MENU

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πάλι πρωταγωνιστής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για μία ακόμα φορά, λίγο πριν τη σειρά των τελικών, αποφασίζει να βγει μπροστά και να βάλει και πάλι… φωτιά. Να μπουρλοτιάσει την ατμόσφαιρα ίσως γιατί γνωρίζει ότι αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που η ομάδα του ΔΙΚΑΙΩΣ προβάλει ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Έχοντας παράλληλα και το πλεονέκτημα της έδρας. Τη δύναμη του κόσμου της ομάδας του Πειραιά, ενός κόσμου για τον οποίο δε διστάζει να αφήσει… αιχμές για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει σε αυστηρό τόνο για τα κακώς κείμενα των ελληνικών γηπέδων, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά στο σύνολο των ομαδικών αθλημάτων, βγήκε και πάλι μπροστά για να μιλήσει για το καλό του αθλήματος. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν πολλάκις έχει πάρει στο κυνήγι διαιτητές, κάνοντας παρατηρήσεις σε πολύ υψηλούς τόνους, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος αγώνων. Είτε στο ΣΕΦ και τη Basket League, είτε στη Euroleague, είτε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και την ACB, την περίοδο που ήταν τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Ναι. Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των ημιτελικών, αποφάσισε πάλι να ρίξει… βόμβα. Μετά την ευρεία νίκη της ομάδας του επί του Προμηθέα στην Πάτρα και την νέα… επίδειξη δύναμης, ο Έλληνας τεχνικός είπε:

«Χωρίς να θέλω να πάρω θέση για πράγματα που δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, στο μπάσκετ υπάρχει μια αντίληψη ότι υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει μία ηρεμία στον κόσμο πως ότι αξίζει ο κάθε ένας στον αγωνιστικό χώρο θα το παίρνει. Αυτό μεταφέρεται και στην κερκίδα. Υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δε θέλει να πάρει θέση, αλλά… παίρνει. Και τι μας λέει; Ότι όποτε κερδίζει όλα βαίνουν καλώς. Όποτε είναι πρώτος το Ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε άνοδο. Ότι όποτε παίρνει τίτλο, ή είναι κοντά σε έναν τίτλο τότε υπάρχει δικαιοσύνη. Δηλαδή, τι θέλει να μας πει ο κ. Μπαρτζώκας; Ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε δικαιοσύνη; Άδικα πήρε τα πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός; Άδικα έκανε αυτές τις ξέφρενες πορείες το Λαύριο; Ο κ. Μπαρτζώκας, μπορεί να μην το καταλαβαίνει, ή μπορεί και να το καταλαβαίνει προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο τόσο τους συναδέλφους του (εκείνους που πέτυχαν τους στόχους τους τα χρόνια κατά τα οποία πετύχαιναν τους στόχους τους και δεν υπήρχε, κατά το ίδιο, δικαιοσύνη), αλλά και τον ιδρώτα των παικτών που πάλευαν κάθε βράδυ.

Και μπάσκετ και επικοινωνία

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βγει μπροστά και έχει πάρει πάνω του ένα ακόμα κομμάτι του οργανισμού, πέραν του αγωνιστικού. Αυτό της επικοινωνίας. Είναι αυτό που λέμε λαϊκά… φτιάχνει κλίμα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ξεκάθαρα για χρονιές που δεν υπήρχε δικαιοσύνη στο Ελληνικό μπάσκετ, θέλοντας να ρίξει αιχμές στην ΕΟΚ, στον Παναθηναϊκό και όπου αλλού θέλει προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του, αλλά και των αποτυχιών της ομάδας του. Ο κ. Μπαρτζώκας αν θέλει να τιμά αυτά που λέει ότι πρεσβεύει έχει δύο επιλογές.

Η να ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη δήλωσή του ή να πάει στον Αθλητικό Δικαστή (ο οποίος θα έπρεπε ήδη να τον έχει καλέσει) και να εξηγήσει που ακριβώς δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Και να το αποδείξει.

Αλλιώς, ο Έλληνας τεχνικός θα είναι ένας ακόμα άνθρωπος του χώρου που απλά προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα για δική του εύνοια.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» οφείλει να δώσει μία ακόμα απάντηση. Σε αποστροφή του λόγο του είπε «Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο». Καλό θα είναι να μας πει σε ποια γήπεδα αναφέρεται και αν στα γήπεδα που έχει στο μυαλό του είναι και αυτό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

ΥΓ: Για να μην ασχολούμαστε μόνο με τις δηλώσεις του κ. Μπαρτζώκα, θα πρέπει να επισημάνουμε και το μέγεθος της αστοχίας της δήλωσης του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λάρισα, είπε ότι «Χάσαμε στις λεπτομέρειες». Κόουτς ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στις λεπτομέρειες. Μπορεί έτσι να πήγε το παιχνίδι στο τέλος, αλλά όταν το παιχνίδι είναι στο 43-17 για την ομάδα του κάμπου στα μισά της δεύτερης περιόδου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλάς για λεπτομέρειες.

Ο Μπαρτζώκας… ξαναβάζει φωτιά
EVENTS