MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Γήπεδο: Sportpark De Schuytgraaf, Novasports 2HD
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
1 1
KAA Gent
KAA GENT
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η Γάνδη δεν έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της στο α΄ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει με το... καλημέρα τα ηνία του παιχνιδιού. Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα στα μετόπισθεν, ο Δικέφαλος προηγήθηκε και σφράγισε την ανωτερότητά του μέσα από μια εξαιρετική έμπνευση του Λέο Ζαμπά, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στα "ασπρόμαυρα".

Διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο β΄μέρος, κάτι που φαντάζει απολύτως λογικό δεδομένου πως η Γάνδη μπήκε πιο ορεξάτη να αποδείξει στο γήπεδο πως είναι πιο προετοιμασμένη στην παρούσα φάση από τον ΠΑΟΚ ενώ από την πλευρά του και ο Δικέφαλος προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές. Φώναξε "παρών" ο Ρέι όποτε χρειάστηκε, "καθαρίζοντας" αρκετές φάσεις, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και στο γκολ της ισοφάρισης των Βέλγων για το τελικό 1-1.

Το φιλμ του φιλικού

Με το… αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε στο πρώτο ημίχρονο τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου, έχοντας τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Στέλιο Κίτσιου ως δεξιό μπακ, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ως αριστερό και τους Βαρέλα-Χατσερίδη στα στόπερ.

Ο Χοσέ Κάνιας και ο Εβγέν Σάκχοφ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Δημήτρη Πέλκα πίσω από τον φορ, τον Λέο Ζαμπά στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Αμρ Ουάρντα στο αριστερό, ενώ ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν η επιθετική αιχμή του Δικεφάλου.

Με πίεση ψηλά και κοντά τις γραμμές του, ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή του αγώνα τα ηνία, βγάζοντας φάσεις και συνεργασίες δουλεμένες στην προπόνηση, με την απουσία καθαρόαιμου φορ, ωστόσο, να είναι αισθητή για του «ασπρόμαυρους», οι οποίοι όσες φορές δέχθηκαν πίεση, αντέδρασαν σωστά τακτικά, απομακρύνοντας εν τη γενέσει του τον όποιο κίνδυνο για την εστία του Παναγιώτη Γλύκου.

Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, Κίτσιου και Ζαμπά συνδυάστηκαν άψογα με τον Βραζιλιάνο να βγάζει συρτή σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Ουάρντα δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια ανέβηκε από την πλευρά του, έκλεψε τη μπάλα και σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το... σόλο του Ζαμπά

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπομονή να.. χτίσει το παιχνίδι του και μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή του λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιώρου, όταν ο Λέο Ζαμπά με τρομερή επιθετική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε από κοντά και άνοιξε το σκορ για το 1-0. Πρόκειται για το πρώτο ανεπίσημο γκολ του Βραζιλιάνου με την φανέλα του ΠΑΟΚ που αναμφίβολα είναι ψυχολογίας δεδομένου πως ψάχνει ακόμη τα πατήματά του προκειμένου να... κουμπώσει με το υπόλοιπο σύνολο.

Από την πλευρά της, η Γάνδη, παρά το γκολ που δέχθηκε, έδειξε... ανήμπορη να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται από την προσπάθεια του Πέλκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την σέντρα αλλά οι Βέλγοι απομάκρυναν προτού "τσιμπήσει" τη μπάλα ο αντίπαλος. Με το 1-0 αποχώρησαν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Φουλ των... αλλαγών από Λουτσέσκου με Πρίγιοβιτς μέσα

Με τον Ρουμάνο προπονητή να κρατάει μέσα στο γήπεδο μόλις τρεις ποδοσφαιριστές από την ενδεκάδα του α΄ημιχρόνου, εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο β΄μέρος. Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν οι: Ρέι, Μάτος, Μπαλογιάννης, Χατσερίδης, Μιχόγιεβιτς, Χαρίσης, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Στο 56' ο Ζαμπά άφησε την θέση του στον Δημήτρη Λημνιό, καθώς έπαθε μια κράμπα, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει κάποια ανησυχία ενώ στο 64΄την επανεμφάνισή του στο γήπεδο έκανε ο Μυστακίδης αντί του Ουάρντα.

Οι Βέλγοι εμφανίστηκαν πιο βελτιωμένοι και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους "ασπρόμαυρους". Στο 50΄ο Ρέι φώναξε δις παρών, αρχικά σε κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ και ακολούθως σε πλασέ του Χακβετάτζε.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν μια ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν να παραβιάσουν την εστία του Δικεφάλου ανεπιτυχώς με σουτ του Ντομπέ εντός μεγάλης περιοχής. Ο Δικέφαλος δεν άργησε να βρει τα πατήματά του και άρχισε να πιέζει εκ νέου ψηλά την Γάνδη, αναγκάζοντάς την σε αρκετά λάθη. Μάλιστα, ένα από αυτά θέλησε να εκμεταλλευτεί στο 65΄και ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, αλλά η προσπάθεια του για... κρέμασμα, κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές, περνώντας μέσα τους Μαουρίσιο - Κρέσπο αντί των Σάκχοφ - Χατσερίδη.

Στο 75ο λεπτό ο Ροντρίγκο Ρέι, πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική απόκρουση στο ενεργητικό του, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία δέχθηκε αρκετή πίεση από τους επιθετικούς της Γάνδης. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απαντήσει στο 83΄, όμως, ο Πρίγιοβιτς δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Η Γάνδη δεν έδειξε διάθεση να... παρατήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους και συνέχισε την πίεση της και γι΄αυτό ανταμείφθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πλαστούν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική απόκρουση του Αργεντινού πορτιέρε.

Το 1-1 σφράγισε και τις προσπάθειες των δυο ομάδων σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου στο διάστημα της παραμονής στην Ολλανδία.

Γάνδη: Κούσεμανς, Φόρετ (77’ Κοΐτα), Πλαστούν, Ρόστεντ, Ασάρε, Ράσκιν (64’ Μοσταφά), Αντριάσεβιτς, Κακβετάτζε, Ντομπέ, Γιαρέμτσουκ, Νταβίντ (80’ Σιλά).

ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-1