MENU

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση - ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.Πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του ''βαθέος κράτους'' ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας ''μαφιοζοποίησης'' της ''δημόσιας ζωής''».

«Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου;» αναρωτάται στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος και καταλήγει: «Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για ακρόαση την επόμενη Τετάρτη στις 12:00 μετά από πρόταση βουλευτών της αντιπολίτευσης, χθες, την οποία στήριξε και ο κ. Νικολόπουλος. Για τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου, επίσης, είχε ζητηθεί η κλήτευση, δεν έλαβε απόφαση η επιτροπή.

Τζαβάρας: Κατ' αντιπαράσταση να εξεταστούν Πανούσης- Παρασκευόπουλος

Ο βουλευτής της ΝΔ Τζαβάρας στην τοποθέτησή του, ζήτησε να υπάρξει κατ' αντιπαράσταση «εξέταση» Πανούση – Παρασκευόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ζήτησε ακόμη, να ερευνήσει η Επιτροπή αν ο νόμος Παρασκευόπουλου που είχε περάσει από την Βουλή (με τον οποίο αποφυλακίζονταν ο Ξηρός) ήταν νομοθέτημα που προέκυψε κατόπιν συνεννόησης του Πάνου Λάμπρου με τρομοκράτες. «Είναι θέμα δημοκρατίας» σημείωσε.

Πηγή: iefimerida

Εκτός επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Νικολόπουλος