MENU

Ο «Γηραιός» φιλοξενούσε τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη και ήθελε μόνο τη νίκη για να καταφέρει να μειώσει στους 3 βαθμούς από την κορυφή και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, σε μια χρονιά που κατά γενική ομολογία έφτασε όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην κατάκτησή του.

Οι «κυανόλευκοι» πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας τον «Βάσια» σε τρομερή φόρμα, ο οποίος έκανε ότι ήθελε τους αμυντικούς των «πρασίνων». Φαίνεται όμως πως αυτό δεν αρκούσε, καθώς τα έκανε όλα τέλεια, έδινε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του κι εκείνοι πετούσαν στα σκουπίδια τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Σε κάποιο σημείο στο πρώτο ημίχρονο ο «Νουρέγεφ» είδε κι απόειδε και προσπάθησε να σκοράρει τρεις συνεχόμενες φορές με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 38' από δική του εκτέλεση ο Αδάμου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά.

Το «Τριφύλλι» άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά (64', 66') με δύο γκολ του Χαραλαμπίδη. Ο Μιτόσεβιτς μπορεί να ισοφάρισε σε 2-2 στο 69ο λεπτό αλλά 8 λεπτά νωρίτερα, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0, έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας ύστερα από εκπληκτική προσπάθεια και πάλι του Χατζηπαναγή που του σέρβιρε έτοιμο γκολ. Στη φάση αυτή ο «Βάσια» περνάει σαν σταματημένο τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα!

Η φάση του ματς όμως συνέβη στο 87', σε μία στιγμή που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ο «Νουρέγεφ» ήταν ένας «μάγος» της στρογγυλής θεάς. Πήρε την μπάλα δεξιά έξω από την περιοχή, «άδειασε» τρεις «πράσινους» κι αφού μπήκε στην περιοχή και τράβηξε πάνω του άλλους τέσσερις αντιπάλους, έκανε ένα εξωπραγματικό τακουνάκι βγάζοντας τετ α τετ τον Αδάμου. Ο τελευταίος σούταρε με τη μία με πολύ δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ, σε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει στον Ηρακλή τη νίκη που θα τον έβαζε γερά στο κόλπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο «Γηραιός» εκείνη τη χρονιά τερμάτισε 3ος, έχοντας μόλις 4 βαθμούς διαφορά από τον 1ο Παναθηναϊκό και έναν από τον 2ο Ολυμπιακό.

Δείτε τα «μαγικά» του Χατζηπαναγή σε εκείνο το ματς, στο παρακάτω βίντεο:

Σαν σήμερα: Το σόου Χατζηπαναγή με Παναθηναϊκό και τα «άχαστα» του Ηρακλή! (vid)