MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Ο Μαρινάκης του χθες και ο Μαρινάκης του σήμερα (vids)

0

Μια φορά κι έναν καιρό στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπήρχε ένας πρόεδρος μεγάλης ομάδας που απαντούσε πάντα σε όλους τους αντιπάλους του που τον κατηγορούσαν ότι έλεγχε την ελληνική διαιτησία με μία φράση: «Φτιάξτε ομάδες να κερδίζετε και τους διαιτητές. Ας επενδύσουν και οι άλλοι όπως εμείς στον Ολυμπιακό». Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» ο ίδιος άνθρωπος εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του είναι άνθρωποι και είναι αδύνατον να μην επηρεάζονται από τα σφυρίγματα των διαιτητών που «σφάζουν» την ομάδα του. Και αυτή δεν ήταν η μόνη διαφοροποίηση στη... ρητορική του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το SDNA βρήκε πρόσφατες και παλαιότερες δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη on camera και ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων...

«Φυσιολογικό να μπουν μέσα» - «Πρέπει να δούμε εάν όντως είναι φίλοι του Ολυμπιακού»

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 7 χρόνια από το ντέρμπι της ντροπής στο Καραϊσκάκης με το οφσάιντ του Κατσουράνη. Τότε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είχε δει το ντου των οπαδών της ομάδας του, αλλά θεωρούσε φυσιολογικό να μπουν μέσα.

19/2/11: «Σήμερα είναι φυσιολογικό για μια ομάδα με 10 βαθμούς μπροστά, οι φίλαθλοι να νιώθουν ότι έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα να μπουν και 5 φίλαθλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίσουν. Εγω δεν έχω δει φιλάθλους του Ολυμπιακού να επιτίθενται σε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αν τα δω αργότερα ή αύριο σε βίντεο τα καταδικάζω».

4/2/18: «Εγώ να σας πω την αλήθεια για άλλη μια φορά δε τα είδα και τα είδα τώρα στα βίντεο. Το καταδικάζω 100%. Και πρέπει να δούμε εάν όντως είναι φίλοι του Ολυμπιακού ορισμένοι από αυτούς. Γιατί σήμερα ήταν μια περίεργη μέρα. Είχαμε το συλλαλητήριο, πολύς κόσμος, ένταση. Αυτά πρέπει να τα ψάξουμε για να δούμε ακριβώς τι συνέβη».

«Αυτά στο Καραϊσκάκη δεν έχουν γίνει ποτέ και δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί εμείς προστατεύουμε το ποδόσφαιρο»

Πριν από περίπου τρία χρόνια και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου του 2015, ο εφοπλιστής είχε δώσει το παρών στη Λεωφόρο (έκανε και βόλτα στον αγωνιστικό χώρο) για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε και δείτε τι είχε πει τότε και τι είπε χθες...

23/2/2015: «Αυτά που έγιναν είχα να τα δω από την τηλεόραση και τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ. Αυτό ειναι μια ξεφτίλα. Αυτά στο Καραϊσκάκη δεν έχουν γίνει ποτέ και δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί εμείς προστατεύουμε το ποδόσφαιρο».

4/2/2018: «Με έχουνε πληροφορήσει για ορισμένα γεγονότα μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που το καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αλλά πρέπει να δούμε πώς έχουμε φτάσει ως εδώ, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ να σας πω την αλήθεια για άλλη μια φορά δε τα είδα και τα είδα τώρα στα βίντεο. Και πρέπει να δούμε εάν όντως είναι φίλοι του Ολυμπιακού ορισμένοι από αυτούς».

«Εγώ δεν θα μιλήσω για διαιτησία» - «Τι έγινε σήμερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την διαιτησία»

Ενάμιση χρόνο αργότερα και πάλι μετά από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλησε να κρίνει τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου παρά τη νίκη της ομάδας του και δεν στάθηκε στον αντίπαλο.

6/11/2016: «Να κρίνετε εσείς τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Είστε (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) οι καλύτεροι κριτές. Εσείς έχετε το λόγο. Εγώ δεν θα μιλήσω για διαιτησία. Εγω μιλάω για τα εκατομμύρια του κόσμου μας».

4/2/2018: «Και τι έγινε σήμερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την διαιτησία. Οταν δεν σου δίνουν ένα πεντακάθαρο πέναλτι, όταν το 2-1 γίνεται με καθαρό επιθετικό φάουλ στον Μποτία. Οταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού γίνονται πολλές αμφισβητούμενες φάσεις τις οποίες πάντα τις κερδίζει ο αντίπαλος. Και πάμε τώρα στους αντιπάλους μας. Τι έγινε την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο του Παναιτωλικού; Τι έγινε σήμερα στους Ζωσιμάδες;».

«Υπομονή να έχει ο κύριος Σαββίδης να μας βλέπει να πανηγυρίζουμε τα πρωταθλήματα»

Τον περασμένο Μάιο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 7ο συνεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ υποσχέθηκε 20 σερί!

7/5/2017: «Απαντήσαμε με το 44ο πρωτάθλημα. Του χρόνου το 45ο. Υπομονή να έχει ο κύριος Σαββίδης να μας βλέπει να πανηγυρίζουμε τα πρωταθλήματα. Και ο ίδιος να προσπαθήσει να κάνει κάτι καλύτερο στην ομάδα του. Έχω υποσχεθεί 20 πρωταθλήματα. Ας κάνει υπομονή ο κύριος Σαββίδης και ο κάθε Σαββίδης. Όταν πάρουμε 20 σερί πρωταθλήματα, το ξανασυζητάμε».

4/2/2018: «Για όλα αυτά τι λέει ο κύριος Σαββίδης; Που όλα αυτά τα χρόνια μας έπρηξε με την εξυγίανση και για καθαρό ποδόσφαιρο».

«Εμείς δεν θα συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε για το τι έκανε ο διαιτητής» - «Μας πνίγει η αδικία»

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλο με την Ξάνθη κάτι που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και την... υπόσχεση πως δεν θα παραπονεθεί για τη διαιτησία!

9/9/2017: «Εμείς δεν θα συνεχίσουμε να παραπονιόμαστε για το τι έκανε ο διαιτητής. Δηλαδή αν σήμερα δεν μας έδωσε ένα πέναλτι, μια αποβολή και ο ίδιος παίκτης έκανε το 1-1 ή αν κάναμε το 1-2 και μας το ακύρωσε. Όλα αυτά τα βλέπουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται... Έχουμε μάθει να παλεύουμε και το μόνο σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

4/2/2018: «Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν τυχαίο πως όταν δεν σου δίνουν -και σας λέω κάθε Κυριακή- το πέναλτι και είσαι 1-0 μπροστά και μετά είσαι 2-0 μπροστά. Κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο και τους έχουμε όλους απέναντί μας. Και γίνεται η μία αδικία πάνω στην άλλη. Άνθρωποι είναι και οι παίκτες και στην διοίκηση.. Αν δείτε τον Μποτία, έκλαιγε στα αποδυτήρια ο άνθρωπος. Τι να κάνει δηλαδή; Τον έπνιγε η αδικία».

«Το 8ο συνεχόμενο το ξέρει και ο κύριος Τσίπρας πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός» - «Η κυβέρνηση τι κάνει κάθε μέρα για τον Ολυμπιακό;»

9/9/2017: «Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ότι μένει τώρα να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, εγώ του λέω ότι απομένει να πάρει ο Ολυμπιακός το 8ο συνεχόμενο ή να κάνει μια πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε εγώ ούτε ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός μπορούμε να παραγγείλουμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Το 8ο συνεχόμενο το ξέρει και ο κύριος Τσίπρας πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός».

4/2/2018:: «Η κυβέρνηση τι κάνει κάθε μέρα για τον Ολυμπιακό; Για εμάς όλους».

Ο Μαρινάκης του χθες και ο Μαρινάκης του σήμερα (vids)