MENU

Το πρώτο σετ της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θύμισε αρκετά το παιχνίδι στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ. Η υποδοχή των πρασίνων ήταν προβληματική και επιθετικά δεν υπήρχαν λύσεις. Το παιχνίδι του Έγκλεσκανς και του Μιχαΐλοβιτς προβλημάτισαν τον Παναθηναϊκό την ώρα που το μπλοκ δεν μπόρεσε να χαλάσει τις επιθέσεις των ερυθρολεύκων.

Ωστόσο κάθε σετ στο βόλεϊ είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού με δύο στοιχεία να αποτελούν κομβικές λεπτομέρειες. Από τη μία ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, που πέρασε αντί του Ράπτη, έφερε μεγάλη σταθερότητα στην υποδοχή και βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες με τις οποίες επιτέθηκε ο Παναθηναϊκός. Κατά συνέπεια ο Βαν Ντερ Ντρις, που στο πρώτο σετ δεν είχε ρυθμό επιθετικά και δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις, είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Οι κεντρικοί του παναθηναϊκού μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι και ο Πρωτοψάλτης έκανε για ακόμα μια φορά πολύ καλό παιχνίδι.

Μια λεπτομέρεια που έπαιξε σημαντικό ρόλο, επίσης, ήταν τα σερβίς του Μπάση στο δεύτερο σετ. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάνει συχνά την αλλαγή Στάλεκαρ με Μπάση όταν η μπάλα «καίει» και τα σετ πηγαίνουν προς το τέλος. Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού με ένα σερί καλών σερβίς άλλαξε τη ροή του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-1 και ουσιαστικά να γυρίσει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση του Παναθηναϊκού στο μπλοκ, μείωσε τα λάθη και έφερε μεγάλη νευρικότητα στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Όσο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έβλεπε την ομάδα του να δουλεύει άψογα στο μπλοκ άμυνα τόσο μεγαλύτερα προβλήματα προκύπταν στους ερυθρόλευκους. Ο Στιβαχτής βγήκε από το ρυθμό του, οι κεντρικοί έχασαν την επαφή με το σκοράρισμα και το μπλοκ ενώ ο Μιχαΐλοβιτς σταμάτησε να απειλεί την αντίπαλη άμυνα ουσιαστικά. Οι πολλές και συνεχείς αλλαγές αποσταθεροποίησαν τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να έρθει η απόλυτη κυριαρχία των πρασίνων στο τρίτο σετ και να χαλάσει την ψυχολογία και την ηρεμία των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι του Γιάκοπσεν με τους κεντρικούς ήταν ένα βασικό κομμάτι που έδωσε λύσεις για το τριφύλλι και από την άλλη πλευρά ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό που δεν έβρισκε αντίδοτο. Ο Ντερ Ντρις ανέβασε ρυθμό όσο έβλεπε ότι το αντίπαλο μπλοκ ήταν απών και ο Πρωτοψάλτης έπαιξε κατά βάση με έξυπνα χτυπήματα εκμεταλλευόμενος όχι μόνο το κακό μπλοκ αλλά και την ολιγωρία του Ολυμπιακού στην άμυνα αφού τα πολλά και διαφορετικά σχήματα χάλασαν, αντί να φτιάξουν, τη χημεία.

Είναι δύσκολο να βρεθεί ένας MVP σε τέτοιο παιχνίδι καθώς από τα μισά του δεύτερου σετ και μετά ο Παναθηναϊκός έβγαζε μεγάλη σιγουριά και αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη αστάθεια σε όλους τους τομείς. Ο Ανδρεόπουλος έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του ακόμα και όταν είχαν κενά διαστήματα και οι κινήσεις του ήταν συγκεκριμένες και προσεκτικές. Ο κόουτς του τριφυλλιού «αξιοποίησε» την ήττα από τον ΠΑΟΚ και διόρθωσε όλες τις ανορθογραφίες εκείνου του ντέρμπι και πρωτίστως δεν πανικοβλήθηκε ούτε αυτός ούτε οι παίκτες του μετά το πρώτο σετ, όπου η ομάδα έδειχνε να έχει μπροστά της ένα… βουνό. Είναι σημαντικό το ότι, όπως και τη σεζόν 2019-2020, ο Ανδρεόπουλος αξιοποιεί με τον τρόπο του και τους τρεις κεντρικούς του καθώς πέρα από τον πολύ καλό φετινό Ραγκέλ, δείχνει εμπιστοσύνη στον Στάλεκαρ που είναι γεγονός ότι άργησε να βρει ρυθμό αλλά ακόμα και έτσι αποτελεί μια πολύτιμη λύση πάνω στο φιλέ και κυρίως στο μπλοκ, ενώ έχει σχεδόν μόνιμα σε εγρήγορση τον Αχιλλέα Μπάση.

Στου δρόμου τα μισά ο Παναθηναϊκός παίρνει καλό βαθμό αφού δείχνει σοβαρότητα, κέρδισε 2 από τα 3 ντέρμπι, είναι πρώτος και κάνει πειστικές εμφανίσεις και σαν μπόνους έχει μια αξιόλογη πορεία στο Challenge Cup. Επειδή, όμως, για να γίνει πρωταθλητής χρειάζονται ακόμα 17 καλές εμφανίσεις και όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες βαθμών χρειάζεται υπομονή και σταθερότητα. Είναι σημαντικό ότι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό θα είναι εντός έδρας οπότε εάν η ομάδα του κόουτς Ανδρεόπουλου τα αξιοποιήσει μπορεί να μπει στον «γύρο των 6» με μεγάλο πλεονέκτημα.

Σχεδόν… αριστούχος στο Ρέντη ο Παναθηναϊκός
EVENTS