MENU

Η Χόροντοκ όχι απλά δεν ήταν εύκολος αλλά αποτελεί τη βάση της εθνικής Ουκρανίας την οποία είδαμε… από την καλή και την ανάποδη στο Eurovolley λίγους μήνες πριν. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, όμως, παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή και αθλητική.

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε προσεκτικός, με ιδιαίτερη προσήλωση στην υποδοχή και γενικότερα το αμυντικό κομμάτι. Εφόσον οι γηπεδούχοι άρχισαν να δυσκολεύονται στο τελείωμα των φάσεων ο Παναθηναϊκός ανέβαινε ψυχολογικά, έβρισε βοήθειες από το μπλοκ και κυρίως είχε πλουραλισμό στην επίθεση. Επιπλέον τα σερβίς του Γιάκοπσεν με τα πολλά φάλτσα μπέρδεψαν τους Ουκρανούς και έδωσαν στους πράσινους την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί στην πράξη.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δε «λύγισε» στο πρώτο σετ αλλά όσο αυτό εξελίσσονταν τόσο περισσότερο άγχος και πίεση έβαζε στους γηπεδούχους επηρέασε κατά πολύς το δεύτερο σετ. Με την υποδοχή να κρατάει καλά και τους ακραίους, Πρωτοψάλτη και Ανδρεόπουλο, να βοηθάνε πολύ αμυντικά αλλά και επιθετικά ο Γιάκοπσεν έβαλε για τα καλά τους κεντρικούς στο παιχνίδι. Ο Ραγκέλ γενικότερα βρίσκεται σε φόρμα φέτος και αυτό φάνηκε ξανά αλλά ο Στάλεκαρ παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή του.

Ωστόσο, ο Σλοβένος δεν παύει να έχει στοιχεία που μπορούν να δώσουν στον Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω και στο παιχνίδι με τη Χόροντοκ αυτό φάνηκε. Ο Σλοβένος κεντρικός είχε καλή απόδοση και αυτό το χρησιμοποίησε ο Γιάκοπσεν. Πέρα από την καλή παρουσία του στο μπλοκ, ο Στάλεκαρ τελείωσε πολλές φάσεις σε πρώτο χρόνο εκμεταλλευόμενος το μεγάλο ύψος του και την ικανότητα να χτυπάει πάνω από το μπλοκ.

Το βασικότερο πρόβλημα των γηπεδούχων, όμως, ήταν ο Ντερ Ντρις. Από τη στιγμή που κατάφεραν να βρουν αντίδοτο στα χτυπήματα του Βέλγου και ανέβασαν απόδοση στο μπλοκ άμυνα απέκτησαν πλεονέκτημα και αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ. Η Χόροντοκ βρήκε πολλές λύσεις από τον κεντρικός της, τον Γιούρι Σεμένιουκ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε απροσπέλαστον στο μπλοκ ενώ είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην επίθεση την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε τη φρεσκάδα του στο φιλέ. Ταυτόχρονα ο Σάλπουκ βρήκε ρυθμό από το τρίτο σετ και μετά και έβγαλε από το ρυθμό τους πράσινους χαλώντας την ισορροπία στο μπλοκ άμυνα.

Το μεγαλύτερο προνόμιο του φετινού Παναθηναϊκού είναι η πειθαρχία και η πίστη στο πλάνο. Παρά την αδράνεια του τρίτου σετ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είδε τον Βαν Ντερ Ντρις να συνεχίζει με το… πόδι στο γκάζι, τον Ανδρεόπουλο JR και τον Πρωτοψάλτη να κυνηγάνε κάθε φάση και κυρίως τον Γιάκοπσεν να «χαρίζει ηρεμία» στους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αξιοποίησε όλη την ομάδα και αυτό διαβάζεται εύκολα στα στατιστικά όπου φαίνεται ότι όλη η ομάδα έχει πλούσια επιθετική δράση.

Ο κόουτς των πρασίνων έκανε συγκεκριμένες επιλογές από τον πάγκο. Ο Ράπτης πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά η καλή παρουσία των άλλων δύο ακραίων δεν του επέτρεψε περισσότερες ευκαιρίες σε αυτό το παιχνίδι ενώ Μπάσης και Μάρκου μπήκαν ουσιαστικά μόνο για σερβίς. Αφανής ήρωας για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Γκαράς καθώς ο λίμπερο του τριφυλλιού είχε σημαντική παρουσία στην αμυντική λειτουργία και γενικότερα δείχνει να έχει δέσει καλά με το σύνολο της ομάδας.

Η καθαρή νίκη στο Γκόροντοκ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πάρει ο Παναθηναϊκός. Κόντρα σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο όχι μόνο πήρε το πλεονέκτημα αλλά τον στρίμωξε και πλέον απέχει μόλις δύο σετ από την πρόκριση. Ο πήχης έχει ανέβει και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά του κόουτς και των παικτών. Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει από τώρα. Το μάθημα από τον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Μακάμπι ήταν αυτό, πως χρειάζεται να τελειώσει η δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και απαγορεύεται η χαλάρωση πριν ο στόχος επιτευχθεί. Με αισιοδοξία και προσοχή οφείλει να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό της Τρίτης και όταν προπονητής είναι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αυτά τα δύο είναι σχεδόν δεδομένα.

Πάθος και «πράσινη» μαγκιά
EVENTS