MENU

Η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την Σλοβενία, με τον νικητή του αγώνα να αντιμετωπίζει το Ισραήλ για την πέμπτη θέση του Eurobasket U20. Η Εθνική Νέων Ανδρών ήταν καλύτερη στο παρκέ, έκανε μία τρομερή δεύτερη περίοδο, στην οποία δέχθηκε μόλις πέντε πόντους, και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 82-60.

Για την ομάδα του Παπαδόπουλου ξεχώρισε η εμφάνιση του Σαμοντούροβ με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο και του Αβδάλα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 1 κλέψιμο. Διψήφιος ήταν ακόμα ο Ράιαν Σούλης με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Από την άλλη, για την Σλοβενία ο Βίντε είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλέψιματά, με τον Ντράγκαν να προσθέτει 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Επίσης, ο Βούκοτιτς μέτρησε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ.

Στο «0» το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο

O Μπαντέλι άνοιξε το σκορ του αγώνα με τρίποντο, με τους Σαμοντούροβ και Τουλιάτο να δίνουν το προβάδισμα στην Ελλάδα (3-4). Ουρμπανίγια και Μπαντέλι πέτυχαν ακόμα δύο τρίποντα (9-4), με τον Αβδάλα να ευστοχεί στο πρώτο μακρινό σουτ της Ελλάδας και να μειώνει στον πόντο (10-9). Οι Τουλιάτος και Σαμοντούροβ ήταν αυτοί που έβαλαν ξανά μπροστά την Εθνική, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά με τις δύο ομάδες ισόπαλες (18-18).

Κυριάρχησε η Ελλάδα και πήγε στο +16 στα αποδυτήρια

Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα. Η Σλοβενία κατάφερε να πετύχει μόλις πέντε πόντους σε όλο το δεκάλεπτο, με την Ελλάδα την ίδια ώρα να πετυχαίνει 21. Έτσι, η ομάδα του Παπαδόπουλου κατάφερε να ξεφύγει με 16 πόντους διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 23-39.

Διατήρησε τη διψήφια διαφορά η Ελλάδα

Ο Ράιαν Σούλης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο συνεχόμενα καλάθια (23-43) και έφερε την Ελλάδα στο +20. Ο Σαμοντούροβ ευστόχησε σε δύο τρίποντα για το 27-49, με τον Ντράγκαν να «απαντάει» στο τελευταίο (30-49). Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR συνέχισε να σκοράρει (33-54), ενώ η Σλοβενία επιθετικά βρήκε λύσεις με τους Ντράγκαν και Βούκοτιτς (38-60). Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 49-63.

Εύκολη νίκη για την Ελλάδα και τώρα... Ισραήλ

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε και διατήρησε μία διαφορά ασφαλείας σε όλο το δεκάλεπτο. Δεν άφησε την Σλοβενία να έχει επιθετικά... ξεσπάσματα και δεν της επέτρεψε να πιστέψει πως θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Έτσι, η Εθνική κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη με 60-82 και πλέον έχει μπροστά της το ματς με το Ισραήλ για την πέμπτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 23-39, 49-63, 60-82

Τα στατιστικά του αγώνα.

Σλοβενία - Ελλάδα 60-82