MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Κλειστό γυμναστήριο Μετς / SportFM TV5
Πρώτη αγωνιστική
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
3 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Μυλωνάκης
  • Πρέντζας

«Πράσινο» το πρώτο ντέρμπι της φετινής Volley League Γυναικών, καθώς ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ΑΕΚ, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, αφού με πλασέ της Λαμπκόφσκα έκανε το 10-6. Οι «πράσινες» ξέφυγαν με 7 στα μέσα του σετ (17-10). Η ΑΕΚ δεν βρήκε τρόπο αντίδρασης και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε με ευκολία το πρώτο σετ (25-16).

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον Παναθηναϊκός να είναι μπροστά με τέσσερις (8-4). Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 9-9 μετά από άστοχη επίθεση της Γουάιτ, με τον Αλεσάντρο Κιαπίνι να παίρνει το πρώτο time out του στον αγώνα. Η «Ένωση» με πρωταγωνίστριες τις Λέιβα και Ινβεόνβου πήρε προβάδισμα πέντε πόντων σε σημαντικό σημείο (17-22) και ισοφάρισε σε 1-1 σετ με 20-25.

Ισορροπημένο το τρίτο σετ με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ. Η ΑΕΚ πήγε στο +3 (12-15) με άσο της Ινβεόνβου, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή γρήγορα σε 16-15. Οι «πράσινες» απέκτησαν την δική τους διαφορά τριών πόντων (20-17) , ωστόσο οι φιλοξενούμενες έκαναν νέα ανατροπή στο σετ σε 20-21. Αυτό δεν ήταν το τελευταίο comeback του σετ, με τον Παναθηναϊκό να είναι ψυχραιμότερος και να παίρνει το σετ στο 26-24.

Ανώτερος από νωρίς στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός που γρήγορα πήγε στο +3 (3-0). Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 7-7, όμως το «τριφύλλι» με 2 σερί άστοχες επιθέσεις της Ινβεόνβου, έκανε το 11-8. Οι «πράσινες» εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και μεγάλωσαν στους 5 (14-9) την διαφορά, οι φιλοξενούμενες μείωσαν στον πόντο (16-15). Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση για απώλεια βαθμών και έκανε το 3-1 στα σετ με 25-18.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αλεσάντρο Κιαπίνι αγωνίστηκε με ειδική φανέλα της Adidas, για την μάχη κατά του καρκίνου, ενώ βραβεύτηκε και η Πέννυ Ρόγκα πριν την έναρξη του αγώνα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-1