MENU

Δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι πρώτος, έχει τους άλλους δυο στην έδρα του, βαδίζει με πιο σίγουρα βήματα, δείχνει φαβορί, αλλά έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Η ομάδα του Λουτσέσκου μοιάζει η πιο συγκεντρωμένη, η πιο αποτελεσματική, η πιο “φρέσκια” και τους περιμένει και στην Τούμπα, αλλά η ΑΕΚ επιστρέφει κάθε φορά που στριμώχνεται. Δεν είναι καλή, έχει το πιο ρηχό ρόστερ, δεν μοιάζει να έχει καθαρό μυαλό ο προπονητής της, αλλά είναι ομάδα, είναι τυχερή και όσο να 'ναι, δεν... αδικείται και στα σφυρίγματα.

Ο ΠΑΟΚ έχει την αβάντα της κορυφής και την αυτοπεποίθηση που τον γεμίζει, έχει κάψα ασίγαστη, έχει τον κόσμο του να παραδίδεται όλο και πιο απελευθερωμένος στο μεθύσι ενός ταξιδιού για την Εδέμ του τίτλου, ενώ αγωνιστικά προοδεύει, βελτιώνεται και έχει κεφάλαιο αξόδευτο στην τράπεζα τη χειμερινή του μεταγραφική ενίσχυση.

Τα στοιχήματα του Λουτσέσκου ως το τέλος, δεν είναι λίγα: η διατήρηση του φρονήματος και της φρεσκάδας σε κάθε “μικρό” ματς (τη Δευτέρα με την ΑΕΛ, καλή ώρα) , η ενσωμάτωση του Αζεβέδο για να πάρει διπλή ένεση ποιότητας ανεβάζοντας και τον Βιεϊρίνια που όλο και περισσότερο βρίσκει τον εαυτό του, η έγκαιρη κινητοποίηση και του Μουλέν, για να προσθέσει περισσότερα πράγματα στο ρεπερτόριο της μεσαίας του γραμμής και να βάλει νέα όπλα στο παιχνίδι του, που οι αντίπαλοί του δε θα είναι απολύτως σίγουροι για τον τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισής τους.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει να πολεμήσει την υπερβολική μέθη όλων που φέρνει παραπανίσια ζάλη στα “ψηλά”, να μην παρασυρθεί σε ανοησίες, από τις... κλαίουσες φωνές των ημερών και βεβαίως να επιδεικνύει ετοιμότητα πολέμου σε κάθε πιθανό καρτέρι στο δρόμο για τον στόχο του, από κείνους που έχουν το... know how.

Ο Ολυμπιακός και ο πρώην πρόεδρός του Βαγγέλης Μαρινάκης, αντιδρούν στην επίπονη μετάλλαξή τους από απόλυτους μονάρχες σε “δευτεροτρίτους”. Δύσκολη μετάβαση και οι πόνοι φέρνουν... δάκρυα. Αλλά αυτοί, τελειώνουν. Δεν έχει καμιά αξία να τους πάρει οποιοσδήποτε στα σοβαρά. Είναι τέτοια η αδυναμία και η ανημποριά που αποπνέουν, ώστε αισθάνομαι πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους σκορπίσει στην Τούμπα, όταν έρθει η ώρα και να βάλει τέλος σε μια μακρά εποχή φρικιαστικής δικτατορίας του παρακράτους, που αφήνει κακουργήματα να εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Με την ΑΕΚ όμως θα αναμετρηθεί για το πρωτάθλημα. Μια ΑΕΚ με μέταλλο, ψυχή και ενότητα, αλλά με φτωχά ποδοσφαιρικά στοιχεία. Που συνεχίζει να έχει πολλές υποχρεώσεις, που κανείς δε μπορεί να πει πως αντικατέστησε με ικανοποιητικό τρόπο, όσα έχασε από τους πολύ κομβικούς παίκτες της, που είδε να τραυματίζονται.

Η ΑΕΚ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Πρώτος είναι πάντα ο κακός του εαυτός.

Υγ Για τα δυο μέτρα οφσάιντ που βρισκόταν ο Πέλκας και δεν υπέδειξε ο κοντοχωριανός βοηθός του Βαγγέλη Μαρινάκη, δε νιώθω πως έχω να πω κάτι σε κανένα, πέρα από το να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Άλλωστε σε ποιον να απαντήσει κανείς; Σε πρώην παραγκάρχες, σε κατηγορουμένους για εγκληματικές οργανώσεις στο ποδόσφαιρο, ή στο κουίζ “στο γκολ του Πέλκα ήταν περισσότερη η απόσταση του οφσάιντ ή στα μέτρα έξω απ' την περιοχή που βρισκόταν ο Λιβάγια όταν πήρε... πέναλτυ;

Η ΑΕΚ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αντίπαλος