MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN GREEK BASKETBALL LEAGUE
«Α. Παπανδρέου» / ΕΡΤ Sports 1
14η αγωνιστική
Περιστέρι Betsson
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BETSSON
81 86
ΓΣ Αμαρουσίου
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Τσαρούχα - Θεονάς - Μαρινάκης

Περιστέρι και Μαρούσι «χάρισαν» στο κόσμο ακόμα ένα όμορφο παιχνίδι, όπως είχαν κάνει και στην πρώτη του αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 86-81 και πήρα ένα σημαντικό «διπλό», αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν και τη διαφορά από το πρώτο ματς, το οποίο είχε λήξει 79-73.

Ο Μάρκους Κιν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα καθώς είχε 27 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Από την άλλη, για το Περιστέρι ξεχώρισε ο Κρις Κόφι με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ, ενώ ο Σι Τζέι Χάρις μέτρησε 17 πόντους, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Πλέον, μετά από αυτό το αποτέλεσμα το Μαρούσι έχει ρεκόρ 4-10 και το Περιστέρι βρίσκεται στο 5-9.

Πέντε τρίποντα στο δεκάλεπτο και... ελάχιστο προβάδισμα για το Περιστέρι

Ο Κιν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ του αγώνα, με τον Μαντζούκα να ευστοχεί για τρεις και να βάζει το Μαρούσι μπροστά με 0-5. Ο Πουλιανίτης «απάντησε» για τους γηπεδούχους από τα 6,75μ. (3-5) και ο Λάνγκεβαϊν ανέβασε τη διαφορά στους 4 (3-7). Με τους Αβδάλα και Χάρις το Περιστέρι ισοφάρισε σε 7-7 και ο Έντι με τρίποντο διαμόρφωσε το 10-7. Ο Κιν ευστόχησε και αυτός για τρεις (10-10) και ο Λάνγκεβαϊν με μία βολή έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους με 10-11. Έντι και Πουλιανίτης με ένα σερί 5-0 έκαναν το 15-11, ο Κιν με έμμεσο τρίποντο μείωσε στον πόντο (15-14) και οι Κόφι και Κιν διαμόρφωσαν το 17-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο +3 στα αποδυτήρια το Μαρούσι

Ο Τανούλης με βολές έβαλε ξανά μπροστά το Μαρούσι, με τον Γιάνκοβιτς να αλλάζει για ακόμη μία φορά το προβάδισμα (19-18). Βαν Βλιτ και Πάπας σκόραραν για το 21-20, αλλά ο Τανούλης διαμόρφωσε το 21-22 και ο Βαν Βλιτ με τρίποντο έκανε το 21-25. Κόφι και Πάπας με ένα σερί 5-0 έδωσαν το προβάδισμα στο Περιστέρι (26-25) ενώ με βολή ο Λάνγκεβαϊν ισοφάρισε αργότερα σε 28-28. Ο Μαντζούκας ευστόχησε σε ένα σημαντικό τρίποντο για το 28-31 αλλά ο Πάπας «απάντησε» και ισοφάρισε. Το Μαρούσι βρήκε ένα σερί 4-0 με τον Λάνγκεβαϊν και τον Φρίντρικσον (31-35) και τελικά πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια με 34-37.

«Ξέφυγε» το Μαρούσι με διψήφια διαφορά

Ο Χάρις με τρίποντο ισοφάρισε σε 37-37 και ο Πουλιανίτης σκόραρε και αυτός από τα 6,75μ. για το 40-37. Φρίντρικσον και Λάνγκεβαϊν έβαλαν μπροστά το Μαρούσι (40-41), ενώ ο ίδιος αργότερα ανέβασε τη διαφορά στους 3 (46-49). Ο Πάπας ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 49-49 αλλά τότε το Μαρούσι έκανε ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 49-57. Ο Κόφι έδωσε... ανάσα στο Περιστέρι για το 51-57 αλλά το Μαρούσι με τον Φρίντρικσον και τα τρίποντα των Μαντζούκα και Κιν «έκλεισε» την τρίτη περίοδο στο +12 (53-65).

Άντεξε την... αντεπίθεση το Μαρούσι και πήρε τη νίκη

Ο Κόφι μείωσε στους 10 αλλά ο Χάρελ ευστόχησε σε τρίποντο και διαμόρφωσε το 55-68. Ο Έντι... απάντησε με τρεις βολές και έριξε ξανά τη διαφορά στους 10 και στη συνέχεια με τρίποντο έκανε το 61-68. Ο Κιν «απάντησε» για το 61-71, ενώ μετά το 63-73 ο Γιώργος Λιμνιάτης αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές με 7:09 να απομένουν για τη λήξη του ματς. Σημειώνεται πως την θέση του πήρε ο Αλέξης Φαλέκας. Κιν, Λάνγκεβαϊν και Φρίντρικσον με βολές ανέβασαν την διαφορά στους 16 (63-79). Το Περιστέρι κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 9 με τους πέντε πόντους που πέτυχε ο Ξανθόπουλος και το καλάθι του Χάρις (72-81). Ο Φρίντρικσον ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα ξανά για το 72-83, με τον Κόφι να κρατάει... ζωντανό το Περιστέρι (74-83) 1:52 πριν τη λήξη. Ο Λάνγκεβαϊν ευστόχησε σε μία βολή και ο Πάπας με τρίποντο μείωσε σε 77-84. Στη συνέχεια ο Χάρις κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Φρίντρικσον και με τις βολές έκανε το 79-84. Στα 6" ο Κιν κέρδισε φάουλ και έκανε το 79-86, ενώ ο Κόφι, επίσης με βολές, διαμόρφωσε το τελικό 81-86.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 34-37, 53-65, 81-86

Τα στατιστικά του αγώνα.

 

Περιστέρι - Μαρούσι 81-86