπει» παιδί της ηλικίας του, -κυρίως- στο σετ παιχνίδι. Ακόμα καλύτερος όμως είναι στα να τελειώνει τις φάσεις, έχοντας ήδη ποκιλία στο παιχνίδι του: στατικό (μακρινό) σουτ, διείσδυση, πέρασμα και σταμάτημα. Ακόμη, οι κινήσεις του χωρίς την μπάλα είναι εξαιρετικές, τόσο στο ξεμαρκάρισμα όσο και στην κίνηση στον κενό χώρο, με αποτέλεσμα να διευκολύνει τους -επίσης πολύ δουλεμένους- συμπαίκτες του.

Αναμφισβήτητα, ο Ποκουσέφσκι έχει περιθώρια βελτίωσης σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του, -μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιδί 14 χρόνων- όπως στο να παίρνει καλύτερη θέση στη διεκδίκηση ριμπάουντ, ενώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δουλεύουν πολύ στο «χτίσιμο» του κορμιού του. Ερωτηματικό επίσης αποτελεί το πόσο ακόμα θα ψηλώσει και ποια θα είναι η θέση στην οποία θα καθιερωθεί. Όπως και να έχει, ο Σέρβος δείχνει να έχει την απαραίτητη πρώτη (μπασκετική) ύλη και τεράστια προοπτική εξέλιξης.

Διαπιστώστε το και μόνοι σας βλέποντας μερικά στιγμιότυπα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι από το παιχνίδι Α' Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ, ΑΟΝΑ-Ολυμπιακός (12/01/2016).

Ιδού το νέο μπασκετικό αστέρι του Ολυμπιακού! (vid)