MENU

Η κλεψύδρα πια γύρισε ανάποδα για την υπόθεση Μίχαλιουκ. Ο Ουκρανός που αποτελεί τη Νο1 επιλογή του τριφυλλιού για τις θέσεις 3-2, έχει μπει σε τροχιά Ευρώπης καθώς δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει στο ΝΒΑ και η πρόταση που είχε από τους Σέλτικς δεν τον ικανοποιεί ούτε ως προς τον ρόλο ούτε ως προς το συμβόλαιο που του προσέφεραν.

Αντιθέτως, όσα ακούει για τον Παναθηναϊκό έχουν βάλει το μυαλό του να σκέφτεται πια πολύ σοβαρά την προοπτική της Ευρώπης και ειδικότερα του ΟΑΚΑ. Το στοιχείο που αρχίζει πια να κάνει αισιόδοξους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με τις σκέψεις του ίδιου του παίκτη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την προοπτική του.

Πώς ερμηνεύεται αυτό; Ο Μίχαλιουκ προ ολίγων ημερών μπήκε για πρώτη σε απευθείας συζήτηση με τον Παναθηναϊκό. Όχι μέσω του ατζέντη του με τον οποίο συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα οικονομικά δεδομένα, αλλά υπήρξε «face to face» επικοινωνία του Ουκρανού που έδειξε εξαιρετικά διαβασμένος για όσα συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι  στον Παναθηναϊκό.

Ο Μίχαλιουκ, «δυστυχώς» για τον Παναθηναϊκό, έχει καλό όνομα στο ΝΒΑ και θεωρεί πως δεν έχει εξαντλήσει ακόμα την πιθανότητα να αγωνιστεί εκεί. Για αυτό και παρότι βρίσκει εξαιρετικά ελκυστικό το project, τηρεί στάση αναμονής κερδίζοντας ημέρες και περιμένοντας μια πρόταση από τις ΗΠΑ που θα τον κρατήσει κάτοικο του «μαγικού κόσμου».

Ωστόσο κάθε μέρα που περνάει ο χρόνος κυλάει υπέρ του Παναθηναϊκού που έχοντας τον Γκριγκόνις κάτω από συμβόλαιο δεν δείχνει βιασύνη και τα δεδομένα αρχίζουν πλέον και διαμορφώνουν τις πιθανότητες υπέρ του… μπαμ.

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι ένα θέμα τελειωμένο όπως τον εμφανίζουν όσοι παίζουν με την αγωνία του κόσμου, όπως έκαναν και στην περίπτωση του Τζέιμς, του Μίροτιτς και κάμποσων ακόμα αθλητών πρώτης γραμμής.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στον μεγάλο του στόχο. Κάθε μέρα είναι κι ένα βήμα πιο κοντά και για αυτόν τον λόγο επίκειται νέο «ραντεβού», μέσω τεχνολογίας προφανώς, τις αμέσως επόμενες ώρες ή μέρες. Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μια κουβέντα που είναι απολύτως απαραίτητη και πιθανολογείται πως μπορεί να φέρει τις δυο πλευρές ακόμα πιο κοντά. Ένας παίκτης ΝΒΑ που μπαίνει στη διαδικασία να συζητήσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι συζητά πια πολύ σοβαρά την πιθανότητα ένταξής του σε έναν μεγάλο μπασκετικό οργανισμό.

Ο Μίχαλιουκ δεδομένα πια σκέφτεται τη λύση της Ευρώπης, ωστόσο εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ανταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό. Κοινώς, δεν παίζει μόνος του. Αλλά αν ο Μίχαλιουκ πάρει την απόφαση σύντομα να φύγει από το ΝΒΑ, τότε ο Παναθηναϊκός μοιάζει σήμερα να ικανοποιεί τα «θέλω» του.

Υπάρχουν θέματα όμως τα οποία δεν έχουν λυθεί κι η συνάντηση με τα στελέχη του Παναθηναϊκού μπορεί να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο που απαιτεί η περίσταση.

Η χρονική διάρκεια και τα ΝΒΑ out για παράδειγμα είναι δυο θέματα αλληλένδετα που απαιτούν κουβέντα και κάποια βήματα πίσω κι από τις δυο πλευρές ώστε να λυθούν και να προχωρήσει η φιλολογική σχέση σε… γάμο.

Στην παρούσα φάση, πάντως, Παναθηναϊκός και Μίχαλιουκ παίζουν με καλές πιθανότητες. Ίσως το προσεχές τηλε-ραντεβού να δείξει το μέλλον.

Κρίσιμες ώρες για Μίχαλιουκ - Επίκειται νέα (τηλε)συνάντηση με Παναθηναϊκό και απόφαση!