MENU

Κατά την διάρκειας της σημερινής του παρουσίας στο ΑΠΘ, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άκουσε δια στόματος πολιτικών και πανεπιστημιακών να εκθειάζουν το έργο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, ο ίδιος να αποκαλείται... ευεργέτης, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν κι άλλες φωνές που βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις του και αμφισβητούν τις προθέσεις του.

Ο ίδιος έδωσε την δική του απάντηση, σημειώνοντας πως δεν περιμένει κανένα... ευχαριστώ, ορίζοντας τον χρόνο ως τον καλύτερο κριτή του έργου του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πρέπει να σας πω ότι εγώ κάνω κάποιες ενέργειες και δεν σκέφτομαι τι αξιολόγηση θα υπάρχει στην μια ή στην άλλη ενέργεια μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που μερικές από τις ενέργειες μας και τις αποφάσεις μας, ενδεχομένως να μην αντιλαμβάνονται με σωστό τρόπο. Τι να κάνουμε όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό είναι να μην μας καταστρέφει αυτό το πράγμα. Μόνο η ιστορία μπορεί να αναδείξει και να αποδείξει ότι σε αυτές τις ενέργειας μας εγώ δεν είχα οδηγό το προσωπικό μου συμφέρον.

Είπα μόλις τώρα ότι στις ομιλίες μου για την πολιτική με έχουν συγκρίνει με κάποιους ευεργέτες ιστορικούς. Σκέφτηκα πόσο ευτυχείς θα ήταν οι απόγονοι μου, όταν μετά από κάποιες δεκάδες χρόνια, κάποιον άλλον ευεργέτη θα συγκρίνουν με εμένα.

Εγώ δεν περιμένω κάποια "ευχαριστώ", απλά η ζωή θα δείξει το αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο να πείσεις, όταν κάνεις πολλά και απαντάς στον κόσμο ότι εγώ δεν θέλω τίποτα. Εδώ μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει αν είχα ανάγκη κάτι.

Πιστέψτε με συναντώ πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι με πλησιάζουν και μου λένε "ευχαριστώ πολύ", τους ρωτάω γιατί με ευχαριστείτε και μου λένε ότι πλέον δεν ντρεπόμαστε να μιλάμε ρωσικά. Αυτό είναι που έπρεπε να κάνω».

Δείτε στο παρακάτω video του SDNA:

http://www.youtube.com/embed/ubpD1opgq7I?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σαββίδης: «Δεν περιμένω ευχαριστώ, ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις για μένα» (vid)