MENU

Γιόγκι Φερέλ λοιπόν γράφτηκε. Πολύ καλό για να είναι αληθινό, απαντά το Slam Dunk. Δεν είναι ένα όνομα από το πουθενά αλλά αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά στα ράφια. Είναι σαν να ζητάς από ένα παιδί 7 ετών να σου πιάσει από το πάνω ράφι του σούπερ μάρκετ ένα απορρυπαντικό. Γίνεται; Δεν γίνεται. 

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Οικονομικό πρόβλημα. Τα διαρκείας δεν τσουλήσαν ιδιαίτερα, ο στόχος των 4.000 δεν προσεγγίστηκε καν, υπάρχουν θέματα στα ενδότερα όλου του συλλόγου (κι αυτό δεν έχει να κάνει με διοικητικά θέματα), και χωρίς ιδιοκτήτη τα πράγματα είναι δύσκολα. 

Αν υπήρχε σοβαρή πιθανότητα για Φερέλ ή για κάποιον άλλον, θα έκανε μια ξαφνική εμφάνιση η στήλη. Αν δεν βρεθεί σκάλα να ανεβεί στο ράφι, τα ψώνια θα έρθουν από άλλο επίπεδο. Κι επειδή ο κόσμος αναρωτιέται τι παίζει με το μπάτζετ, κι επειδή η εικόνα είναι διαφορετική από αυτή που έχει ο καθένας που παίρνει ένα στιλό και κάνεις μπακάλικες ασκήσεις, καλό θα ήταν εφόσον υπάρχουν ερωτήματα να δοθούν και απαντήσεις κι όχι από τα ρεπορτάζ. 

Εν ολίγοις: Φερέλ και παίκτες τύπου Φερέλ απαιτούν επενδυτές, προέδρους, πολλούς μεγάλους χορηγούς, 10.000 διαρκείας ή τρομερή συσπείρωση σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα από όλα. Βαρύ κι ασήκωτο για μια ομάδα που τα συνήθισε αλλιώς από το 1992 έως το 2020, αλλά έτσι είναι. Για αυτό και αν πάρει έναν τίτλο απόψε, θα είναι μια ανάσα δροσιάς μπροστά στις δυσκολίες που έχει και θα τον συνοδεύσουν όλη τη σεζόν. 

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα: Ο Λιόλιος θέλει Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία για τα παράθυρα. Και ιδανικά δίδυμο μαζί με τον Ζήση. Θα ήταν μια ωραία εικόνα ως εκκίνηση για την επόμενη μέρα του μπάσκετ. Ήδη γίνονται πράγματα, σε όλες τις κατηγορίες υπάρχει κινητοποίηση. 

Ο Σπανούλης θα ζυγίσει την πρόταση, αλλά δεν είναι το πιο πιθανό να την αποδεχθεί. 

Το Plan B λοιπόν είναι έτοιμο. Όλα δείχνουν ότι ο Ιτούδης θα αποδεχθεί την πρόταση για το καλοκαίρι, ενόψει Ευρωμπάσκετ. Με Ιτούδη στον πάγκο και Γιάννη στο παρκέ αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα κατέβουμε μετά από χρόνια με ρεαλιστικές ελπίδες διάκρισης. Όχι για τη συμμετοχή και μια δυο καλές νίκες. 

Το εμπόδιο στην παρούσα φάση είναι η ΤΣΣΚΑ. Δεν είναι τόσο ζεστοί όσο ήταν την προηγούμενη φορά που τέθηκε θέμα, αλλά η θέληση του Έλληνα κόουτς είναι μεγάλη και στο τέλος άπαντες προσδοκούν και αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί λύση. 

Αν λοιπόν είναι ο Ιτούδης, είναι πολύ πιθανό να αποτελεί δική του πρόταση και ο προπονητής των παραθύρων. Ώστε να υπάρχει μια συνέχεια. Ποιος; Ο Στέφανος Δέδας για παράδειγμα της ΑΕΚ. 

Έχουν καλή επαφή, κοινό ατζέντη τον Νίκο Σπανό, θα μπορούσε και η επιλογή στα παράθυρα να γίνεται κατόπιν κάποιας συνεννόησης δεδομένου ότι ο Δέδας ζει στην Ελλάδα και σύντομα θα έχει πλήρη εικόνα της Basket League. Κρατήστε το όνομα. 

Η απώλεια ενός τίτλου για την ΑΕΚ δεν λέει κάτι.  Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ο στόχος είναι διπλός. Πρωτίστως όμως είναι εξωαγωνιστικός. Τα Ban έπεσαν αλλά οι υποχρεώσεις είναι σοβαρές και πρέπει να τηρηθούν οι διακανονισμοί για να μην υπάρχουν κίνδυνοι μελλοντικοί. Τώρα αν η ΑΕΚ θα τερματίσει 4η ή 7η ή 3η είναι τελείως δευτερεύων ζήτημα. Προέχει η εξυγίανση αυτή τη στιγμή. Για αυτό και η σεζόν είναι η πιο κρίσιμη στην εποχή Αγγελόπουλου και η προσοχή έχει δοθεί εκεί από τον Μάκη, τον Χήνα και όλους τους στενούς συνεργάτες της ΚΑΕ.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η σκληρή αλήθεια για Φερέλ, ο Δέδας για Εθνική και ο στόχος της ΑΕΚ
EVENTS