MENU

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων την επόμενη του ντέρμπι του «Καραϊσκάκη» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό περιέγραφαν με ξεκάθαρο τρόπο τα όσα είχαν συμβεί εκείνο το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο. Η «Goal News» έκανε λόγο για «Ντάλτον της Ελλάδας» αναφερόμενη στον διαιτητή Καλόπουλο και τους επόπτες Σαραϊδάρη και Τρύφωνα, που «διέπραξαν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ήταν το παιχνίδι από το οποίο έμεινε στην ιστορία η φράση «Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη».

Τότε και ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 82’ με το σκορ στο 1-1 ο Κατσουράνης σκόραρε από εμφανέστατα κανονική θέση και το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα, στις καθυστερήσεις, ο Τζιμπούρ σκόραρε και έκανε το 2-1 που ουσιαστικά «κλείδωνε» την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησαν σκηνές ντροπής που έκαναν το γύρο του κόσμου καθώς με τη λήξη, φίλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν και επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού που ακόμα δεν είχαν πάει στα αποδυτήρια. Ένας από αυτούς ήταν και ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Μάλιστα, ο Γάλλος είχε και επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αμέσως μετά, ο Σισέ, που αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους παίκτες που έχουν έρθει στη χώρα μας, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Άξιο αναφοράς πως ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τότε στις δηλώσεις του μετά το ματς, δεν στάθηκε στη νίκη και την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά στα όσα ντροπιαστικά έγιναν. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το γεγονός στο οποίο στεκόταν το πρωτοσέλιδο της «Sportday» την επόμενη του ματς.

Από την πλευρά της η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ζητούσε επιτακτικά να διακοπεί το πρωτάθλημα αφού «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο τον βιασμό της προσωπικότητας και της νοοτροπίας του» έτσι ώστε «να μην έρθουν χειρότερες συνέπειες από τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».

Για την ιστορία το ματς έληξε 2-1 και οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Φουστέρ (61' Ντουντού), Μιραλάς (78' Ζαϊρί), Τζιμπούρ

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σίλβα, Καραγκούνης (80'Σιμάο), Κατσουράνης, Νίνης (66' Γκοβού), Λέτο, Σισέ

Οι «Ντάλτον της Ελλάδας» και «μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού»