MENU

Βρεθήκαμε στην Ευρωπαϊκή παρουσίαση των νέων ελαστικών της General Tire στην Πορτογαλία όπου παρουσιάστηκαν τα νέα Altimax One & Altimax One S.

Σαν διάδοχοι των Altimax Comfort & Altimax Sport, τα Altimax One & Altimax One S εγγυώνται αξιόπιστες επιδόσεις στο στεγνό, αυξημένη πρόσφυση στο βρεγμένο και μεγάλο χιλιομετρικό ωφέλιμο ζωής, καθιστώντας τα ιδανικά για τους ελληνικούς δρόμους.

Στην πράξη, καθώς είχαμε μερικές ώρες δοκιμών με τα ελαστικά και με θέα τον Ατλαντικό, οι εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές.

Το ελαστικό δείχνει να παρέχει σταθερό πάτημα στο αυτοκίνητο (είχαμε στη διάθεσή μας μια Mercedes-Benz A Class) και κράτημα στις στροφές.

Θα έλεγε κανείς πως έχει τις προδιαγραφές των ελαστικών της Continental, αλλά με ιδιαίτερα μειωμένο κόστος απόκτησης.

Το Altimax One διαθέτει σχέδιο πέλματος με τρεις αυλακώσεις, κατασκευασμένο, ώστε να παρέχει ακριβή χειρισμό και ασφαλές φρενάρισμα σε στεγνό δρόμο.

Σε υγρές και δύσκολες συνθήκες, ο μεγάλος αριθμός των άκρων πρόσφυσης παρέχει στους οδηγούς αυξημένη επαφή με τον δρόμο και σιγουριά.

Το Altimax One S διαθέτει πέλμα με τέσσερα αυλάκια, σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε πιο υψηλά μεγέθη επιδόσεων, ώστε να εξασφαλίζει βελτιωμένη διασπορά νερού, σε πιο μεγάλες ταχύτητες, προσφέροντας αίσθημα ασφάλειας σε κάθε στροφή του δρόμου.

Αυτό που εντυπωσιάζει αρκετά είναι πως τόσο το Altimax One, όσο και το Altimax One S της General Tire, διαθέτουν τις μοναδικές ενδείξεις ελέγχου ασφάλειας“Visual Alignment” (VAI), καθώς και την “Replacement Tire Monitor” (RTM).

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό;

Ο δείκτης VAI (Visual Alignment Indicator) επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του οχήματος να ελέγχει την πιθανή κακή ευθυγράμμιση του τροχού, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρης φθοράς των ελαστικών.

Αυτοί οι δείκτες βρίσκονται στην περίμετρο του ελαστικού και αναγνωρίζονται από δύο μικρού ύψους εγκοπές στους ώμους του ελαστικού.

Εάν υπάρξει ανομοιόμορφη φθορά αυτών των εγκοπών καταδεικνύει πιθανό πρόβλημα στην ευθυγράμμιση.

Ο δείκτης αντικατάστασης ελαστικών RTM (Replacement Tyre Monitor) δείχνει στον ιδιοκτήτη του οχήματος, τη στιγμή που το ελαστικό φτάνει στο ελάχιστο επιτρεπτό βάθος του πέλματος.

Η ένδειξη αυτή βρίσκεται στο κέντρο του ελαστικού και εμφανίζεται ως μια μικρή επιγραφή: “Replacement Tyre Monitor”.

Όταν το πέλμα φθαρεί, τότε εμφανίζεται η επιγραφή: “Replace Tyre” (αντικαταστήστε το ελαστικό)! Μια πραγματικά σημαντική ένδειξη για ελαστικό.

Η General Tire συστήνει στους οδηγούς να αλλάζουν τα ελαστικά τους, όταν το βάθος πέλματος φτάσει στα 3 χιλ.

Αυτή τη στιγμή, το Altimax One διατίθεται σε 12 μεγέθη, για ζάντες που ξεκινούν από 15 ίντσες, συμπεριλαμβανομένων διαστάσεων και για δημοφιλή compact αυτοκίνητα, όπως το VW Polo και το Ford Fiesta.

Το Altimax One S θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε 37 μεγέθη, για ζάντες από 15 έως 20 ίντσες, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα οχημάτων, από compact έως και μεσαίου μεγέθους οχήματα υψηλής απόδοσης. Τα δημοφιλή μοντέλα κυμαίνονται από το VW Golf, μέχρι την C-Class της Mercedes-Benz.

Ενημερωτικά, η General Tire είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο, κατατάσσοντάς τη στους top 3 παγκοσμίως και στους top 2 στην Ευρώπη (με την Michelin να βρίσκεται στην 1η θέση).

Η ιστορία της εταιρίας ξεκινά το 1915. Αυτή τη στιγμή η General Tire, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ελαστικών 4Χ4 στην Ευρώπη και είναι χορηγός του Ευρωπαϊκού NASCAR για τα επόμενα 6 έτη.

Τα νέα ελαστικά, καθώς και τη γκάμα της General Tire στην Ελλάδα, μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο ελαστικών της Continental.

Στην Ελλάδα τα ελαστικά της General Tire! (αποστολή SDNA στην Πορτογαλία)