Το να είσαι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, δεν είναι σύμπτωση. Το να είσαι με την καθαρή πλευρά της ιστορίας, είναι επίτευγμα. Το να στηρίζεις και να μάχεσαι για την τίμια πλευρά της ιστορίας, αποτελεί κατόρθωμα. Για αυτά περηφανεύεται το SDNA και μαζί του εσείς που το εμπιστεύεστε.
Μια μεταγραφή, μια είδηση αγωνιστική, μπορεί να έχουν όλοι. Πόσοι, όμως, είναι αυτοί που θα δώσουν τη μάχη τους ενάντια σε όσους και όσα σας… τρώνε την ψυχή; Στερώντας σας το δικαίωμα να χαρείτε με τον αθλητισμό. Να απολαύσετε έναν αγώνα, την καζούρα, να κάνετε και να δεχτείτε πλάκα.
Χωρίς να το έχει ορίσει κανείς άλλος, πέρα από την απόδοση της ομάδας που αγαπάτε. Ο εξής ένας: Το πορτοκαλί site. Στοχοποιημένο, με μπόλικη ειρωνεία από όλο το απέναντι σύστημα, όμως στο τέλος η ιστορία γράφει τους πάντες. Με τον τρόπο που τους αξίζει.
Ως μαχητές της νομιμότητας, της καθαρότητας, ή ως υπέρμαχους της λάσπης, της μπόχας. Μέση λύση δεν υπάρχει σε τέτοιες «μάχες». Χρόνια τώρα, το ποιος έχει επιλέξει τον πόλεμο στη βρωμιά, είναι ξεκάθαρο. Όπως και το ποιοι συντάχθηκαν με το σύστημα Λιόλιου.
Το διαφήμισαν, το «υπηρέτησαν», το υποστήριξαν, το «αθώωναν» στις δύσκολες στιγμές. Λειτούργησαν σαν επικοινωνιακή υπεράσπισή του. Όταν όλη η Ελλάδα έβλεπε τι γίνεται, σας έλεγαν πως δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όταν η Εθνική έβγαινε 3η με την Φινλανδία, σας έλεγαν πως δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη επιτυχία. Όταν η Εθνική έχανε το ένα ματς μετά το άλλο με εξευτελιστικές ήττες, σας τόνιζαν πως φταίει η… τοξικότητα, όχι η ΕΟΚ, όχι ο Λιόλιος.
Χλεύαζαν την αλήθεια, την έφτυναν στη μούρη. Για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα του… επιτυχημένου μοντέλου διοίκησης στο μπάσκετ. Συνδέθηκαν με την ΕΟΚ με κάθε τρόπο, έγιναν «πρωτοπαλίκαρα» και μάλωναν όσους τολμούσαν να διαφωνούν γιατί έβλεπαν τι γίνεται. Υπερασπίστηκαν εκείνους που αδικούσαν παιδιά, παίζοντας με το μέλλον και τα όνειρά τους.
Στο SDNA διαβάσατε τι συνέβη στο σχολικό πρωτάθλημα στην Κύπρο. Οι υπόλοιποι είχαν άλλες δουλειές. Έπρεπε να ασχοληθούν με την αποθέωση των λαμπρών διοργανώσεων 3Χ3, του Eurobasket γυναικών, του Προολυμπιακού, των Final-8 που μόνιμα δίνονταν στο Ηράκλειο.
Εκλογική περιφέρεια του Αυγενάκη. Νομιμοποίησαν ακόμη και συνεντεύξεις Τύπου-παρωδίες, για να «ξεπλυθεί» ο πρόεδρος που ήδη είχε αρχίσει να… μυρίζει από χιλιόμετρα. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει, το έβλεπαν οι πάντες.
Με λίγο καλό ψαράκι όμως, τα πάντα γίνονται. Αποθεώθηκαν οι προτάσεις στις ομάδες για διαιτησία μέσω ΑΙ και ορισμούς από τις ίδιες τις ομάδες. Προβλήθηκαν ανακοινώσεις-θέσεις της Ομοσπονδίας, κόντρα σε κάθε λογική.
Έδειχναν με το δάχτυλο το SDNA και όσους -λίγους- τολμούσαν να ανοίξουν το στόμα τους. Ψελλίζοντας πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι νορμάλ, δεν είναι ανθρώπινα λάθη. Εκείνοι δεν αναγνώριζαν ούτε καν λάθη!
Οι μεγαλοστομίες μιας «αριστοκρατικής» μηχανής προστασίας του συστήματος Λιόλιου, η οποία δεν ανεχόταν να ακούγεται τίποτα αρνητικό για το μπάσκετ. Διαφήμιζαν κιόλας πως βιώνει τις καλύτερες μέρες του. Και το πρόβλημα το είχαν μόνο εκείνοι που δεν κάνουν… κουμάντο πλέον. Γιατί τώρα είναι όλα «καθαρά». Εκνεύριζαν, στοχοποιούσαν, γέμιζαν με οργή ανθρώπους γιατί τους έβγαζαν τρελούς.
Το SDNA δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτούς. Ασχολήθηκε μόνο με την αλήθεια και την υπεράσπισή της. Πήγε κόντρα στους «βιαστές» όσων ιερών και αγνών έχει ο κάθε φίλαθλος για ένα άθλημα. Κατέστρεψαν τα τελευταία ίχνη ρομαντισμού, γεμίζοντας δηλητήριο το άθλημα. Μόνο που χειμωνιάζει και τα… φίδια εξαφανίζονται. Θέλοντας και μη. Σε τρύπες, σε κελιά, σε λαγούμια, πάντως εξαφανίζονται.
Το θέμα δεν είναι η δικαίωση. Η κοινωνία ξέρει, βλέπει, αντιλαμβάνεται πλήρως ποιοι είναι αυτοί που παλεύουν για την αλήθεια και τη νομιμότητα. Όπως και το ποιοι είναι εχθροί τους. Θα ήταν αστείο, χωρίς βέβαια να υπάρχει τίποτα κωμικό στην όλη υπόθεση. Αναφερόμαστε στις αντιδράσεις των ανθρώπων και των Μέσων που… έβαζαν τα στήθη τους μπροστά για τον Λιόλιο. Για την ΕΟΚ. Για τη διαιτησία που είναι «πεντακάθαρη» και ίσως να υπάρχουν κάποια λίγα ανθρώπινα λαθάκια. Αυτά δεν σας έλεγαν; Δεν σας φώναζαν πόσο τοξικοί είναι εκείνοι που σας μιλούν για συστήματα; Τώρα λοιπόν, κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Η εικόνα με τις χειροπέδες, τους σόκαρε. Τους φόβισε. Κανείς δεν ξέρει γιατί. Όμως είναι ξεκάθαρο πως τους τρόμαξε. Επικρατεί ένας σιωπηλός πανικός. Κάπου ανάμεσα στα «θα δούμε τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη» και στα «τεκμήρια αθωότητας». Το SDNA συνιστά σε κάθε φίλαθλο, κάθε πολίτη που ζει στην Ελλάδα, να προσέχει ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Γιατί υπάρχουν πολλά «πλυντήρια» που πέφτουν απ’ τα σύννεφα. Δεν είναι να παίζεις με αυτά.
Οι μάσκες έπεσαν. Το ποιοι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας για πολλοστή φορά, ας το κρίνει ο κόσμος.