MENU

Πώς ήταν εκείνη η κλασική ατάκα της Μάρως Κοντού στον Γιώργο Κωνσταντίνου στο "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα";

Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Αντωνάκη!

Εδώ ταιριάζει μια παράφρασή της: ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ!

Ή μάλλον όχι, σόρι. ΔΕΝ ήταν όλοι πρόβατα. Δεν ΕΙΝΑΙ όλοι πρόβατα. Το τσουβάλιασμα είναι φασισμός. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλείς "πρόβατα" το σύνολο των οπαδών μιας ομάδας, ενός κόμματος, μιας αθλητικής/κοινωνικής/πολιτικής ομάδας γενικότερα.

Αλλά σίγουρα υπάρχουν και πρόβατα. Πολλά, πάρα πολλά. Αρκετά από τα οποία, ωστόσο, είπαν κάπου ώπα. Δεν μπορεί να τους ταΐζεις μια ζωή (κουτό)χορτο και να το υπομένουν στωικά ες αεί. Όπως εξάλλου είχε παι κι ο Αβράαμ Λίνκολν "μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό"...

Τα τελευταία χρόνια (και ειδικά φέτος) σημειώθηκαν στα σόσιαλ μίντια έντονες αντιδράσεις οπαδών του Ολυμπιακού στο γνωστό non paper της διοίκησης ότι "όλοι οι άλλοι είναι οι κακοί επειδή εμείς, ως γνωστόν, είμαστε ομαδάρα, είμαστε γαμάτοι και διδάσκουμε ήθος". Με αποτέλεσμα για την επίπονη και φιλότιμη προσπάθεια του άκοπου σβησίματος σχολίων στο φέισμπουκ οι διαχειριστές σίγουρα θα πληρώθηκαν ένα σκασμό υπερωρίες.

Με την εξής διαφορά: αυτή τη φορά τα σχόλια γράφτηκαν στο τουίτερ. Και στο τουίτερ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να σβήσεις σχόλια...

Υγ. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια πιο κάτω. Αν τώρα θέλετε να τα δείτε όλα, απλώς κλικάρετε το αμέσως παρακάτω τουίτ.

https://twitter.com/hashtag/olympiacos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
Αηδίασαν ΚΑΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Με την ομάδα τους...