MENU

*Όλα τα έχουμε δει με τους διαιτητές το τελευταίο διάστημα. Πέφτουν θύματα τραμπουκισμών στο ποδόσφαιρο, τους επιτίθενται παράγοντες και γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα σπορ. Τώρα αν έφτασαν στο σημείο να πλακώνονται και μεταξύ τους, τότε φαίνεται ότι έχει ξεφύγει τελείως το πράγμα!

* Βέβαια, γενικά όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι συνηθισμένο να υπάρχει και κόντρα ή ένταση. Αλλά αυτό που συνέβη το Σάββατο στα αποδυτήρια δεν έχει προηγούμενο! Ή τουλάχιστον αν υπάρχουν πιο παλιοί και μπορούν να μας θυμίσουν, ας το κάνουν: πότε έχουν πλακωθεί ξανά δυο διαιτητές μεταξύ τους;

* Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στον αγώνα Εθνικός-Ψυχικό και οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν οι Παπαθανασίου και Μαγκουνής.

* Η πλάκα είναι ότι τσακώθηκαν για ψύλλου πήδημα και δεν είχε καμία σχέση με τον νικητή του ματς, το οποίο άλλωστε τελείωσε με θρίαμβο 63-83 των φιλοξενούμενων. Ο ένας έκανε έναν χαρακτηρισμό, ο άλλος αντέδρασε και κουβέντα στην κουβέντα έπεσαν κανονικές μπουνιές. Όχι σπρωξίματα και λογομαχίες, αλλά μπουνιές!

* Στο περιστατικό δε ήταν κι άλλοι μπροστά και όχι μόνο ο τρίτος διαιτητής (Σκαλτσής). Το αποτέλεσμα; Η ΚΕΔ ζήτησε στον παρατηρητή Τεφτίκη να παραδώσει έκθεση για το περιστατικό, αντί για τον αγώνα, λες και ανέλυε αγώνα μποξ. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ποιος... κέρδισε. Ήταν με νοκ - άουτ ή στα σημεία;

* Φυσικά, τα ονόματά τους θα απουσιάζουν από τους επόμενους ορισμούς για πειθαρχικούς λόγους.

* Για να συνεχίσουμε τη διαιτητοκουβέντα και επειδή την προηγούμενη φορά γράψαμε ότι ο Ταβουλαρέας είπε στους διαιτητές πως έκαναν καλή δουλειά, έχει τη σημασία του το γεγονός πως ο ίδιος, που είναι μέλος της ΚΕΔ, αφού μελέτησε το βίντεο, κι επειδή είναι πανέξυπνος απεφάνθη ότι η διαιτησία αλλοίωσε τελικά το αποτέλεσμα στο Περιστέρι...

* Έτσι, παραπέμφθηκαν τελικά και οι τρεις διαιτητές για τον αγώνα του Περιστερίου με την Κύμη. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές θα είναι εκτός οι Πουρσανίδης Γ.–Παναγιώτου-Κάρδαρης.

* Θα είναι έξω για τις επόμενες δύο εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως ο Παναγιώτου σίγουρα δεν θα είναι υποψήφιος για το ΣΕΦ, στο ντέρμπι αιωνίων της επόμενης Κυριακής...

* Η πληροφορία λέει ότι αναζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες η λύση με διαμεσολαβητή τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με ομαλότητα και να μην τιναχτεί στον αέρα. Όμως οι λύσεις που προτείνονται δεν ικανοποιούν ούτε την ΕΟΚ, που είναι αμετακίνητη σε ενδεχόμενες αλλαγές της ΚΕΔ ή του ορισμού των διαιτητών, ούτε τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως μία από αυτές τις προτάσεις έχει λογική για την εξομάλυνση.

* Αυτό σημαίνει πως όλοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά την επόμενη Κυριακή (17/3) στις 17:00 δεν θα έχουμε ντέρμπι.

* Τι επιδιώκει τώρα ο Ολυμπιακός; Η αυριανή μέρα (7/3) είναι κρίσιμη λόγω της εκδίκασης της έφεσής του από το ΑΣΕΑΔ. Οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν ότι η ποινή τους για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ θα πέσει από το -6 στο -1 και θα τιμωρηθούν με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΟΚ. Από την άλλη, ποντάρουν πως την επόμενη Κυριακή αν δεν κατεβούν στο ντέρμπι θα τιμωρηθούν με βάση το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ (-6). Με βάση τον ΕΣΑΚΕ η υποτροπή δεν φέρνει υποβιβασμό.

* Άρα ο Ολυμπιακός θέλει μετά το επόμενο ντέρμπι, εφόσον δεν κατεβεί σε αυτό, να έχει συνολικά -7 βαθμούς. Με -7 θα είναι 8ος και θα συνεχίζει σε τροχιά πλέι οφ.

* Ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει αν το ΑΣΕΑΔ αφήσει το -6 και αν έρθει κι άλλο -6 λόγω του ντέρμπι του πρωταθλήματος. Με -12 ο Ολυμπιακός θα πάει στη βαθμολογία στα χαμηλά στρώματα, εκεί που βρίσκονται σήμερα το Λαύριο, η Κύμη και ο Πανιώνιος (21β.).

* Βγαίνοντας από το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ο Παναθηναϊκός δεν είχε τίποτα ουσιαστικά με τον Ολυμπιακό. Όλα τα βέλη του έχουν στραφεί στον Προμηθέα και τον Άρη. Ειδικά ο τρόπος που χειρίστηκαν οι Πατρινοί το θέμα έχει κάνει... τούρμπο τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Κάτι άλλο ή κάποιος άλλος μπορεί να κρύβεται από πίσω;

* Ο Προμηθέας δεν έλεγε απλά για τη διαιτησία. Τάχθηκε απόλυτα στο πλευρό του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι κράτησαν αποστάσεις από την κόντρα των «αιωνίων» και ανέφεραν τα όποια συγκεκριμένα ή περιστασιακά παράπονά τους.

* Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πόσο σχέση είχε ο Παναθηναϊκός με το Περιστέρι. Διότι κάποιοι επιχειρούσαν ατυχώς να συνδέσουν πρόσωπα και καταστάσεις με τις διαιτησίες του ΓΣΠ. Η απάντηση στο θέμα δόθηκε γρήγορα και όλοι (διαιτητές, παρατηρητές, ΚΕΔ) αντιλήφθηκαν πως είχαν τόσο σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Άγριο ξύλο μεταξύ διαιτητών στα αποδυτήρια!