MENU

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Νίκος Μπαμπανικολός, σε δηλώσεις του στην «Ώρα», μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Μάκη Αγγελόπουλο, τον οποίο και χαρακτήρισε «μέλλον της ΑΕΚ». 

«Τον άνθρωπο δεν τον ήξερα. Είχε μια διακριτική παρουσία στα δρώμενα της ΑΕΚ και καλά έκανε. Δεν είχα πλήρη εικόνα. Από τότε, που τον συνάντησα, όμως, συνειδητοποίησα ποιος είναι. Έχει όραμα για την ΑΕΚ αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να τον προστατεύσουμε. Και τα λέω αυτά, όχι ως μέλος της διοίκησης, αλλά ως Ενωσίτης. Με τον Αγγελόπουλο και με υπομονή η ΑΕΚ θα επιστρέψει σε τίτλους, ή τέλος πάντων θα διεκδικήσει ξανά πρωταθλήματα και κύπελλα. Και σημειώστε: Θα διεκδικήσει και ευρωπαϊκούς τίτλους. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τύχει στον σύλλογό μας. Ο κύριος Αγγελόπουλος είναι το μέλλον της ΑΕΚ», τόνισε αρχικά. 

«Στην αρχή της σεζόν φοβήθηκα για τα χειρότερα! Ναι μεν, ο κύριος Αλεξίου έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά φοβήθηκα αγωνιστικά. Οι συγκυρίες δεν βοηθούσαν τότε. Όμως, ο κύριος Αλεξίου έκανε ό,τι μπορούσε. Όταν μάλιστα στην τελευταία γενική συνέλευση κάποιοι του έλεγαν ‘παραιτήσου και από την ΑΕΚ και από το Μπάσκετ’, εγώ του είπα ‘μην τους ακούς’. Ο Αλέξης Αλεξίου άκουσε πολλά, αλλά ξέρω καλά τι μάχες έδωσε για την ΚΑΕ ειδικά. Με τις κινήσεις του η ΑΕΚ έπαιξε στην Α1. Είχα πει τότε σε κάποιους που φώναζαν ‘πώς είναι δυνατόν ΑΕΚτζήδες, να καρφώνουν ΑΕΚτζήδες;’. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι παρελθόν. Ο Αλεξίου έκανε ό,τι έπρεπε. Θα είχαμε διαλύσει αν είχε φύγει ο Αλεξίου. Το τρένο πλέον μπήκε στις ράγες», πρόσθεσε. 

Για την πρόταση που δέχθηκε για να μπει στο ΔΣ της ΚΑΕ, είπε: «Με είχε πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Μάκης Αγγελόπουλος και μου το ζήτησε. Ήμουν τραυματισμένος στο ΚΑΤ όταν με πήρε. Δύο ημέρες πριν χειρουργηθώ στο πόδι. Μου είπε ‘θέλω να είσαι στο συμβούλιο’. Του είπα ‘μεγάλη μου τιμή’. Μου είπε μάλιστα ότι θα με περιμένει να αποκατασταθεί η υγεία μου. Δεν έχω λάβει ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καθώς αναμένουμε να πάμε στα νέα Γραφεία, οπότε και θα γίνει το πρώτο συμβούλιο. ‘Όμως, στο ματς με τον Κόροιβο, με είδε ο κύριος Αγγελόπουλος και με φίλησε. Τον φίλησα και εγώ. Και του είπα ότι θέλω οι Ακαδημίες του Μπάσκετ να πάνε στην ΚΑΕ. Μου άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβω εγώ, παρουσία πάντα του Βαγγέλη (Δερμανούτσου). Ξέρω βεβαίως ότι η ανάπτυξη των Τμημάτων Υποδομής αποτελεί βασική προτεραιότητα του προπονητή μας, του Ντράγκαν Σάκοτα». 

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκο Ζήση, είπε: «Τον θεωρώ πολύ μεγάλη μεταγραφή για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Και δεν το λέω μόνο μπασκετικά. Ο Νίκος πρέπει να έλθει και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Λίγοι επαγγελματίες παίκτες διατηρούν αυτή τη λάμψη. Και είναι λογικό. Ο Νίκος πάντα με γοήτευε ως χαρακτήρας πάνω απ’ όλα. Χώρια, που δεν θέλω να θυμάμαι πώς έφυγε κι αυτός. Κοψοχρονιά τον είχαμε δώσει. ‘Όπως και άλλους παίκτες. Αλλά είναι πικραμένη ιστορία αυτή. Και δεν φταίει ο Γιάννης Φιλίππου. Ο Φιλίππου είχε πληγωθεί από μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Κάποια στιγμή είπε ‘θέλω να γλιτώσω’. Ανθρώπινο είναι. Τέλος πάντων. Η έλευση του Αγγελόπουλου μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε πίσω κάποια παιδιά. Μακάρι, ο Νίκος να είναι ένα απ’ αυτά. Ξέρω ότι δεν είναι απόλυτα στο χέρι μας. Θα τον αφήσει ο Ομπράντοβιτς; Θα δούμε». 

Μιλώντας για την τωρινή ομάδα είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω για την τωρινή ΑΕΚ. Βήμα-βήμα θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο Μενσά είναι ο παίκτης, που τραβάει κόσμο. Ο Ίνγκλις είναι μεγάλος παίκτης για μένα, αλλά πρέπει να γίνει πιο ομαδικός. Ο Ντελινινκάιτις, επίσης σπουδαίος, θα μας βοηθήσει πολύ περισσότερο στη συνέχεια. Περιμένουμε να προσαρμοστεί και ο Χέρστον. Είναι παίκτες κλάσης όλοι αυτοί». 

Τέλος, για τους στόχους της ΑΕΚ δήλωσε: Στόχος; «Την ονειρεύομαι την ΑΕΚ να παίζει τελικούς σε ευρωπαϊκά σαλόνια. Αυτά δεν γίνονται όμως από τη μια ημέρα στην άλλη. Μην πάρουν τα μυαλά μας και τα μυαλά των οπαδών αέρα. Δισεκατομμύρια ευρώ να ρίξεις, δεν φτάνουν. Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Και υπάρχουν και τα δύο. Υπομονή χρειάζεται και όλα θα γίνουν». 

«Έχει όραμα για την ΑΕΚ ο Αγγελόπουλος»