MENU

Κάποιοι ασέβαστοι υποκριτές υποστηρίζουν δίχως ντροπή φίλοι μου ότι το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πουλάει. Τεράστιο λάθος. Αν οι ιθύνοντες του αθλήματος καταλάβαιναν τι φιλέτο έχουν στα χέρια τους, τώρα θα το κοστολογούσαν πιο ακριβά και απ’ την Primera. Και πρώτη η Nova. Αν το συνδρομητικό κανάλι αποφασίσει κάποια στιγμή να προσφέρει στους πελάτες του το NovaSavvas Pack, το οποίο θα παίζει 24 ώρες Σάββα Θεοδωρίδη non stop, σε 3 μέρες θα ξεπεράσει σε ρευστό μέχρι και τον Αρτέμη Σώρρα. Ήδη ο προνοητικός πρόεδρος σκέφτεται στο νέο του κανάλι να ‘χει τον Σάββα στην prime time για να συνδυάσει τρεις εκπομπές («50%-50%», «Παρατράγουδα» και «Κυριακή στο χωριό») σε μία. Το νέο πρόγραμμα με παρουσιαστή τον επίτιμο πρόεδρο, θα λέγεται «Savvaivor» και νικητής θα αναδεικνύεται ο μοναδικός τηλεθεατής που θα ‘χει μείνει ζωντανός μετά το τέλος των 456 διαγγελμάτων (τη μέρα).

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εκπομπή θα κάνει νούμερα πιο υψηλά και απ’ τη Eurovision, όπως συνέβη και με το τελευταίο κυριακάτικο διάγγελμα του Σάββα από τη Λιβαδειά. Εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου στο κοινό:

«Ήταν ένα καταπληκτικό ματς από τον Ολυμπιακό. Ξυλιάσαμε όλοι, αλλά ο Ολυμπιακός έδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου, πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία». Από το δημοτικό κιόλας για να μη χαθεί ούτε μισή ώρα πολύτιμης γνώσης. Βασικά θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση, με εντολή Γαβρόγλου, αλλά ας όψεται ο πόλεμος που κάνει στον πρόεδρο.

Αν δεν κυνηγούσε με κάθε τρόπο τον θρύλο (σκέφτεται να αφαιρέσει τον Υψηλάντη απ’ τη διδακτέα ύλη λόγω του συγγενή του) τώρα το ημερήσιο πρόγραμμα στο δημοτικό θα ήταν: Γλώσσα, Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος και Πώς να κλέψεις το παιδί σου στο τάβλι (σε διδασκαλία του επίκουρου βουτηχτή, Αλέκου Αλεξανδρή).

Ο Σάββας έλυσε και ένα μεγάλο μυστήριο που απασχολούσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη για δεκαετίες. Πώς παίρνει τα πρωταθλήματα τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός: «Έχουμε έναν εκπληκτικό προπονητή, γίνεται φοβερή δουλειά στου Ρέντη, τα πρωταθλήματα που παίρνει ο Ολυμπιακός οφείλονται πρώτα στου Ρέντη». Ισχύει και το επιβεβαιώνουν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αυτό.

Στο ιστορικό ντέρμπι με το πέναλτι του Παπουτσέλη, αυτή ήταν η απάντησή του καταξιωμένου διαιτητή όταν έπεσαν όλοι πάνω του για να διαμαρτυρηθούν: «Φτιάξτε πρώτα Ρέντη και μετά μιλήστε για τα πέναλτι 2 μέτρα έξω απ’ την περιοχή».

Χάρη στο Ρέντη φίλοι μου βλέπουμε κάθε Κυριακή τέτοια διαστημική μπαλάρα. Και να φανταστείτε ότι το καλύτερο το χάνουμε. Το 20λεπτο που κάνει ο Ολυμπιακός 40 ευκαιρίες το βλέπει μόνο ο Σάββας σε πριβέ προβολή: «Αυτός ο προπονητής με έχει εντυπωσιάσει. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μη βλέπει την κυκλοφορία της μπάλας και τις 30-40 ευκαιρίες για γκολ».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog μετά απ’ αυτή τη δήλωση έστειλαν στον Σάββα φωτογραφίες τους ο Κούγιας για να απαντήσει στον Λαζόπουλο και ο Βράνιες για να ταπώσει τη Γελένα Καρλέουσα. Αν είδε 40 ευκαιρίες την Κυριακή, τότε σίγουρα θα δει επίσης ότι ο Κούγιας είναι 2.16 (καθιστός) και ο πιτουφίνος του Βράνιες over 35,5.

Το πιο σημαντικό όμως φίλοι μου είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον αλλάξει επίπεδο: «Όλα αυτά διδάσκονται, δεν μπορεί να τα κάνει άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός παίζει όπως η Μπαρτσελόνα, σιγά σιγά θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο». Θέλει λίγο χρόνο ακόμα, αλλά αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και κάνει τις ανάλογες επενδύσεις κάποια στιγμή στο μέλλον θα κατορθώσει να φτάσει στο επίπεδο του Ολυμπιακού η Μπαρτσελόνα. Δεν είναι εύκολο, αλλά αν δουλέψαν ο Αργεντίνος Φετφατζίδης (Μέσι) και ο Ουρουγουανός Γκερέρο (Σουάρες) μπορεί και να γίνει το θαύμα.

Στο φινάλε των δηλώσεων του ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, είπε μια μεγάλη αλήθεια για τη διαιτησία, την οποία θα πρέπει οι εξυγιαντές να τη βάλουν καλά στο μυαλό τους: «Στου Ρέντη γίνονται θαύματα, είναι κλειδωμένη η ομάδα, δεν μπαίνει κανείς, εκεί χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Οι κύριοι Μοντεστό και Καρεμπέ είναι πάρα πολύ καλοί, υπάρχει σύμπνοια από τον γιατρό μέχρι τους πάντες. Το μόνο που θέλουμε είναι 50% διαιτησία για όλες τις ομάδες». Η πιο ειλικρινής δήλωση των τελευταίων 20 ετών.

Ο Σάββας θέλει 50% για όλες τις άλλες ομάδες μαζί (δηλαδή 50/15=3,3% για καθεμία) και το υπόλοιπο 96,7% για το θρύλο. Και αυτό είναι το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα που δείχνει την απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κάνουν μια μεγάλη υποχώρηση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απ’ το 100%-0% της γκρανκάσας, δέχονται να πέσουν στο 96,7%-3,3% για να επιστρέψουν οι Κυριακές των επενδύσεων που όλη η Ελλάδα αναπολεί.Τους είμαστε υπόχρεοι.

Τηλεθέαση 90%: Παίρνει το Savvaivor το κανάλι του Μαρινάκη!