MENU

Πήγε εκεί προκειμένου να επαναληφθεί η- όχι και τόσο πρόσφατη, πλέον- ιστορία που θέλει έναν Γερμανό να βρίσκει τον τρόπο ν' «ανασταίνει» αγωνιστικά τη Φεράρι: το 1996 ο Μίκαελ Σουμάχερ έφυγε από την πρωταθλήτρια Μπενετόν προκειμένου να μετατρέψει και πάλι σε περήφανο αλογατάκι την Σκουντερία, που εκείνο τον καιρό απλά δεν... βλεπόταν, και τα κατάφερε μετά από μια ολόκληρη τετραετία, χτίζοντας μια από τις ισχυρότερες παντοκρατορίες στα χρονικά της F1.

Στο τέλος του 2014 ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε μια σχεδόν πανομοιότυπη διαδρομή: κούνησε μαντήλι στην Ρεντ Μπουλ (με την οποία είχε πανηγυρίσει 4 σερί τίτλους) και μεταπήδησε στην Φεράρι, η οποία γι' ακόμα μια φορά ψαχνόταν. Εν έτει 2017, πλέον, η δουλειά του «Σεμπ» έχει αρχίσει να βγαίνει, καθώς ο Γερμανός μετά τους πρώτους 4 φετινούς αγώνες φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όμως, αυτό δε σημαίνει πως θα μείνει απαραίτητα στην ιταλική ομάδα: σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ειδήμων επί θεμάτων της Φεράρι Λίο Τουρίνι, «Όλοι γνωρίζουμε πως μετά την αποχώρηση του Ρόσμπεργκ η Μερσέντες μίλησε με τον Σεμπ. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη, ο Νίκι Λάουντα εκμυστηρεύτηκε σε μερικούς φίλους της ομάδας πως ο Φέτελ έχει υπογράψει ήδη προσύμφωνο με τα Ασημί Βέλη για το 2018».

Ο... διαπρεπής Έντι Τζόρνταν επιβεβαίωσε τη φήμη, λέγοντας «Προφανώς και έχουνε μιλήσει», ενώ η ψυχρή λογική λέει πως στη Βαρκελώνη- πριν καν αρχίσει η σεζόν, δηλαδή- σε μια χρονική περίοδο που ουδείς μπορούσε να φανταστεί τη δυναμική της Σκουντερία το 2017, είναι λογικό ο Φέτελ να έβλεπε με καλό μάτι τη μεταπήδησή του εκεί.

Τα ερωτήματα είναι υπεράριθμα (με κυριότερο το πώς μπορούν να κάνουν μηχανοκίνητο χωριό αυτός και ο Χάμιλτον μαζί), όμως το γεγονός πως λήγει το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς στο τέλος της χρονιάς είναι ικανό για να ρίξει λάδι στη φωτιά της φημολογίας.

Το μόνο βέβαιο είναι πως για την ώρα υπάρχει ξεκάθαρα καπνός. Μόλις καθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα δούμε τι αποφάσισε να κάνει ο Σεμπ.

Θα παλέψει να γίνει Σουμάχερ ή θα ρίξει λευκή πετσέτα, μιας και δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερος «Σούμι»;

Σεμπάστιαν Φέτελ: «έτοιμος» για την Μερσέντες ο Γερμανός