MENU

Εξι είναι τα βασικά θέματα της επικαιρότητας που καταγράφονται στα σημερινά εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων.

Η διατήρηση του +5 για τον Ολυμπιακό.

Άλλη μία υπόσχεση του κ. Μελισσανίδη για την κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς.

Η επίθεση του Πάμπλο Γκαρσία για τον μεγάλο μαφιόζο της Αθήνας.

Το προβάδισμα του Δώνη για τον πάγκο της Εθνικής .

Η έκθεση του Αναστασίου για τη μεταγραφική στροφή του Παναθηναϊκού.

Οι πρωτοβουλίες του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι ΠΑΟΚ –Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ξεκίνημα με το Φως, το οποίο με ένα …εξαντλητικό πρωτοσέλιδο προσπαθεί να χωρέσει τη …μάνα του και τον …πατέρα του. Απωθητικό ως εικόνα, ουσιαστικό ως προς τη θεματολογία. «Το +5 και τα μάτια σας» λέει η εφημερίδα ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ατρόμητο, στον οποίο ο Ολυμπιακός κατεβαίνει με αλλαγές για το 10 στα 10.

Σε άλλο θέμα παρουσιάζεται «όλο το παρασκήνιο με τον Μπεν» και πως ο παίκτης προτίμησε τον Πειραιά αντί της Τούμπας. Επίσης το Φως αναλύει πως θα κριθεί η αυριανή κρίσιμη μάχη στο μπάσκετ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Τόσο πλήρης εφημερίδα με τέτοιο αλαλούμ πρωτοσέλιδο.

Στον Πρωταθλητή επιστρατεύεται ο «Κύριος Πρόεδρος» για να αναδείξει «το ατέλειωτο κόμπλεξ κατά του θρύλου». Ο Γαύρος προεξοφλεί τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ γι΄αυτό «το +5 είναι όλα τα λεφτά».

Σκληρά πρωτοσέλιδα παρουσιάζουν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης που εκμεταλλεύονται την – από … αριστερά – επίθεση του Πάμπλο Γκαρσία εναντίον της μαφίας, του Βρύζα και του Αγγελίδη!

«Κεραυνοί Γκαρσία ,μαφία στο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να κερδίζουμε» γράφει η Metrosport με τα Σπορ να αναφωνούν «ο μεγάλος μαφιόζος. Βόμβες από Πάμπλο Γκαρσία για τον πόλεμο που δέχεται ο Δικέφαλος» ενώ η Arena είναι σίγουρη γι αυτό «διπλό χωρίς συζήτηση».Live (Αγρίεψε ο τίγρης) και Ωρα («Είμαι εδώ για το γήπεδο και θα το κάνω») προβάλλουν τις δηλώσεις Μελισσανίδη για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή τη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και την ομόφωνη παραχώρηση των μετοχών της στην Δικέφαλος ΑΕ.

Η Γάτα αποκαλύπτει ότι «έπεσαν πακέτα στη Σούπερ Λίγκα», η Πράσινη με ένα εμπιστευτικό ρεπορτάζ παρουσιάζει την «έκθεση Αναστασίου» εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ενώ η Sportday προτιμά να προβάλει τις «Δεσμεύσεις» του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού που παίρνει πρωτοβουλίες για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι της Τούμπας.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το …καυτό ματς να γίνει μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια και να μην εκτεθεί εκ νέου το πανελλήνιο, καθώς ο φανατισμός και η διαμάχη έχουν εξωθήσει τα πράγματα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Τέλος το πολύπαθο Goal έχει ως πρώτο θέμα ρεπορτάζ του Αλέξη Πλατή ότι μπαίνει «Στις ράγες το τρένο» και αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος Δώνης έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα στις προτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.

Εξαιρετική επιλογή δίχως άλλο, αν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο Δώνης είναι αποτελεσματικός τεχνικός, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, είναι σοβαρός άνθρωπος , δεν παίρνει …χαρτάκι και δεν έχει καμία σχέση με προπονητές που επιθυμούν να συμπληρώσουν τα παχυλά ένσημά τους, λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους!

Κοινή διαπίστωση είναι ότι πολλές εφημερίδες ασχολούνται περισσότερο με το κλίμα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα – πριν και μετά τους αγώνες – την υπεράσπιση των αφεντικών σε ισχυρές ομάδες και λιγότερο με το ποδόσφαιρο. Είναι ανάγκη ο επανακαθορισμός της αποστολής τους και η αποστασιοποίηση από των σκληρό πυρήνα της οπαδικής αφοσίωσης.

Οι φίλαθλοι έχουν μετατραπεί σε αυτόκλητους υπερασπιστές των ιδιοκτητών ή διαχειριστών εξουσίας των ομάδων και ο φαύλος κύκλος του φανατισμού που δηλητηριάζει όλο το σύστημα του αθλητισμού ανακυκλώνεται, αιχμαλωτίζει τους πάντες και προκαλεί χρόνιες και ανίατες αρρώστιες.

Είναι καιρός και ο κόσμος με τις επιλογές του να πάρει θέση. Ο αθλητισμός είναι οξυγόνο, πολιτισμός, χαρά Θεού και πρέπει να τα διεκδικήσουμε και να τα επανακτήσουμε.

Καλημέρα.Οι κυκλοφορίες της Πέμπτης (30/1)

Κάθε τίτλος έχει τη δική του ιστορία!