MENU

Στις 8 Ιουνίου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξελέγη στην προεδρία του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Η «μάνα του λόχου» είχε φτάσει σε τέλμα και ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ βγήκε μπροστά προκειμένου να μην καταλήξει στα βράχια ο σύλλογος. Το «τριφύλλι» μαράζωνε, τα χρέη διογκώνονταν ενώ και τα ομαδικά τμήματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Στις δηλώσεις του μετά τις αρχαιρεσίες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε θέσει τους στόχους του συλλόγου κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του και τόνιζε ότι τα υποβιβασμένα τμήματα έπρεπε να επανέλθουν. Το είχε επαναλάβει και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο SDNA ότι τα τμήματα που ήταν στην Α2 έπρεπε να ανέβουν οπωσδήποτε στην πρώτη κατηγορία και να ξεκινήσουν να πρωταγωνιστούν και πάλι.

Τη φετινή σεζόν από τα ομαδικά τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μόνο το βόλεϊ ανδρών αγωνίστηκε σε πρώτη κατηγορία. Το βόλεϊ γυναικών, το μπάσκετ γυναικών και το πόλο ανδρών έπρεπε να περάσουν τον σκόπελο της Α2 προκειμένου να μπουν και πάλι σε πορεία πρωταθλητισμού.

Με την άνοδο του πόλο ανδρών μετά τη νίκη επί του Νηρέα Γέρακα τα τμήματα πέτυχαν το απόλυτο σε ανόδους επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχαν και κάνοντας πράξη την δέσμευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για άμεση επάνοδο. Δεν ήταν βεβαίως κάτι εύκολο αφού τα τμήματα όχι μόνο οικοδομήθηκαν (σχεδόν) από το μηδέν αλλά έπρεπε να ανταποκριθούν και στις απαιτήσεις.

Τη σεζόν 2017-2018 το τμήμα βόλεϊ γυναικών δεν κατάφερε να κατεβάσει ομάδα. Επρόκειτο ασφαλώς για μία «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου αφού το τμήμα υποβιβάστηκε για πρώτη φορά. Ο υποβιβασμός του τριφυλλιού αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα και για το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών καθώς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Οι μεταγραφές που έγιναν ήταν από τα πάνω ράφι για την κατηγορία (Κοσμά, Λαμπρινίδου, Ρόγκα, Κουντουρά, Οικονομίδου) και ο Παναθηναϊκός κατάφερε την άνοδο με 2-0 στα πλέι οφ επί της ΑΕΚ. Ο ελληνικός κορμός παρέμεινε , πλην της Κουντουρά που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ ενώ φέτος το καλοκαίρι αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων και οι διεθνείς Όλγα Βεργίδου και Άννα Καλαντάτζε. Στον πάγκο θα κάθεται και φέτος ο Κυριάκος Καμπερίδης.

Η προηγούμενη διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επέλεξε το τμήμα μπάσκετ γυναικών να κατέβει με ομάδα νεανίδων τη σεζόν 2017-2018. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τμήμα να υποβιβαστεί χωρίς μάλιστα να κάνει νίκη ενώ υπέστη μεγάλες ήττες ιδιαιτέρως από τον Ολυμπιακό που «τσαλάκωσαν» τον σύλλογο. Με τον Γιώργο Κατζιλιέρη στον πάγκο το «τριφύλλι» έκανε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα της Α2, ανέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Έφτασε ακόμη στο final four του κυπέλλου όπου έχασε από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Η ομάδα στηρίχθηκε στην τετράδα των Αναστασία Σλούκα, Ασπασία Καλαμπάκου, Ρούλα Μούλη, Σύνθια Εζέτζα και συνεπικουρούμενες από τις Άννα Ευαγγελάτου, Σοφία Σιγάλα, Χαρά Βασιλάκη, Όλγα Αρβανίτη, Βίκυ Κασδαγλη, Σύνθια Εζέτζα και Μαργαρίτα Ακρίβου πέτυχαν τον στόχο τους. Ήδη έχει ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή ενώ στην ομάδα παραμένει και η Τούλα Καλέντζου που είναι γενική αρχηγός.

Το πόλο ανδρών την σεζόν 2017-2018 δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 όπου και σώθηκε μέσω των πλέι άουτ. Το «τριφύλλι» μπορεί να μην έχει τρομερή παράδοση στο άθλημα, ωστόσο στο παρελθόν είχε φτάσει σε τελικούς τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου. Η ομάδα του Μιχάλη Λαζαρίδη με τις δύο νίκες επί του Νηρέα Γέρακα πέτυχε τον στόχο της ανόδου και πλέον θα πρέπει να χτίσει και πάλι μία ανταγωνιστική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει με τον Πανιώνιο στις 3 Ιουλίου για το πρωτάθλημα της Α2 και θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών.

ΠΑΟ, η επιστροφή: Από τη χρεοκοπία στο... 3/3!