MENU

Τo SDNA ρίχνει το βλέμμα του και στις Εθνικές Κατηγορίες και δεν γινόταν να μην ασχοληθεί με το εκπληκτικό ρεκόρ του 29χρονου γκαρντ, ο οποίος αποτελεί γέννημα θρέμμα της Ενωσης Ιλίου. Ο Γιάννης Μπέλλας μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Οδυσσέα, έχουν ακολουθήσει την πορεία της Ενωσής Ιλίου από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Β' Εθνική, ενώ φέτος συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στην τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία. 

Η Ενωση Ιλίου στην 15η «στροφή» του 1ου Ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής πέρασε σαν σίφουνας (51-98) από το Κρανίδι και ο Γιάννης Μπέλλας έγινε κάτοχος ενός εκπληκτικού ρεκόρ. Ο 29χρονος γκαρντ είχε 15/20 σουτ τριών πόντων, ενώ ως το 17' είχε 10/12 επιτυχημένες προσπάθειες πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων. «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι το 17', όταν κι έγινα αλλαγή. Οι φίλαθλοι του Κρανιδίου με χειροκρότησαν και δεν κατάβαλα το γιατί. Τότε μου το είπαν». 

Ο Γιάννης Μπέλλας σημείωσε τους 50 από τους 98 πόντους της ομάδας του, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει την συνεισφορά των συμπαικτών του και του προπονητικού επιτελείου της Ενωσης. «Οι συμπαίκτες μου και ο κόουτς Τάκης Πανούλιας έκαναν τα πάντα για να επιτύχω το ρεκόρ. Υστερα από ένα σημείο σημάδευαν μόνο εμένα για να καταφέρω να σπάσω το ρεκόρ. Δεν υπάρχουν λόγια και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Χωρίς εκείνους δεν θα γινόταν». 

Πού, όμως, αφιερώνει ο Γιάννης Μπέλλας το ρεκόρ του; «Θα ήθελα να το αφιερώσω στη γυναίκα μου, Μαριτίνα - η οποία είχε σήμερα τα γενέθλιά της - στον γιο μου Στέργιο και στην κόρη μου που θα έρθει σε λίγους μήνες στον κόσμο. Είνα μία πολύ σημαντική χρονιά για εμένα και είμαι σίγουρος πως στο τέλος της σέζον πέραν από το ρεκόρ θα θυμάμαι και την επιστροφή της ομάδας στην Β' Εθνική. Ολα στην Ενωση λειτουργούν τέλεια. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε την άνοδο στην Β' Εθνική είτε ως πρωταθλητές, είτε ως δευτεραθλητές.  

Τέλος, ο Γιάννης Μπέλλας αναφέρθηκε στους φιλάθλους των γηπεδούχων λέγοντας πως «ο κόσμος του Κρανιδίου ήταν φιλικότατος. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την φιλοξενία και τους ευχαριστώ πολύ που με χειροκρότησαν». 

Mπέλλας: «Δεν ήξερα γιατί με χειροκροτούσαν...»